På roadtrip med drømmebilen Audi A1 | Tips og råd | Audi

Audi A1 er drømmebilen

  • Martine1.jpg
Martine1.jpg
Artikkel oppdatert 08.03.21

På roadtrip med drømmebilen Audi A1

Spontanitet, vakkert landskap og skreddersydde spillelister er Martines oppskrift på en perfekt roadtrip. Så langt har hennes snertne Audi A1 vært i Tyskland, Danmark, Sverige og over store deler av Norge.

– Det jeg elsker aller mest med biltur er å suse gjennom vakkert landskap med deilig feelgood-musikk på anlegget. Å synge for full hals mens jeg passerer kyr og geiter, dype fjorder og høye fjelloverganger er fantastisk, sier Martine Markussen (26). Hun kjører en mørkeblå Audi A1 som hun kjøpte splitter ny for snart to år siden.

Bil før lappen

Martine er mer enn gjennomsnittlig opptatt av bil. Hun kjøpte bilen sin før hun tok lappen, og bestemte seg for at det ikke var noe poeng i å vente med drømmebilen.

– Jeg tok lappen da jeg var 24 år, og både venner og familie oppfordret meg til å kjøpe en bruktbil i tilfelle jeg kom til å bulke som uerfaren sjåfør. Men for meg ble det heller en motivasjon til å kjøre ekstra forsiktig. Jeg har jo ikke lyst til å bulke den bilen jeg har drømt om i mange år, sier hun.

At drømmebilen er en Audi bestemte hun seg for tidlig, og frøet ble plantet nettopp på bilferie.

– Da jeg var liten pleide vi å leke en billek. Det var om å gjøre å være den første til å si navnet på merket og modellen på biler vi møtte. Jeg ble god! Og det tok ikke lang tid før jeg falt for Audis eksklusive utseende. Senere har jeg lest meg opp, og er nå vel så opptatt av bilens kvalitet og kjøreegenskaper.
Utforsk Audi A1 Sportback
1920x1080-aa1-tur-2.jpg

Til Bergen med Kygo

I sommer har Martine vært på roadtrip til Danmark, Tyskland og Sverige med moren sin. Moren setter pris på å være passasjer etter å ha vært familiens sjåfør i mange år. Når vi snakker med Martine har hun svingt av i en veilomme mellom Lillehammer til Bergen.

– Denne strekningen kjører jeg ganske ofte, ettersom jeg bodde i Bergen tidligere og har venner der. Derfor har jeg laget en spilleliste som tar nøyaktig den tiden det tar å komme seg fra Østlandet til Vestlandet. Jeg orker ikke å høre samme sang om igjen, og her kommer kremsangene med høy feelgood-faktor på rekke og rad, forteller den kjøreglade 26-åringen. Kygo er en gjenganger på Martines spilleliste, og hun er glad for å ta turene alene.

– Da kan jeg synge falskt og høyt uten å ta hensyn til andre.
Les også: På langtur med Audi e-tron

Spontan biltur til kontinentet

Da Martine kjørte sørover tidligere i sommer, hadde hun og moren booket fire overnattinger; to i Kristiansand og to i Danmark. De fem siste nettene fant de hoteller underveis på steder der de hadde lyst til å bli litt lenger. Muligheten til å være spontan er en av bilferiens absolutte fordeler. Ingen tog skal rekkes, ingen boarding som stenger. Bare frihet til å gjøre akkurat det man vil.

– Lübeck var flott, og på tilbakeveien endte vi opp i Odense i stedet for København. Odenses sjarmerende sentrum med bindingsverkhus og lave, pastellfargede murhus ble feriens høydepunkt, forteller hun.
1920x1080-aa1-tur-3.jpg

Fordel med kompakt bil

– Jeg har ikke verdens største bil, men da moren min og jeg kjørte til kontinentet hadde vi med oss sommerklær for en ni dagers tur. Vi visste at vi ikke ville få anledning til å vaske klær underveis, og pakket deretter. Det gikk veldig fint. Jeg har også vært på en tur i skjærgården utenfor Bergen, og da fikk vi god plass til tre personer og tre kofferter. Det gjelder selvsagt å begrense pakkingen litt, men personlig er jeg glad for å ha en kompakt bil. Jeg er litt shoppegal, så hvis jeg hadde hatt mer plass i bilen, hadde det ikke vært like lett å begrense seg, smiler hun.
Les også: Dette må du vite om dekktrykk

Blir i Audi-familien

Nå har Martines drømmebil bikket 19 000 kilometer, og hun har allerede begynt å planlegge neste bilkjøp. På mobilen har hun en liste over ekstrautstyr hun ønsker seg neste gang.


– Da jeg kjøpte denne bilen var jeg så overlykkelig at jeg helt glemte å tenke nøye gjennom ekstrautstyret. Neste gang ønsker jeg meg dynamiske blinklys, mørke vinduer og kule felger. Sånne småting er viktig for meg, sier hun. Nå holder hun seg oppdatert på nyhetene fra Audi.


– Jeg er så fornøyd med den bilen jeg har allerede at jeg har helt sluttet å interessere meg for andre bilmerker, sier Østfoldjenta som har bil i blodet.


1920x1080-aa1-tur.jpg

Martines 6 tips til en vellykket roadtrip

> Gjør research for å finne fine pausestopp langs ruten din. Da begrenser du deg ikke til å bare se bensinstasjoner underveis.

> Ikke vær redd for å avvike fra GPS’ens rute. Vi la inn et tilfeldig stopp i Ullensvang ved Harangerfjorden, og falt pladask. Vi har vært tilbake hvert år siden!

> Lag egne kjøre-spillelister med feelgood-musikk.

> Begrens bagasjen til det du får plass til i bagasjerommet. Da blir komforten inne i kupéen bedre.

> Ta med nok drikke, men stopp når du blir sulten. Det er viktig å ta pauser underveis.

> Se på bilturen som en del av reisen og opplevelsen, ikke kun en transportetappe. Da blir kjøringen et eventyr!
Les også: Slik gjør du bilen ferieklar

Nysgjerrig på Audi A1 Sportback?

Bestill prøvekjøring i dag
Audi Norge Tips og råd
Audi A1 er drømmebilen