Bli sertifisert merkeverksted | Slik søker du | Audi
Audi fabrikk-ansatt

Verkstedsertifisering merkeverksted


Alle seriøse aktører kan søke om merkeverkstedsertifisering for ett eller flere av bilmerkene Harald A. Møller importerer. På denne siden kan du lese mer om hvordan du går frem for å gjøre dette.

Audi-sertifisert verksted

Hvordan søke om verkstedsertifisering

En sertifisering gir deg tilgang til verkstedlitteratur, verktøy og diagnosesystemer gjennom vår portal erWin. Alle seriøse aktører kan søke om verkstedsertifisering for ett eller flere av bilmerkene Harald A. Møller importerer. Uavhengig av hvor stort du driver, vil du gjennom en sertifisering få tilgang til vår service- og reparasjonslitteratur gjennom portalen erWin.

Kontakt oss for mer informasjon og søknadsskjema ved å sende e-post til kundeservice@moller.no. Så snart vi har mottatt og gått igjennom detaljene for søknaden, vil du bli kontaktet av Harald A. Møller AS for mer informasjon og videre fremdrift. Verkstedlitteratur, verktøy og diagnosesystemer er også tilgjengelige for frie Volkswagen verksteder. Les mer og finn kontaktinformasjon om dette under.

Gå videre til portalen erWin

Forskjellen mellom sertifiserte og frie verksteder

Forskjellene beskrives i detalj under, men kort oppsummert er forskjellen relativt stor. Først og fremst er kravet til administrativt arbeid, regnskap samt IT- og verkstedutstyr langt mer omfattende for et sertifisert verksted. Spesialverktøy og annet utstyr på verkstedet skal i mange tilfeller være av en spesifisert type. Dette spesifiseres av Harald A. Møller AS ved forespørsel.

Verksteder uten sertifisering:

> Kan kjøpe tilgang til reparasjonslitteratur fra produsenten etter behov (fås gjennom erWin)

> Kan kjøpe verktøy og verkstedutstyr som produsenten tilbyr

> Kan kjøpe tilgang til produsentens programvare for testere (ODIS) som gir mulighet til å gjøre normale reparasjoner, men da uten tilgang til sensitiv og sikkerhetsrelatert programvare for bilen. Merk at dette krever at verksted blir registrert i fabrikkens oversikt med et forhandlernummer, slik at det kan spores hvilket verksted som har utført jobber.

> Kan søke om full tilgang til sensitiv og sikkerhetsrelatert programvare, men da må hver enkelt bruker registreres med personlig tilgang (GeKo)

> Kan ikke utføre garantijobber

> Kan ikke bruke våre merker sine logoer etc. i markedsføring av tjenester

Verksteder med sertifisering kan/må i tillegg:

> Søke om sertifisering som servicepartner for ett eller flere av våre merke etter fabrikkens sjekkliste og EU-regelverkets krav

> Få full tilgang til produsentens deler, verktøy, verkstedutstyr og programvarer

> Bruke fabrikantens logoer o.l. i all markedsføring

> Utføre alle jobber innenfor det man er sertifisert for (eks «vanlig» service og reparasjon, bilskade, høyvolt, gassdrift etc.).

> Utføre garantireparasjoner og oppgraderinger

> Få samme sertifiseringen som våre forhandlere har

> Bli en del av Harad A. Møller sitt forhandlernettverk med tilgang til våre IT-systemer etc.

Verkstedutrustning, spesialverktøy og diagnoseutstyr

Verkstedutrustning og spesialverktøy kan kjøpes hos din lokale Audi-, Volkswagen Nyttekjøretøy-, Volkswagen- eller Skodaforhandler. Dette er originalmerket utstyr som det blir henvist til i reparasjonslitteraturen. Harald A. Møller AS forhandler diagnoseapparater om dette trengs. Software for diagnoseverktøy kjøpes på erWin sine nettsider.

For å få tilgang til diagnosesoftware, behøver du et verkstednummer. Dette søkes gjennom Harald A. Møller AS. Ønsker man å jobbe med tyverisikrede komponenter relatert til startsperre, radio- og navigasjonssystemer eller styreenheter kreves eget utstyr og egne søknader. For mer informasjon rundt dette, kontakt oss på verktoy2@moller.no.
Send forespørsel til verktoy2@moller.no

Service- og reparasjonslitteratur

Service- og reparasjonslitteratur er tilgjengelig for både privatpersoner og frie verksteder på erWin sine nettsider. Her finnes den informasjonen man trenger for å serve eller reparere et kjøretøy fra Audi, Volkswagen Nyttekjøretøy, Volkswagen eller Skoda. Via chassisnummer vises informasjon om den aktuelle bilen. Deretter kan alle opplysninger som trengs for reparasjon hentes opp, som for eksempel:

> Teknisk produktinformasjon
> Reparasjonshåndbok
> Strømskjema
> Servicenormer
> Serviceskjema
> Selvstudiehefter
Gå til erWin

Teknisk opplæing for frie verksteder

Vi tilbyr også frie verksteder kurs og opplæring innen teknikk. Ta kontakt for informasjon om våre kurser på tekniskopplaering@moller.no.
Send e-post
Audi Norge Kundeservice
Sertifisert verksted