SUV eller stasjonsvogn | Alt om fordelene | Audi Norge

SUV eller stasjonsvogn?

Det er flere spørsmål du kan stille deg for å finne svaret på om valget skal falle på SUV eller stasjonsvogn. Faktorer som kjøremønster, plassbehov, pris, og ikke minst hva du har mest lyst på, bør avgjøre hva du velger.

Audi Q8 e-tron
Audi RS 6

Hva er fordeler med SUV?

SUV-er er kjent for sin allsidighet og praktiske bruksområder. De har ofte større bagasjeplass, høyere bakkeklaring og firehjulstrekk, noe som gjør dem ideelle for norske forhold med variert terreng og vær.

Fordeler med SUV:

 • Høyere kjørestilling
  En familiebil bør tilby tilstrekkelig plass for passasjerer og bagasje. Romslighet er avgjørende for å sikre komfort for alle, spesielt på lengre turer

 • Firehjulsdrift
  Alle SUV-ene Audi tilbyr i Norge har quattro firehjulsdrift, noe som gir bedre trekkraft på utfordrende veiforhold eller når du kjører med tilhenger. Firehjulstrekk er generelt det rette valget for de aller fleste da det gir ekstra trygghet på veien.

 • Offroad-kapasitet
  SUV-er er ofte designet for terrengkjøring og tåler bedre ujevne veier, grusstier og andre utfordrende forhold. Det er spesielt viktig for de som har glatte og kronglete veier til hjemmet, de som skal bruke bilen til hytta, eller rett og slett de som setter fremkommeligheten høyt på ønskelisten.

 • Romslig interiør
  SUV-er har vanligvis et romslig interiør med god benplass og bagasjeplass, noe som gjør dem ideelle for familier eller de som transporterer mye bagasje.


Audi Q8 e-tron

Audi Q8 e-tron – vår mest populære elbil med firehjulsdrift

God plass, nøye utvalgte materialer, førsteklasses utførelse og en rekkevidde på opptil 533 kilometer kjennetegner den helelektriske SUV-en.

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron – vår nyeste elbil bygget på PPE-plattformen

Audi Q6 e-tron quattro har en elektrisk rekkevidde på 625 km, et kraftig drivsystem og svært god hurtigladeeffekt hvor det kun tar 21 minutte rå lade fra 10 til 80 prosent. Innvendig finner du et hyelt nytt kupédesign.

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron – kompakt og romslig SUV

Opplev helt nye dimensjoner i nye Audi Q4 e-tron. Rommeligheten i denne kompakte, elektriske SUV-en overgår klassegrensene, og tilbyr plass som i en «full-size»-SUV.

Fordeler med stasjonsvogn

Stasjonsvogner har en romslig design og et stort bagasjerom, noe som gjør dem svært praktiske for familier eller personer med mye bagasje. Stasjonsvogner var populære i Norge i mange tiår, men i løpet av de siste årene er det SUV som har vokst mest som biltype i Norge.

Fordeler med stasjonsvogn: 

 • Effektiv
  Tradisjonelle stasjonsvogner har vanligvis bedre drivstoffeffektivitet sammenlignet med SUV-er, noe som kan redusere drivstoffkostnadene.
 • Praktisk
  Den rektangulære formen gir bedre utnyttelse av plassen, og det er ofte enklere å laste og losse større gjenstander. De største modellene er såpass romslige at familien kan utvide fra to til tre barneseter uten at det går på bekostning av komforten i baksetet.
 • Kjøreegenskaper
  Stasjonsvogner har lavere tyngdepunkt sammenlignet med SUV-er, noe som gir en mer sportslig kjøreopplevelse og økt stabilitet på veien.
 • Aerodynamisk
  Den lavere profilen til stasjonsvogner gjør dem mer aerodynamiske, noe som kan bidra til å redusere luftmotstanden og forbedre effektiviteten.


Audi RS 4 Avant

Audi RS 4 Avant

Med en 2,9-liters V6 TFSI-bensinmotor og 450 hk har RS 4 Avant ytelsen til en sportsbil samtidig som den er en praktisk familiebil.

Audi RS 6 Avant

Audi RS 6 Avant

RS 6 Avant har alt du drømmer om i en sportlig familiebil; V8-biturbo TFSI-motor med 600 hk, markant og kraftfull utvendig design og en romslig kupeen som oser av av høy kvalitet.

Audi RS 6 Avant performance

Audi RS 6 Avant performance

Den nye Audi RS 6 Avant performance er utstyrt med den hittil kraftigste RS 6-motoren – Med en 4,0-liters V8-biturbo TFSI-motor med 631 hk gjør den null til hundre på kun 3,4 sekunder. Performance-optikkpakken i matt karbon med matchende sidespeil kombinert med lakkfargen nimbusgrå perleeffekt fra Audi exclusive understreker ytelsene til RS 6 Avant performance.

SUV eller stasjonsvogn - du kan prøvekjøre flere modeller hos oss

Det er ikke uten grunn at mange ender opp med å stå mellom en SUV og en stasjonsvogn. Bilene har i mange år vært blant de mest attraktive i Norge. I sum er valget mellom SUV og stasjonsvogn avhengig av individuelle behov, preferanser og bruksmønster. For de som prioriterer terrengkapasitet, høy kjørestilling og romslig interiør, kan en SUV være det beste valget. De som derimot søker bedre drivstoffeffektivitet, sportslige kjøreegenskaper og et mer kompakt design, vil kanskje foretrekke en stasjonsvogn.

Både SUV-modellene og stasjonsvognene er biler for aktive mennesker. Vi nordmenn liker å gå på ski, sykle, padle, løpe og reise – gjerne med hele familien – og bilene i de to segmentene dekker disse behovene.


Audi A6 Avant e-tron concept

Audi A6 Avant e-tron concept

Det nærmer seg verdenslansering.

Det helelektriske Audi A6 e-tron Avant-konseptet gir et innblikk i hvordan fremtidige generasjoner av Audi stasjonsvogner blir. Bygget på PPE-plattformen, er konseptbilen både sporty og elegant med 800-volts teknologi, 270 kW ladekapasitet og en rekkevidde på opptil 700 kilometer ifølge WLTP.


Mor plasserer barn i barnesete

Den beste familiebilen

Når familien utvides er det melder deg seg ofte flere behov, som større plass til mer bagasje, store barnevogner og flere praktiske løsninger inne i bilen.

Mor plasserer barn i bilstol

Sikring av barn i bil

Reiser du med barn i bil, er det flere regler til sikring du må vite om. Uansett om dere skal dra på en kort eller lang biltur skal barn være godt sikret i bilen og det er du som sjåfør som er ansvarlig for at passasjerer under 15 år er sikret.

Hund i Audi

Hundebur i bil

Familiens firbeinte venn bør alltid være trygg på tur, og i våre SUV-er og stasjonsvogner er det god plass til både dyr og hundebur.

Audi Norge Ny bil
SUV eller stasjonsvogn