5 grunner til å skifte dekk på et merkeverksted | Audi

Dekkskifte

 • 1400x480_ASER_P_191012.jpg
1400x480_ASER_P_191012.jpg
Oppdatert november 2021

Tid for å skifte dekk?

Her er 5 gode grunner til å skifte dekk hos din Audi-forhandler.

 • Vi sjekker tilstand og lufttrykk
  SHP_1607.MOV.00_00_04_08.Still001 kopi.jpg

  Våre mekanikere bytter ikke bare hjul, men de sjekker også tilstanden på både dekk og felger. Dekk med slitasjefeil kan tyde på problemer med hjulstillingen, og med slitte dekk øker også risikoen for ulykker, uavhengig av føre.

 • Riktig oppbevaring
  SHP_1552.jpg

  For å maksimere levetiden til dekkene, bør de oppbevares på et mørkt sted med jevn temperatur. Velger du dekkhotell hos en Audi-forhandler er du sikret optimal lagring av dekkene – og du slipper å tenke på transport og oppbevaring når sommerhjulene står for tur.

 • Unngå skader på felgene
  SHP_1552.jpg

  Har du lagt ekstra penger i flotte felger, er det veldig kjedelig å få ripet dem opp. Hos en Audi-forhandler trenger du ikke bekymre deg for det. Våre mekanikere har lang erfaring og er godt kvalifisert til å håndtere dekk og felger på en forsvarlig måte.

 • Rett tilstramming av hjulbolter
  SHP_1626.MOV.00_00_15_17.Still001 kopi.jpg

  En vanlig feil når hjulboltene skal strammes, er å ta i med alt av krefter. Dette kan i verste fall gjøre stor skade på både bilen og felgene. Våre mekanikere sørger for at hjulene festes med det momentet Audi anbefaler, og du er sikret en trygg kjøreopplevelse hele vintersesongen.

 • Dekkhotell med ekstra service
  SHP_1539.jpg

  På dekkhotell får du ikke bare oppbevart dekkene, Audi-forhandleren sørger også for å vaske både dekk og felger grundig før de monteres på bilen.

Verdt å vite om dekkskifte

Offisiell dato for å skifte til piggdekk er 1. november. Unntaket for dette er i Nordland, Troms og Finnmark, hvor datoen er 16. oktober. Piggdekkene må deretter senest tas av første mandag etter 2. påskedag, mens i Nordland, Troms og Finnmark er datoen 1. mai. Det vil alltid være ditt ansvar å sørge for at kjøretøyet har dekk tilpasset det gjeldende føret. Du kan lese mer om dekkskifte og krav til dekk og kjetting hos vegvesen.no
Vegvesen.no
 • mitt-bilhold.jpg
  Bestill time på nett i Bilhold-appen

  Har du laget deg en bruker på Bihold, kan du bestille verkstedtime direkte fra appen, eller på nett.

  Logg inn på Bilhold