Bildelingstjenesten Hyre | Tips og råd | Audi

Hyre bildelingstjeneste

  • 1920x1080-audi-a6-sedan-door-2021-AOZ_A6_D_181003_2.jpg
1920x1080-audi-a6-sedan-door-2021-AOZ_A6_D_181003_2.jpg
Oppdatert januar 2021

Møller Mobility Group lanserer bildelingstjenesten Hyre

Møller Mobility Group, som Audi er en del av, er hovedinvestoren bak den norske, innovative bildelingstjenesten Hyre, som gjør det like lett å leie som å eie bil.

Dette er den første av flere fremtidsrettede satsninger fra bilkonsernet, som er et av Nord-Europas største.
1920x1080_A3_ed1_2020_1003.jpg

Bildeling på moderne vis

Tjenesten gir bileiere en enkel mulighet til å tjene penger på å leie ut bilen når de ikke bruker den, mens de med et sporadisk eller midlertidig behov for bil har rask og rimelig tilgang til det.

Den nøkkelfrie løsningen gir brukerne mulighet til å bestille og hente bil med et par klikk. Se hvilke biler som er nær deg, velg en, åpne den med appen og kjør av sted. Betaling, inkludert bompenger og drivstoff, avregnes automatisk.

Bilene som leies ut er både privateide og utlånsbiler fra forhandlere, blant dem Audi.
Ambisjonen er at å «hyre» en bil skal bli en naturlig del av hverdagen til unge urbane nordmenn.

Behov i endring

Daglig leder og en av gründerne bak den revolusjonerende tjenesten er Nils Petter Nordbø.

– Vi tror bilen vil fortsette å spille en viktig rolle i hvordan vi mennesker forflytter seg i fremtiden, men at behovet for å eie den forsvinner når vi fjerner friksjonene i dagens bildelingstjenester. Dette vil gi en mer effektiv utnyttelse av den norske bilparken, og resultere i et bedre bymiljø med færre biler i gatene.

– Vi synes Møller Mobility Group har tatt en modig avgjørelse ved å selv ta initiativ til fremtidsrettet tilpasning gjennom sin investering i oss.
hyre.jpg

Egenutviklet teknologi

Konseptet med bildeling er langt fra nytt, men Hyre tar ideen et steg videre.

– Den viktigste forskjellen fra andre bildelingsaktører er at alt foregår gjennom en app på telefonen. Det er takket være teknologien i Hyre Connect, som installeres i bilen og erstatter den fysiske nøkkelen. Man slipper å treffe noen ved overtakelse, og oppgjøret er fullstendig automatisert. Hele prosessen tar under 2 minutter, og er det enkleste alternativet til å eie egen bil som vi har sett hittil.

– Dagens unge foretrekker å bo sentralt, og har ikke lenger det samme behovet for å eie en bil. Samtidig vil det komme dager hvor noe må fraktes i en varebil, dager når elbil til et ærend på andre siden av byen hadde vært praktisk, eller dager hvor man trenger en SUV med firehjulstrekk for å reise på fjellet.

– I tillegg er de fleste unge i dag vant med å styre hverdagen sin gjennom enkle, intuitive tjenester på mobilen, til overkommelige og rettferdige priser, uten å skulle binde seg til noe langt utover eget forbruk.
Les mer om Hyre
Audi Norge Tips og råd
Hyre bildelingstjeneste