Bytt frontrute og bilglass med originale deler | Audi Norge

Bytt frontrute og bilglass med originale deler

Kun originale deler gjør din Audi til en 100 prosent Audi, også når det gjelder frontrute og bilglass. Skifter du frontrute på et Audi merkeverksted, monteres det en ny original Audi-frontrute festet med Audis originale rutelim. Dette limet er grundig testet under harde forhold. Ofte holder det imidlertid å reparere skaden på frontruta.

04.05.2023

Trenger du å skifte bilglass eller reparere en steinsprutskade?

De fleste bileiere vil på et eller annets tidspunkt oppleve å få en steinsprutskade. En sprekk i frontruten kan fort bli større, så det er lurt å ikke vente for lenge med å bytte frontruten når skaden først har skjedd. Da vil det lønne seg å stikke innom et Audi merkeverksted for å få skaden reparert eller frontruten skiftet.

Trenger du å skifte bilglass eller reparere en steinsprutskade? Du kan enkelt registrere skade eller bestill time direkte i myAudi eller i Bilhold-appen hvis du har profil der også.


En frontrute har flere funksjoner

En original Audi frontrute består av tre forskjellige komponenter: et stabiliserende filmlag klemt mellom to lag glass. I tillegg til å inneholde avanserte og nøyaktig kalibrerte førerassistentsystemer, er frontruta også en viktig faktor i karosseriets stabilitet. Frontruta fungerer også som støtte for kollisjonsputer ved en kollisjon, og den er også viktig med tanke på den innvendige akustikken og demping av utvendig støy.

En av grunnene til at du alltid bør sørge for å bruke originale deler når du skifter frontrute og bilglass, er at mange av dagens avanserte førerassistentsystemer, som for eksempel head-up display, regnsensor og kamera i front, er integrert i frontruta. Det er derfor viktig at alle disse systemene kalibreres nøyaktig av fagfolk som er eksperter på Audi.

Fordeler ved å skifte til originale Audi frontruter

En original Audi frontrute har en skreddersydd materialsammensetning og tåler mer enn uoriginale bilglass. Faktisk utgjør frontruta opptil 30 prosent av karosseriets stivhet.

Måten frontrutene er laget på, med både utvendig og innvendig glass, reduserer risikoen for sprekker ved å matche restspenningen ved steinsprut. I tillegg er glassene laminert, slik at de forhindrer at passasjerer blir skadet av glassplinter ved en ulykke.

Frontrutene fra Audi har også gode antidugg-egenskaper som sikrer optimal sikt, i tillegg til å redusere UV-stråler fra sola.

Slik reduserer du risikoen for steinsprut

Den beste måten å redusere steinsprutskader på er å holde god avstand til bilen foran deg. Det er særlig piggfrie vinterdekk som har en tendens til å samle opp småstein i de grove mønstrene i dekkene, og når bilen kommer opp i litt fart, spretter de av. Ligger du da for nærme bilen foran, er risikoen for å bli utsatt for steinsprut større.


Polering av Audi
Audi Norge Biltips
Skift frontrute og bilglass med originale deler