Derfor bør du velge originale felger | Audi Norge
Audi Norge Biltips
Audi originalfelger

Derfor bør du velge originale felger fra Audi

Audi har en rekke felgtyper og størrelser tilgjengelig til alle modeller. Det er flere grunner til å velge originale felger til din Audi. Design, trygghet og kvalitet er kanskje de tre viktigste argumentene.

04.05.2023

Audi e-tron GTAudi e-tron GT

7 grunner for hvorfor du bør velge originale felger til din Audi

Kvalitet
Med Audis originale felger er du garantert god kvalitet. Felgene må gjennom Audis kvalitetskrav og betyr blant annet at de må være tilpasset tunge biler med mye dreiemoment, som Audi Q8 e-tron.


Trygghet
Det å kjøre med gode og riktige felger handler også om sikkerhet. Hvis felgene dine har lavere eller høyere innpress (avstand fra anlegg bremseskive til ytterkant felg) enn originalt kan de også slite mer på hjulopphenget – og i verste fall være ulovlig å kjøre med.

Design
Audis originale felger er designet spesielt til din Audi. Audi bruker enorme ressurser på å designe sine biler, og alle følger Audis felles designspråk. Det samme gjelder felgene, som er designet slik at de skal passe best til bilens design.

Perfekt passform
Med Audis originale felger vet du at du at felgen passer perfekt til din bil og at de er tilpasset bilens vekt og ytelse. Du slipper også å måtte bruke senterringer for å få de til å passe, og du vet at felgene har riktig innpress. Audi vil heller ikke anbefale en felgstørrelse som ikke er forsvarlig å kjøre med på akkurat din bil.

Egne vinterfelger
Audi har egne originalfelger som er spesialdesignet for vinterbruk. På disse felgene er lakken best mulig tilpasset årstiden med snø og salt på veiene, de er da bedre egnet enn sommerfelger med for eksempel kromlakk. De er også designet slik at det pakker seg mindre snø i felgene – noe som kan føre til store vibrasjoner.

TPMS gir deg full oversikt over dekktrykket
På Audi originalfelger er TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) tilgjengelig på de modellene som er forberedt for dette. Dette er et system som kontinuerlig overvåker dekktrykket og varsler deg hvis det er feil lufttrykk i dekkene, slik at du raskt kan justere til et riktig og sikkert lufttrykk.

Suppleringsgaranti
Audi originale felger har tre års suppleringsgaranti fra kjøpsdato. Det vil si at hvis du har behov for å kjøpe en felg, og denne er utgått, betaler du kun for én ny felg og du får de tre andre gratis.