Hva er Audi serviceavtale og hva inngår i den? > Audi Norge

  • 1400x438_Kundenbetreuerin_Kundin_Counter.jpg
1400x438_Kundenbetreuerin_Kundin_Counter.jpg

Audi serviceavtale - Dette inngår i serviceavtalen

Lurer du på hva det egentlig betyr når det står i en tilbudskampanje på nybil at det tilbys en serviceavtale som gir fri service i en bestemt periode, begrenset til en fast dato eller kjørelengde? Her får du svaret.

En serviceavtale som gir deg fri service i 3 år/45 000 km - Hva betyr det?

En slik serviceavtale betyr rett og slett at du ved kjøp av en ny Audi inngår en serviceavtale hvor alle servicekostnader er inkludert i avtaleperioden.

– Avtaleeier vil dekke alle kostnader i forbindelse med produsentens fastsatte serviceprogram i den avtalte perioden begrenset til en fast dato eller kjørelengde, sier produktsjef for service- og vedlikehold hos Harald A. Møller AS, Stein Ivar Myrvold.

Intervallet 3 år eller 45 000 km er valgt fordi dette er det laveste restverdiintervallet for leasingbiler, og i gjennomsnitt kjører de fleste privatkunder 12 000 - 15 000 km per år.

Hvor ofte skal bilen på service?

De fleste av Audis modeller, unntatt Audi A3 Sportback e-tron, følger et Longlife serviceprogram som varsler ved oppnådd tid eller kjørelengde, altså ved 2år/30 000 km, avhengig av hva som måtte inntreffe først. I tillegg varsler bilene oljeskift ut ifra den enkelte brukers kjøremønster. Audi A3 Sportback e-tron følger et eget tid/kilometer-program som varsler service eller oljeskift hver 12 måned /15 000 km.

Fordelene med en serviceavtale fra Audi

Myrvold er ikke i tvil om hva som er fordelen med å tegne en slik serviceavtale ved kjøp av ny bil.

– Ved at kostnadene kan deles opp i faste avdrag fordelt på hele avtaleperioden i henhold til eget ønske gir dette deg som kunde en trygghet og forutsigbarhet når det gjelder servicekostnader i avtaleperioden. Det gjelder enten du kjøper eller leaser en ny Audi. I tillegg er du sikret at all service gjøres i henhold til produsentens spesifikasjoner, samt at alle oppgraderinger og oppdateringer er utført til enhver tid. Siden alle servicer utføres på merkeverksted, har vi full servicehistorikk på bilen, og du som bileier kan da også garantere serviceprogram for fremtidige eiere. Dette er svært positivt for annenhåndsverdien på din Audi.

Tjenestene som inngår i serviceavtalen fra Audi

Helt uten ekstrakostnader, og innenfor avtalen for perioden og den oppgitte kjørestrekningen, vil du kunne bruke samtlige tjenester som inngår i serviceavtalen du har med Audi. En serviceavtale fra Audi dekker alle kostnader til bilens serviceprogram som foreskrevet av produsent. Dette innebærer at det ved utførelse av service blant annet vil bli skiftet/kontrollert:

• Oljer (motorolje, girolje)
• Etterfylling av diverse væsker (spylervæske og kjølevæske)
• Oljefilter
• Luftfilter
• Pollenfilter
• Avlesning av lagrede feil i styreenheter
• Kontroll av alle sikkerhetsrelaterte komponenter, mv.

Tjenestene som ikke inngår i serviceavtalen fra Audi

Det vil også være tjenester som ikke dekkes av serviceavtalen. Dette gjelder følgende tjenester:

• Drivstoff og daglig vedlikehold som f.eks. vask, polering
• Etterfylling av diverse oljer, kjølevæske og spylervæske mellom serviceintervallene
• Dekk og dekkreparasjoner
• Skader og slitasje som skyldes unormal bruk, trafikkskader, eller skader pga. naturkatastrofer

Eventuelle slitedeler omfattes heller ikke av serviceavtalen fra Audi.

– For å få med dette må det tegnes en service- og vedlikeholdsavtale. Denne omfatter alle normale slitedeler unntatt feil og mangler som er forårsaket av feil bruk, ytre påvirkninger etc.

Hva gjør jeg hvis jeg kjører lengre enn avtalt?

Dersom du inngår en slik serviceavtale ved kjøp av en ny bil og ser at du vil komme til å kjøre mer enn 15 000 km i året, er det mulig å endre dette.

– Dersom man kjører mer enn avtalt kjørelengde i perioden, vil avtalen automatisk bli sperret. Men det er fullt mulig å oppdatere kjørelengden i perioden. Den nye kjørelengden vil da generere en rekalkulering i henhold til ferdig utregnet matrise for ny gjeldende kjørelengde. Vi rekalkulerer avtalen i henhold til avtaleeiers gjeldende pris for serviceavgift på tidspunktet for rekalkulering, forklarer Myrvold.

Generelt ved avtaletegning av service- eller service- og vedlikeholdsavtale kan du som kunde selv velge fakturaperiodisering.

– Valgene vi har tilgjengelig er per måned, kvartal, halvår, år og up front, dvs. hele avtalebeløpet i én faktura. Vi har per i dag heller ingen faktura- eller håndteringsgebyrer mot kunde. Det er også mulig å legge kostnadene for en serviceavtale inn sammen med månedsleien for leasing, slik at du som kunde hos oss kun har et fast beløp å forholde seg til i avtaleperioden, forklarer han.

– Overlates avtalen og dens tjenester til de nye eierne dersom man selger bilen før avtaleperioden har gått ut?

– Ja, avtalen følger bilen ved et eventuelt videresalg. Dersom det er ønskelig kan du som kunde (bileier) også velge å si opp avtalen ved et eventuelt videresalg.