Audi stasjonsvogn | Elektriske elbiler og bensinbiler | Audi Norge
Audi A6 Avant e-tron

Stasjonsvogn

Når fremtidens innovasjon møter familiens behov

Audi stasjosnvogn

Audis stasjonsvogner byr på rikelig med plass, et stor bagasjerom og muligheten til å velge elektriske alternativer, noe som plasserer Audi Avant i forkant av moderne stasjonsvogner.

  • Stor allsidighet i forhold til bagasjerom
  • God plass i kupeen
  • Sporstlig kjøreopplevelse
  • quattro firehjulsdrift

Bilde: Audi RS 6 Avant Performance

Audi A6 Avant e-tron conceptAudi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 TFSI e

Audi A6 TFSI e

A6 Avant TFSI e er en praktisk og romslig bil med en 2.0 TFSI-motor og en kraftig elektromotor.

Audi A6 allroad quattro

Audi A6 allroad quattro

A6 allroad quattro kombinerer fordelene med en Avant med typiske allroad-egenskaper som quattro permanent firehjulsdrift og markant offroad-design.

Audi RS 4 Avant

Audi RS 4 Avant

Med en 2,9-liters V6 TFSI-bensinmotor og 450 hk har RS 4 Avant ytelsen til en sportsbil samtidig som den er en praktisk familiebil.

Audi RS 6 Avant

Audi RS 6 Avant

RS 6 Avant har alt du drømmer om i en sportlig familiebil; V8-biturbo TFSI-motor med 600 hk, markant og kraftfull utvendig design og en romslig kupeen som oser av av høy kvalitet.

Audi RS 6 Avant performance

Audi RS 6 Avant performance

Den nye Audi RS 6 Avant performance er utstyrt med den hittil kraftigste RS 6-motoren – Med en 4,0-liters V8-biturbo TFSI-motor med 631 hk gjør den null til hundre på kun 3,4 sekunder. Performance-optikkpakken i matt karbon med matchende sidespeil kombinert med lakkfargen nimbusgrå perleeffekt fra Audi exclusive understreker ytelsene til RS 6 Avant performance.

Sportslig eller robust stasjonsvogn?

Det er liten tvil om at en romslig stasjonsvogn kommer svært godt med både i hverdagen og når familien skal ut på tur, men disse bilene er også attraktive stasjonsvogner for dem som ikke har en stor familie, og kanskje bare er to som bruker bilen mye i en aktiv hverdagen og i ferier.


Både A6 Avant og A6 allroad tilbyr komfort og god plass, dermed blir ofte den avgjørende faktoren hvor sportslig bilen skal være. Alle modellene tilbyr god plassutnyttelse, men A6 allroad har litt ekstra plass i bagasjerommet som rommer hele 565 liter. Deretter kommer RS-modellene med 548 liter og A6 Avant TFSI e med 405 liter bagasjeromsplass.


Kjøremønsteret ditt kan også være viktig å ta hensyn til. Tenk over om du ønsker en mer miljøvennlig stasjonsvogn med A6 Avant TFSI e, en stasjonsvogn med økt bakkeklaring i A6 allroad, eller de mest sportslige stasjonsvognene i RS 4 Avant og RS 6 Avant

Veien til riktig bilvalg – SUV eller stasjonsvogn?

Det er flere spørsmål du kan stille deg for å finne svaret på om valget skal falle på SUV eller stasjonsvogn. Faktorer som kjøremønster, plassbehov, pris, og ikke minst hva du har mest lyst på, bør avgjøre hva du velger.

En stasjonsvogn gir stor allsidighet i forhold til bagasjerom og plass i kupeen takket være lengden på bilen. I tillegg gir lavere høyde en mer sportslig kjøreopplevelse og et lavere drivstofforbruk en SUV-er som går på bensin eller diesel.

I større biler som Audi A6 Avant og Audi A6 allroad quattro kan familien øke fra fire til fem uten at det går på bekostning av komforten i baksetet. Disse modellene har plass til tre barneseter og har størst bagasjerom.

Stasjonsvogn med quattro firehjulstrekk

Alle som kjenner Audi, har også hørt om quattro. quattro vil si permanent firehjulstrekk, noe som gir bedre veifølelse og dermed økt sikkerhet. Mister hjulene på en aksel veigrepet og det er fare for hjulspinn, overfører quattro firehjulsdrift motorkraften til veien på en helt unik måte. Fordelen er bedre veigrep når bilen akselererer, økt sikkerhet som følge av balanserte sidekrefter og enda mer kjøreglede.

Ønsker du god fremkommelighet året rundt, vil quattro gi mer presis og kontrollert kjøring, sommer som vinter. Enten det gjelder den siste kneika opp til hytta eller økt stabilitet på landeveien, vil quattro øke kjøregleden samt bruksområdet på din Audi.


Interiør i Audi RS 6 Performance

Prøv en stasjonsvogn fra Audi