Hund i bil | Slik sikrer du hunden i bil | Audi Norge
Audi Norge Biltips
Hund i bil

Sikring av hund i bil

Barn og voksne er godt sikret på bilturen. Men hva med hunden din? Løse dyr i bilen kan være livsfarlige i en kollisjon, derfor er det også påbudt å sikre dyr i bil.

04.05.2023

Hund i bagasjerom på bil

Løs hund i bil kan være farlig

Familiens firbeinte venn bør alltid være trygg på tur, samtidig er det minst like viktig å sikre de andre passasjerene i bilen mot hunden hvis noe uventet inntreffer. Hunden skal nemlig aldri være løs i bilen.

En usikret hund i bil kan være livsfarlig. I tillegg til at hunden kan få store skader har også mennesker blitt skadet, eller omkommet fordi dyret ikke er sikret i bilen. Ved en fart på bare 50 km/t vil en hund på 3 kilo tilsvare en vekt på 90 kg i en kollisjon. En hund på 30 kg vil tilsvare en vekt på 1200 kg.

Ta vare på både hund, og medpassasjerer, med kvalitetshundeburet fra sveitsiske 4Pets. Vedlikeholdsfrie bur i høy kvalitet som sikrer både hund og passasjerer under transport.


4pets Pro hundebur

Det sveitsiske merket 4Pets og deres hundebur i serien «Proline» er solide og robuste hundebur i aluminium, designet for god sikring av hund i bil. Burene er i absolutt toppklasse når det kommer til kvalitet og sikkerhet. Burene er TÜV SÜD-sertifiserte og Crash Test-godkjente, samt at de er garantert knirkefrie.

Hundebur til bil i Proline-serien kommer i en rekke forskjellige størrelser, og det er totalt 13 forskjellige varianter. Grunnprinsippene på de ulike variantene er det samme, men størrelsene er forskjellige. Du kan få alt fra små enkle hundebur til større doble hundebur, og her er det viktig å velge korrekt størrelse på buret i forhold til hundens størrelse.

Bakdelen på Audi A6

Hva kjennetegner et godt hundebur

Et godt hundebur virker som et trekkspill under en kollisjon, noe som gjør at buret gir seg litt, men likevel holder fasongen. Andre hundebur klapper sammen for skarpe gjenstander og er i seg selv nærmest en fare for dyret. Et hundebur bør være så stort at hunden kan snu seg rundt og finne komfortable posisjoner å ligge i, men ikke så stort at hunden blir kastet mye frem og tilbake. Jo mer hunden kan bevege seg, jo mer fart vil den kunne opparbeide seg før den treffer veggene i hundeburet ved en bråstans eller kollisjon.

Hundebur til bil fra 4Pets er alle laget for bilens bagasjerom. Burene festes med en stropp som følger med buret, og denne stroppen festes i faste punkter i bilen. På denne måten får du full sikring av hund i bilen, samt at passasjerene er sikret.

Er du usikker på om hundeburet passer til bilen din kan du bruke 4Pets sin egen bilkonfigurator. I tillegg er flere av Audi sine forhandlere er utstyrt med et måleverktøy som kan prøves i bil, slik at dere sammen kan finne ut av hvilken størrelse som passer best til hund og bil.


Praktisk utstyr for deg med hund i bil

  • I tillegg kan du bruke et praktisk beskyttelsestrekk for baksetet slik at du slipper flekker på bilsetet etter grisete labber.

  • Med matten «Scratch-guard» kan du beskytte lakken når hunden skal inn og ut av bilen. Matten festes under hundeburet med borrelås og kan enkelt foldes ut over lastekanten til bilen slik at den skåner lakken mot hunden.
  • «Crash-Bag» er en pute som festes på den fremste veggen i hundeburet og fungerer som en demping for hunden ved bremsing, og i verste fall en kollisjon. Dette sikrer bedre komfort og ekstra beskyttelse for hunden.


  • Hvis du ikke har hunden i bur bør du sikre hunden godt i baksetet. Audi-forhandlere har sikkerhetsbelte for hund i ulike størrelser.
  • Det er også viktig at hunden har tilgang på vann i buret, spesielt på lengre kjøreturer og om sommeren. Husk at vann er meget viktig for hunden. Det finnes vannskåler som ikke søler og som kan festes på burveggen.
  • Å ha et godt underlag å ligge på er meget viktig. Ha gjerne også et teppe over buret slik at hunden føler at den ligger i en trygg hule