Audi e-tron rekkevidde | Elbil rekkeviddekalkulator
Audi Norge Elbil
Rekkevidde

Elbil og rekkevidde

Hvor langt en elbil kan kjøre avhenger av flere faktorer. En avgjørende faktor er kjørestilen din. Med Audi drive select kan du velge blant flere kjøremoduser, alt etter hvor sportslig eller økonomisk du vil kjøre. Elbilmodellene har en ekstra kjøremodus som hjelper deg å kjøre slik at elbil-rekkevidden blir lengst mulig. De har også tilleggsfunksjoner som sørger for mer komfort. Du får blant annet informasjon når batteriladenivået er lavt, og ruteplanleggingen omfatter informasjon om når du må stoppe for å lade og hvor nærmeste ladestasjon er.

Audi Q8 e-tron

Elbil med lengst rekkevidde

Med rikelig komfort, optimalisert kjørekonsept, forbedret aerodynamikk samt bedre ladeytelse og batterikapasitet, er Audi Q8 e-tron toppmodellen i Audis elektriske SUV-portefølje.

Batteriet på nye Audi Q8 50 e-tron og Q8 55 e-tron har en lagringskapasitet på henholdsvis 89 kWt netto (brutto: 95 kWh) og 106 kWt (brutto: 114 kWh). Avansert celleteknologi og optimert cellekjemi med ny batteristyring gjør at energitettheten i de nye e-tron-modellene har økt med omtrent 20 %. Det gjør at rekkevidden med det største batteriet er opp til ca. 582 km / Sportback opp til ca. 600 km.

God rekkevidde er naturligvis viktig når det kommer til elbiler, men på lengre reiser er ladehastigheten like avgjørende. Her imponerer Audi Q8 e-tron med sin unike ladekurve hvor strømmen flyter med høy ladeeffekt, selv opp til et ladenivå på 80 prosent. Det største batteriet lades fra 10-80 % på ca 31 minutter, og det minste på ca 28 minutter.

Faktisk rekkevidde kan i praksis avvike fordi faktorer som personlig kjørestil, hastighet, bruk av klimatisering, utetemperatur, topografi, antall passasjerer/last alltid vil påvirke rekkevidden.

Audi Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron

Elbil med lang rekkevidde

De to elektriske Q4-modellene har en batteristørrelse på 77 kWt netto (82 kWt brutto) og tilbys i tre ulike kraftpakker; 40, 45 og 50. Audi Q4 e-tron 50 leveres med quattro firehjulstrekk.

I likhet med både Audi Q8 e-tron og e-tron GT, er også Q4 e-tron svært effektiv når det kommer til lading. Batteriet kan lades med inntil 11 kW ved normallading (AC) og opptil 135 kW ved hurtiglading (DC). Det gjør det mulig å øke rekkevidden med inntil 130 km på bare ti minutter under ideelle forhold.

  • Q4 e-tron 40 - 204 hk og inntil 528 km rekkevidde (Sportback 542 km)
  • Q4 e-tron 45 - 265 hk og inntil 512 km rekkevidde (Sportback 524 km)
  • Q4 e-tron 50 quattro - 299 hk og inntil 511 km rekkevidde (Sportback 522 km)

Faktisk rekkevidde kan i praksis avvike fordi faktorer som personlig kjørestil, hastighet, bruk av klimatisering, utetemperatur, topografi, antall passasjerer/last alltid vil påvirke rekkevidden.

Utforsk Audi Q4 e-tron
8 tips til økt rekkevidde på elbil
1. Bruk økomodus eller rekkeviddemodus
De fleste elbiler har en egen økomodus (Efficiency) som hjelper deg med å få lengre rekkevidde. Da regenererer bilen mest mulig energi, og slår av unødvendige strømkilder som kan begrense rekkevidden.
2. Kjør jevnt og hold fartsgrensen
Et gammelt økokjøringstips er å kjøre jevnt, og unngå mye start og stopp ved å forsøke å forutse trafikkbildet. Kraftig akselerasjon og oppbremsing vil redusere rekkevidden, for eksempel ved forbikjøringer.
3. Bruk adaptiv cruisecontrol
Erfarne økokjøringseksperter har for lengst innsett at de ikke er flinkere enn cruisekontrollen. Så ved å bruke den adaptive cruisekontrollen vil du kjøre økonomisk, og dermed øke rekkevidden i en elbil.
4. Ha riktig lufttrykk
Sjekk at du har riktig lufttrykk i dekkene. Kjører du med feil lufttrykk kan rullemotstanden bli høyere, og rekkevidden synke.
5. Ha riktige dekk
Pass på at du kjører med dekk som er tilpasset biltypen, og som da har lav rullemotstand. Alle de store dekkprodusentene har gode dekk spesialtilpasset for at rullemotstanden skal være lav, samtidig som de har beholdt sine gode sikkerhetsegenskaper.
6. Fjern unødvendig last
Ta av skiboksen når du ikke trenger den. En skiboks gir høyere luftmotstand og mer vekt, og derfor også kortere rekkevidde.
7. Parker innendørs
Parker innendørs om mulig, slik at batteripakken ikke blir nedkjølt. Må du parkere ute kan det være lurt å stille inn ladetiden slik at batteriet er ferdig oppladet rett før du skal starte kjøringen. Da er batteriet varmt, og du slipper å bruke energi for å varme det opp.
8. Bruk førklimatisering under lading
Dersom bilen har førklimatisering, benytt denne funksjonen mens bilen lader. Da kan du forhåndsvarme eller -kjøle bilen uten å benytte kun bilens batteri til dette.