Audi-mekaniker om drømmejobben | Tips og råd | Audi

Hverdagen til en Audi-mekaniker

  • 1920x600_ASER_P_161049_rgb.jpg
1920x600_ASER_P_161049_rgb.jpg

- Dette er drømmejobben

Mats Lynum Andersen flyttet fra Bodø til Oslo for å bli servicetekniker hos Audi. Les hvorfor han og flere elsker å være serviceteknikere for Audi.

1920x1080-Mats2.jpg
- Jeg ville jobbe med premiumbiler, og trives veldig godt med å jobbe for Audi. Her får vi jobbe med den nyeste teknologien, det beste verktøyet og – etter min mening – de råeste bilene, forteller Mats Lynum Andersen når vi møter han i verkstedet hos Møller Bil Oslo Vest.

Han er i ferd med å gjøre service på en Audi A3, og dokumenterer alt han gjør på sitt nettbrett. På nettbrettet kan han få informasjon om hva som skal gjøres, og det er enkelt å kontrollere i etterkant om arbeidet er utført riktig.
Les også: Hvorfor bruke merkeverksted
1920x1080-Mats.jpg
- Jeg bruker nettbrettet til alt egentlig. Det gir meg full kontroll med bilene. Her får jeg opp chassisnummer, jeg kan registrere hvor lang tid jeg bruker og jeg ser hvilke deler og verktøy som må brukes.

Noen meter lenger bort finner vi Møller Bil Oslo Vest sitt imponerende skap for spesialverktøy. Eller skap og skap, fru blom, det kan bedre forklares som et elektronisk kjempelager, hvor man skriver inn koden på det verktøyet man trenger, så kommer den riktige skuffen med det riktige verktøyet til deg.
Les også: Vi reparerer steinsprut kostnadsfritt
1920x1080-Frode.jpg

Fremtidens servicetekniker

Det er ikke bare tittelen som har endret seg i mekanikeryrket de siste årene, innholdet i jobben kommer til å endre seg i årene fremover også.

- Det å være servicetekniker i dag er mer spennende enn noen gang. Det er et yrke i stor endring, hvor datamaskinene blir viktigere og viktigere. Samtidig kommer skiftenøkkelen og litt olje på fingrene alltid til å eksistere, forteller Frode Lehne, Servicemarkedssjef hos Audi for Møller Bil Oslo Vest.

Mange unge mekanikere ønsker å jobbe med et premiummerke som Audi. Det er flere årsaker til det, mener Lehne.

- For det første er alle Audi-forhandlere i Norge seriøse og trygge arbeidsgivere. At de som jobber hos oss får jobbe med kule merkevarer, er selvsagt også en årsak til at mange ønsker å jobbe her. Som servicetekniker hos Audi blir man kjent med alle de nyeste modellene, og vi har også egne temakvelder for mekanikerne hvor de blant annet får prøvekjøre nye modeller.

En annen viktig årsak til at et Audi-verksted er en attraktiv arbeidsplass er muligheten for videreutdanning.

- Vi har stort fokus på videreutdanning. Våre ansatte er ofte på kurs, slik at de henger med på utviklingen i bilindustrien som går veldig fort om dagen. Her får man virkelig utviklet seg. I tillegg er det gode sjanser for å gå videre som mekaniker til tekniker eller andre roller i bedriften, forklarer Lehne.
Les også: Fem grunner til å skfite hjul hos din Audi-forhandler

Eget kompetansesenter på Skedsmo

Audi i Norge har et eget kompetansesenter på Skedsmo utenfor Oslo, som har 15 000 årlige kurstimer. Alle som jobber som mekanikere og teknikere for Audi i Norge har vært hos kompetansesenteret på Skedsmo både i lærlingetiden og senere for å utvikle seg og lære om nye bilmodeller.

- Etter en grunnutdannelse sender vi lærlingene våre på grunnkurs så tidlig som mulig. Like viktig er kursene på de nye bilene. Vi kan kalle det gratis påfyll av kompetanse, noe som er spesielt viktig i den tiden vi går inn i nå med minst en ny elbil hvert år fra Audi. Vi utdanner egne batterispesialister, for eksempel, sier Frode Lehne.

Det å være bilmekaniker i dag er et etterspurt yrke, og det kommer ikke til å bli noe mindre etterspurt med årene som kommer.

- Vi er alltid på jakt etter gode bilmekanikere, og de som gjør en god jobb får en trygg arbeidsplass og vil alltid være etterspurt. Derfor legger vi også opp til at mekanikerne våre kan få dyrke det de er gode på og har mest lyst til å drive med. Noen vil bli motoreksperter, andre batterispesialister og det skal alltid være mulig å finne sin plass, avslutter Lehne.

Lyst å jobbe som Audi-mekaniker?

Ønsker du å jobbe hos en Audi-forhandler kan du ta direkte kontakt med forhandleren for muligheter eller spørsmål.
Finn forhandler
Audi Norge Tips og råd
Hverdagen til en Audi-mekaniker