Merkeverksted eller ikke? Råd om bilverksted og service | Audi

Hvorfor merkeverksted?

 • 1920x600_ASER_P_161060_rgb.jpg
1920x600_ASER_P_161060_rgb.jpg

Hvorfor du skal velge merkeverksted

Rene og oversiktlige lokaler, topp moderne utstyr, struktur og ikke minst spesialutdannede mekanikere, er det som venter deg når du leverer inn bilen til service på et merkeverksted. Så til deg som lurer på om du bør velge et merkeverksted eller ikke, så finner du her alle de gode grunnene til hvorfor merkeverkstedet alltid er det trygge valget.

Tiden da det var vanlig for mange å mekke på bilen selv, er forbi. Den nye teknologien i moderne biler stiller stadig strengere krav til mekanikerne som utfører jobben.

På våre merkeverksteder møter du fagfolk som er spesialister på akkurat din Audi, og som alltid bruker originale deler. Det er en unik mulighet som ivaretar bilens DNA, både for din egen del og for den som skal overta rattet på sikt.

Preben-Strom-Wilhelmsen.jpg

Kontinuerlig opplæring

Panseret på en Audi skjuler svært avansert teknologi. Derfor står kontinuerlig oppdatering av kunnskap sentralt hos alle Audi-verksteder.

Mange bileiere tenker at en service kan gjøres hvor som helst. Men faktum er at for å sikre en trygg og sikker kjøreopplevelse, så bør servicen utføres av fagfolk som alltid er oppdatert på akkurat din bil. Det er ikke lenger slik at en bilmekaniker er fullt utlært når fagbrevet er i boks.

– Alle mekanikere hos Audi er faglærte i organisasjonen, ofte fra de startet som lærlinger. Kun de med utvidet forståelse og interesse for faget får muligheten til å jobbe innenfor merket Audi. Alle våre ansatte er trent i ulike fagfelt innenfor bil, og får videreutdanning innenfor sitt spesialfelt, forklarer servicemarkedssjef hos Erik Arnesen Bryn AS, Preben Strøm-Wilhelmsen.
merkeverksted5.jpg

Unik ekspertise

Audis nybilgaranti i Norge gjelder i fem år, eller inntil kjørte 100.000 kilometer, avhengig av hva som inntrer først. I denne perioden har du en god mulighet til å gjøre deg kjent med kvaliteten på Audis merkeverksteder. Valgene du tar etter at garantien opphører er opp til deg, men ingenting kan matche kunnskapsnivået hos et originalt eller sertifisert Audi-verksted. Her følges fabrikkens retningslinjer til punkt og prikke, og Audi-mekanikerne har inngående kunnskap om vedlikeholdsplanen som er utviklet spesielt for din bil og dens behov.

– Med tanke på all den avanserte teknologien som finnes i dagens biler er jeg svært glad for at jeg har vært med på den nyeste utviklingen, særlig når det gjelder ladbare hybrider og nå også elbiler, sier høyspentteknikker og diagnoseteknikker Øyvind Rasch-Olsen, mens han kobler en Audi A3 e-tron til PC-en. På denne måten er han online med fabrikken til enhver tid mens han jobber med bilen.

Som en av to høyspentteknikere hos Erik Arnesen Bryn AS, kan Rasch-Olsen utføre kontroller og service med monteringsarbeider på kjøretøy med høyspenningsteknologi. Han tilhører det man kan kalle den moderne mekaniker-generasjonen, de som er vel så interessert i elektronikk og teknologi, som i det mekaniske.
Les også: Vi reparerer steinsprut kostnadsfritt
Oyvind-Rasch-Olsen.jpg

Audi Service steg for steg

Har du noen gang lurt på hva som egentlig skjer videre med bilen din etter at du har levert den fra deg på verkstedet? Service kan ta alt fra en time til en hel arbeidsdag, avhengig av omfanget på jobben som må gjøres. Bilen skal gjennom en kontrolliste utarbeidet akkurat for den aktuelle bilen. Disse kontrollene er både visuelle, mekaniske og elektroniske:

 1. Når du bestiller service registreres bil og oppdragene du har meldt inn, til Audis systemer.
 2. Hvert enkelt oppdrag som er registrert inn på ordren, blir først analysert av en serviceleder. I analysen kartlegges servicebehov, innrapportering av eventuelle bemerkninger fra deg som kunde til fabrikk, bestilling av nødvendige reservedeler og ressursplanlegging for verkstedtime.
 3. Når bilen skal inn på verkstedet, går ansvarlig tekniker og serviceleder gjennom ordren for å se om alt kan løses innen avsatt tid. I de fleste tilfeller blir bilen også prøvkjørt for funksjonstest før arbeidet starter.
 4. Bilen blir først koblet opp online med fabrikk hvor det blir utført en diagnose av alle bilens elektroniske systemer. Deretter blir bilens mekaniske og fysiske komponenter kontrollert. Det blir gjennomført både visuelle og mekaniske kontroller.
 5. Til slutt blir komponenter byttet ut og justert/tilpasset. Det blir også gjennomført en elektronisk sluttdiagnose, før bilen igjen blir testkjørt for å se at alt fungerer etter Audi-standard.
 6. Servicelederen går gjennom alt som er utført sammen med tekniker, rapporterer inn utført arbeid til fabrikkens systemer og godkjenner bilen for utlevering. Kvalitetsansvarlig har også en siste sjekk for å sikre at alt arbeid er korrekt utført i henhold til fabrikkens standarder.
Yasir-Manzoor-730.jpg
På et merkeverksted er bilen din i trygge hender.

Mekanikerne bruker skjermtrekk for å beskytte kundens eiendom, og inne i bilen bruker de beskyttelsestrekk på både ratt, seter og gulvmatter. Det er også strenge regler for hvordan hjulene skal oppbevares trygt når de fjernes fra bilen ved en service.

Verkstedet Audi 2.jpg

Fordelene ved å velge merkeverksted

> Vi sikrer kvalitet i alle ledd; fra registrering og kartlegging til utførelse av spesialopplærte mekanikere som kan Audi.

> Vi følger fabrikkens reparasjonsanvisninger. Alltid.

> Service med det lille ekstra. Vi følger opp med en rekke normer satt av Audi, som for eksempel å kontrollere batteriet og smøre inn dørene på riktig måte.

> Vi sikrer riktig servicehistorikk som opprettholder verdien av bilen lengre.

> Din Audi forblir en Audi med orginiale deler, og vi har god leveransetid på reservedeler.

Serviceboken følger bilen når du skal selge den, og her vil det gå frem hvilke verksteder du har brukt. Kan du vise til stempler fra Audis merkeverksteder, vil det legge seg i vektskåla for at du er en seriøs bileier som har tatt godt vare på bilen din. For mange bruktbilkjøpere er dette vel så viktig som årgang og kilometerstand.

Audi Mobilitetsgaranti gis til alle som utfører service hos oss, og fås bare hos Audi merkeverksted. Når vi har gjennomgått bilen etter fabrikkens retningslinjer, stempler vi i serviceboken at denne bilen er klar for nye år på veien. Skulle uhellet være ute, har du da muligheten til å få øyeblikkelig veihjelp.
Les også: 5 grunner til å skfite hjul hos merkeverksted
 • Bilhold.png
  På tide med service?

  I Bilhold-tjenesten finner du alt om bilen din på ett sted og kan bestille verkstedtjenester som service, EU-kontroll, hjulskift, dekkhotell eller reparasjon av skade – akkurat når det passer deg.

  I Bilhold finner du også oversikt over tidligere verkstedbesøk, fakturaer, bilens tekniske data og kommende avtaler. Bilhold er både en webtjeneste og en app som kan lastes ned via App Store og Google Play - og vi er alltid åpne.

  Kom i gang med Bilhold