Sjekkliste ved kjøp av bruktbil | Tips og råd | Audi

Kjøpe bruktbil

  • 1920x600_0000s_0019_AA5_191013_1.jpg
1920x600_0000s_0019_AA5_191013_1.jpg
Oppdatert 26. januar 2021

Sjekkliste ved kjøp av bruktbil

Ønsker du å kjøpe bruktbil, men er redd for feil og mangler? Kanskje du også frykter å bli lurt av en for høy pris i forhold til bilens verdi? Og lurer du på hvilken bruktbil du bør kjøpe? Går du til en merkeforhandler når du skal kjøpe en bruktbil unngår du masse papirarbeid, og du er garantert et trygt bilkjøp med mange fordeler.

mob_Audi-approved-plus.jpg

Bruktbiler fra Audi

Det som kjennetegner et godt bruktbilkjøp er en pen bil med god skade- og servicehistorikk fra merkeforhandler. Den må også være riktig priset og være så optimal som mulig for deg, avhengig av ønsker og behov. Bruktbilens verdi er avhengig av hvor ettertraktet den er og hva markedet er villig til å betale for den, samt kilometerstanden og bruktbilens tekniske og generelle tilstand. Alt dette danner grunnlaget for bruktbilprisen.

Kanskje du og familien raskt har blitt større og må oppgradere til en SUV eller stasjonsvogn, eller kanskje dere trenger en bil nummer to? Uansett livssituasjon finner du Audi-modeller i alle størrelser og prisklasser i bruktbilavdelingene hos Audis mange forhandlere over hele landet.

Våre aller beste nyere bruktbiler merkes med Audi Approved :plus. En Audi som kvalifiserer til Audi Approved :plus er yngre enn 5 år. Den har maksimalt kjørt 100.000 km, er godt vedlikeholdt og all servicehistorikk på bilen er dokumentert. Bilen skal ha inntil 24 månedersgaranti og minimum 12 måneders garanti.
Se vårt utvalg på bruktbil.no
1920x1080_0000s_0006_ASER_P_161061.jpg

Kjøpe bruktbil privat eller hos forhandler?

Å velge mellom å kjøpe en bruktbil privat eller hos en forhandler innebærer en risikoavveining. Ulempen ved privatkjøp er at du ikke er like godt beskyttet av lovverket. Kjøper du privat er det den vanlige kjøpsloven som gjelder, og den gir reklamasjonsrett på grunn av en mangel i to år.

Kjøper du hos en merkeforhandler gjelder forbrukerkjøpsloven, og du har reklamasjonsrett i fem år. I tillegg unngår du også mye papirarbeid og undersøkelser.

Dersom du kjøper privat er det flere ting du bør være nøye med å sjekke. Du bør undersøke om bilen er fri for heftelser og avklare om årsavgiften er betalt eller ikke. Du bør sjekke opp bilens servicehistorikk og kilometerstand, og dersom bilen er eldre enn fire år bør du sjekke om den har bestått EU-kontrollen.

I tillegg må du også sørge for å få en god kjøpekontrakt der alle opplysninger og detaljer er med. Kjøper du derimot hos en merkeforhandler trenger du ikke å undersøke eller bekymre deg for alt dette, da arbeidet allerede er gjort av forhandleren.

Alt du trenger å gjøre, før du bestemmer deg for hvilken bruktbil du skal gå for, er å orientere deg i bilmarkedet for å finne riktig type bil og merke, lese tester, prøvekjøre aktuelle biler og så la ønsker, behov, livssituasjon, lommebok og følelser avgjøre hva du til slutt går for.
Finn din lokale Audi-forhandler

Trygghet og rettigheter ved å kjøpe bruktbil fra merkeforhandler

Det er med andre ord mange gode grunner til å kjøpe bil fra en av Audis mange bruktbilforhandlere. Da får du:

> Tilstandsrapport. Audis forhandlere gjør en grundig kvalitets- og sikkerhetssjekk av alle biler etter Norges Bilbransjeforbunds standard

> Korrekt kilometerstand

> Bruktbilgaranti – Audi-forhandlerne gir inntil 24 måneders bruktbilgaranti

> Bytterett. Du har 30 dagers bytterett (alternativt 1000 km)

> Reklamasjonsrett

> Innbytte av din gamle bil

> Gunstig finansiering hos Audi Financial Services

> Gode forsikringsordninger

> En bil fri for gamle heftelser

> Garanti for at verkstedhistorikk er korrekt

> Forhandlers kompetanse

> Skriftlig kjøpsavtale
Finn din neste bruktbil

Slik går du frem når du skal kjøpe bruktbil fra forhandler

  1. Bestem deg for drivlinje og modell – Ønsker du deg elbil, ladbar hybrid eller en bil med bensin-/diesel-motor? Trenger du en bil med god plass eller ser du etter en mindre og kompakt bil nummer to?

    Lag en liste over behovene den nye bilen din må dekke. Skal du ha plass til barnevogn eller hundebur, kanskje du trenger 7-seter eller ønsker du deg quattro firehjulstrekker for å komme opp den siste kneika til huset eller hytta? Dette må du ta stilling til før du begynner å se etter bil. Deretter undersøker du hvilke bilmodeller som oppfyller kravene dine. Sett også opp ønsker på utstyr, farge, drivstoff osv.
  2. Bestem deg for budsjett for bruktbilkjøpet.
  3. Kontakt forhandleren for å avtale visning og prøvekjøring.

Bruktbil med feil og mangler

Da har du rett til å reklamere. Ved salg til privatpersoner følger vi som merkeforhandler forbrukerkjøpsloven og tar ansvar for eventuelle mangler ved bilen. Ved bruktbilkjøp hos oss gjelder en 5 års reklamasjonsfrist for feil som var til stede da du kjøpte bilen. Det er viktig å reklamere så snart feilen oppdages. Hvis du derimot kjøper bil fra en privatperson har du i beste fall 2 års reklamasjonsfrist

Nybil eller brukt bil? Hva bør avgjøre hva man velger?

Her er det økonomi, behov og ønsker som avgjør valget. Bruktbilene vi selger er i gjennomsnitt tre år gamle, og de er så gode som nye når vi legger bilene ut på bruktbilmarkedet. Kjøper du en bruktbil som er to – fire år er det største prisfallet tatt det første året. Det er fortsatt mye bil igjen og den vil derfor oppleves som ny.

Enten du er gift eller er samboer, har barn, er singel, bor i byen eller har en hytte du trenger en quattro firehjulstrekker for å komme opp til på vinteren, vil du finne bruktbiler hos Audis forhandlere som kan matche din livssituasjon og dine bilønsker.
Se hvilke biler som er tilgjengelig hos Audi-forhandlerne
Audi Norge Tips og råd
Kjøpe bruktbil