Elbil | Alt om Audis elbiler | Audi
Elektromobilität

Elbil

Helelektriske biler fra Audi

Audi e-tron tok Norge med storm da den ble lansert i 2018, og ble Norges mest solgte bil i 2020. Med lanseringen av e-tron GT og Q4 e-tron fortsetter Audi sin satsing på bærekraftig premium mobilitet. I dag er 9 av 10 nye Audier i Norge helelektriske, mye takket være attraktive modeller og fordelene elbiler gir.

Vurderer du å kjøpe elbil? Her kan du gjøre deg kjent med modellene vi tilbyr samt fordelene med å kjøre elbil fremfor bensin- og dieselbiler.
Audi Q4 Sportback e-tron

Fordeler med å kjøpe elbil

Elbilsalget i Norge har tatt helt av de siste årene, og det med god grunn: Enn så lenge er elbiler fritatt kjøpsavgifter som engangsavgift og merverdiavgift, og det er slutt på rekkeviddeangsten – når du kjøper elbil fra Audi kan du gjerne kjøre i langt over 40 mil før den må lades.

Har du mulighet til å lade hjemme og kun bruker ladestasjoner når du er på langtur, får du svært hyggelige utgifter til “drivstoff”. Et godt tips når du er på langtur er for øvrig å lade når du kan, og ikke når du må. Finn butikker og spisesteder langs veien der du kan lade, så kan du handle eller kose deg med et godt måltid samtidig.

Les mer om fordeler ved kjøp av elbil, samt hvor mye du kan spare når du slipper å fylle drivstoff.

Fordeler med elbil
Audi e-tron range

Audis elbiler

Alle e-tron-modellene er stillegående og suverent gode elbiler med svært dynamiske kjøreegenskaper. Du får den i flere utgaver – SUV-ene e-tron, e-tron S og Q4 e-tron, og coupeene e-tron Sportback, e-tron Sportback S og Q4 Sportback e-tron, i tillegg til e-tron GT og RS e-tron GT.

Les mer om Audis elbiler
 • 1920x1080-A_E-TRON_D_191015_darker.jpg
  Ladekalkulator

  Hvor lang tid det tar å lade batteriet avhenger av flere faktorer som omgivelsestemperatur, hvilket støpsel som brukes og om interiøret har blitt temperert ved bruk av førklimatisering.

  Prøv vår ladekalkulator
 • 1920x1080_A_E-TRON_D_181003_1.jpg
  Kom i gang med hjemmelading

  Når du skal lade hjemme kan du enten montere en vanlig strømkurs utelukkende for lading av elbil, eller investere i en skikkelig ladeboks. Les hvordan du kommer i gang med hjemmelading her.

  Les mer
 • 1920x1080-q4_ed1_2021_2543.jpg
  Batterikapasitet og ladetips

  Din lade- og bruksatferd har innvirkning på batterilevetiden, og med noen enkle prinsipp for daglig bruk kan du beholde batterikapasiteten i lang tid.

  Les mer
 • 1920x1080-audi-e-tron-sportback-my2021-191017.jpg
  Ladeteknologi og ordliste

  Hva menes med AC-lading og DC-lading, og hva er forskjellen på de? Her er forklaringen på ord som vanligvis dukker opp i sammenheng med lading av elbiler.

  Ordliste for vanlig ord og uttrykk
 • 1920x1080-Audi-e-tron-Black-Edition-M35b.jpg
  Batteriteknologien til elbiler

  Batteriet i Audi e-tron 55 har en bruttokapasitet på 95 kWh (86,5 kWh netto), og er konstruert for lang levetid.

  Les mer og batteriteknologien

Rekkevidde elbil

Hvor langt en elbil kan kjøre avhenger av flere faktorer som klima, terreng, last og batteritemperatur. Den mest avgjørende faktoren er likevel kjørestil. Høy fart på motorveier eller mye akselerasjon reduserer rekkevidden.

 • 1920x1080-A211359_large.jpg
  Rekkeviddekalkulator

  Hvor langt kommer du med kjøring i by, på landevei eller på motorveien? Hva er fordelen med kjøremodusen Efficiency? Det får du svar på i vår rekkeviddekalkulator.

  Finn ut mer
 • 1920x1080-Audi-e-tron-Black-Edition.jpg
  Elbiler med firehjulstrekk

  Lurer du på om du skal velge elbil med firehjulstrekk eller ikke? Med permanent firehjulstrekk fra Audi takler du alle forhold og underlag.

  Finn ut mer
 • e-tron-langtur-1920x1080.jpg
  Tur-retur Europa med elbil

  Mats Christian Knutsen gikk fra A5 til e-tron, og la straks ut på langtur i Europa.
  – e-tron er min første elbil, og den er så komfortabel at det bokstavlig talt føles som å kjøre på en sky. Jeg hadde virkelig ikke trodd at en så stillegående bil kan være så morsom å kjøre, sier Mats Christian Knutsen.

  Les mer
Plug-in hybrid modeller av A3, Q3 og Q8

Ladbar plug-in hybrid

Ladbare plug-in hybridmodeller kombinerer mange fordeler med elektromobilitet og klassiske drivteknologier. Hos Audi betegens de med TFSI e.

Finn ut mer
Audi Norge
Elbil