Antrieb und Fahrwerk > Audi Q5 | En stor SUV med god plass > Q5 > Audi Norge

Q5

Endre betingelser

quattro – optimalt veigrep på nær sagt alle typer underlag

quattro firehjulsdrift med ultra-teknologi takler både fremtidens utfordringer og de fleste typer underlag. Alle 4-sylindrede motorer med quattro firehjulsdrift har en intelligent driftsstrategi som gjør Audi Q5 til en økonomisk, dynamisk og sikker bil – som selvsagt også oppfyller våre vante krav til veigrep.

Når det ikke er behov for quattro, slår den seg av. Dermed hjelper den deg også å spare drivstoff. Firehjulsdriften er selvsagt tilgjengelig hele tiden. quattro er klar til bruk når situasjonen måtte kreve det, og fordeler motorkraften optimalt under en rekke kjøreforhold. De 6-sylindrede Audi Q5-modellene er utstyrt med quattro permanent firehjulsdrift.
1300x551-adaptive-air-suspension-detail.jpg

Demper det meste – unntatt begeistringen

Den adaptive luftfjæringen (ekstrautstyr) tilpasser dempingen på hvert enkelt hjul til den aktuelle kjøresituasjonen, avhengig av terrenget, din personlige kjørestil og hvilken modus som er valgt i Audi drive select. Dette skjer med høy presisjon på brøkdelen av et sekund. Du kan fritt velge ulike høydenivåer som gjør at bilen kan forsere de fleste ujevnheter. Demperreguleringen sørger også for permanent utligning av ekstra vekt.

For å gjøre det lettere å laste inn bagasje kan du senke karosseriet med inntil 55 mm ved å trykke på en tast i bagasjerommet. Med Audi drive select kan du dessuten gjøre bilens kjøreegenskaper mer økonomiske, komfortable eller dynamiske. Du får det akkurat slik du vil ha det.
1300x551_AQ5_161007.jpg

Sparer på drivstoffet – men ikke på kreftene

Audi Q5 leveres med fem kraftige og effektive motorer: fire TDI-motorer og én TFSI-motor. Motorene har inntil 27 hk (20 kW) mer kraft enn tidligere, samtidig som drivstofforbruket har gått betraktelig ned. 2.0 TDI-motorene i den nye Q5 med 150 hk (110 kW), 163 hk (120 kW) og 190 hk (140 kW) er spesielt effektive.

Begge toppmotorene kombinerer stor kraft med effektivitet. Den videreutviklede 2.0 TFSI yter hele 252 hk (185 kW), men klarer seg med 6,8 liter bensin per 100 kilometer, noe som tilsvarer en CO2-ekvivalent på 154 gram per kilometer. 3.0 TDI har også fått en kraftig overhaling og kommer opp i 286 hk (210 kW) med et dreiemoment på 620 Nm.

Hele drivlinjen i Audi Q5 er nyutviklet. Det gjelder også den 6-trinns manuelle girkassen, 7-girs S tronic og 8-trinns tiptronic (bare på 3.0 TDI). Automatgirkassene har integrert frikoblingsfunksjon som sparer drivstoff. Du girer ved hjelp av velgerspaken eller girtastene på rattet. I begge tilfeller skjer signaloverføringen elektronisk.