Audi Charging | Ladeavtale for offentlig lading | Audi

Audi e-tron GT lader på Audi charging hub

Audi charging

Audi charging ladeavtale

Med en Audi charging ladeavtale har du tilgang til over 500 000* offentlige ladepunkter, i tillegg til hurtigladenettverket IONITY. Du kan velge mellom tre prismodeller (basic, plus, pro), og du betaler enkelt med RFID-kortet, myAudi-appen eller Plug & Charge*.

Audi charging prismodeller

  • Velg mellom prismodellene Basic, Plus og Pro
  • Rabatt på Ionity ladestasjoner (gjelder prismodellen Pro)
  • Audi charging Pro gir fritak* for grunngebyret det første året for alle Audi-kunder med ny elbil
  • Ingen blokkeringsavgift for AC-lading mellom klokken 21 og klokken 9 neste dag
  • Enkel betaling med RFID-kort, myAudi-appen eller Plug & Charge
  • myAudi-appen gir deg oversikt over all viktig informasjon
  • Tilgang til ca 500 000 offentlige ladepunkter i 27 europeiske land (Recharge, Kople, Mer, Eviny, EVBox, Ionity, Liikennevirta Oy, Vattenfall, Ultra-Fast Charging Scandinavia, Monta, Shell EV)


Slik oppretter du Audi charging-avtale
1.

Legg til bil og opprett hovedbruker i myAudi-appen*

2.

Velg Audi charging under profilen din i appen, og opprett avtale

3.

Du kan straks lade med myAudi-appen, eller med ladekortet etter at det er aktivert

Hurtiglading med IONITY

IONITY er et samarbeid mellom bilprodusentene BMW Group, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group, Mercedes Benz AG og Volkswagen Group med Audi og Porsche, sammen med BlackRocks Climate Infrastructure Platform som finansiell investor.

IONITY bygger, driver og utvider nettverket av høyeffektladestasjoner langs motorveier i 24 europeiske land. Alle ladestasjoner er åpne for elbiler av alle merker og leverer 100 % fornybar energi overalt i nettverket.

Audi e-tron GT lader ved Ionity ladestasjon

Audi charging hub

Audi charging hub er et nytt ladekonsept fra Audi som bruker brukte og bearbeidede litiumion-batterier som energilagringssystemer for likestrøm. Solcellepaneler tilfører ekstra grønn energi.

Teknologien og den modulære utformingen av bygningene gjør det ikke bare lettere å velge mulige lokasjoner. De reduserer også tiden som kreves for planlegging, og reduserer dermed kostnader og sparer ressurser. Etter lanseringen av den første Audi-ladehuben i Nürnberg i 2021, har Audi nå utvidet ladekonseptet i Zürich, Salzburg, Berlin, München, Frankfurt og senest i april 2024 i Tokyo.

Audi charging hubSlik bruker du Audi charging hub

Ankomst

1.

Etter at ladestasjonen er låst opp og autentiseringen er fullført, starter ladingen og du kan gå under tak bort til Audi-salongen. Audi-førere kan reservere ladeplass på forhånd.

Egentid

2.

Mens bilen lader, kan du vente i Audi-salongen. Her får du kjøpt snacks og drikke, og det er også muligheter for å jobbe hvis du har behov for det.

Fortsett kjøreturen

3.

HPC-hurtigladestasjonene har en ladeeffekt på maks. 320 kW. Ladetiden avhenger av bilmodell. Du kan følge med på ladingen på skjermen i salongen og i myAudi-appen. Etterpå kan du fortsette kjøreturen med nye krefter.Vanlige spørsmål

Hva er Audi charging?

Audi charging er en betalingstjeneste for Audi-førere som brukes ved lading på offentlige ladestasjoner. Tjenesten kan benyttes fra 1. januar 2023. Du kan lade din Audi på en ladestasjon tilknyttet ladenettet, ved hjelp av Audi charging-ladekortet eller myAudi-appen.

Hvordan fungerer Audi charging?

Last først ned myAudi-appen på mobiltelefonen din fra App Store eller Google Play. Legg inn dine personlige opplysninger. Legg til bilen ved hjelp av understellsnummeret og opprett hovedbruker i myAudi. Nå kan du velge prismodell under "Audi charging” og bestille et Audi Charging-kort.
Du kan bruke ladetjenesten etter at myAudi-appen er koblet sammen med Audi charging-kortnummeret.

Hva betyr AC og DC?

Forkortelsen AC (Alternating Current) står for vekselstrøm, DC (Direct Current) står for likestrøm. Elbiler kan lades med både vekselstrøm og likestrøm. Men høyenergibatteriet kan kun lagre likestrøm. Det betyr at vekselstrømmen først må omdannes til likestrøm. Elbiler trenger derfor en såkalt AC/DC-omformer (lader) som omdanner vekselstrøm (f.eks. fra en jordet stikkontakt) til likestrøm.

Hva betyr hurtiglading (HPC)?

Lading med 50 kW eller mer gjelder som hurtiglading. Ikke alle ebiler kan lade med så høy effekt. For å gjøre det mer attraktivt å kjøre elbil, finnes det ladestasjoner med ladeeffekt på opptil 350 kW. Ladestasjoner med hurtiglading (HPC)* er som regel å finne langs motorveier, hvor de bidrar til kortere ladetid og dermed betydelig kortere reisetid.

Hurtiglading (HPC) brukes vanligvis for å oppnå et ladenivå mellom 20 % og 80 %, ettersom lading fra 80 % til 100 % tar lengre tid.

*Hurtiglading (HPC = high performance charging eller high power charging) er ladeeffekt over 100 kW

Hvor oppdaterte er dataene om ladestasjonene?

Informasjonen om ladestasjoner i myAudi-appen og i bilens navigasjonssystem oppdateres daglig. Informasjon om hvorvidt ladestasjonene er ledige, oppdateres også kontinuerlig, med en liten forsinkelse på noen få minutter.
Står bilen parkert i f.eks. en parkeringskjeller, oppdateres ikke dataene før bilen har internettforbindelse igjen (når den har kjørt ut av parkeringskjelleren).

Kundeservice: Audi charging

Audi charging
kundeservice

Har du spørsmål om faktura, betaling eller RFID-kortet ditt kan du kontakte vårt kundesenter alle hverdager mellom klokken 09.00 – 17.30.

  • Telefon: 00800 11 55 77 99
  • E-post: audi-support@elli.eco
Audi Norge Alt om lading
Audi charging