Ofte stilte spørsmål > Audi e-tron løsninger > Audi tron > Audi Norge

Audi e-tron løsninger

 • 1920x600_A_E-TRON_181015_new.jpg
1920x600_A_E-TRON_181015_new.jpg

Ofte stilte spørsmål

Køsystem og depositum

Hvordan fungerer køsystemet?
Forhandleren sender bestillingen din til fabrikken basert på kønummeret ditt. La oss gi deg et enkelt eksempel: Hvis du er nummer ti i køen, blir din bestilling den tiende vi sender til fabrikken. Kønummeret må ikke forveksles med rekkefølgen på kontraktsmøtene eller levering av bilen.
Hvor finner jeg kønummeret mitt?
Kønummeret ditt finner du ved å logge deg inn på reservasjonssiden din. Husker du ikke passordet, trykk på «Glemt passord», for å få nytt.
Får jeg tilbake depositumet jeg betalte for køplassen?
Reservasjonsbeløpet du har betalt inn vil trekkes fra når du fullfører bestillingen hos din forhandler. Ønsker du å kansellere din reservasjon gjøres dette på Min Side, og depositumet vil bli automatisk tilbakebetalt til det kortet du benyttet for å reservere. Avhengig av bankforbindelse kan det ta ca. 7 dager før depositumet er tilgjengelig på kortet ditt.

Deler og tilbehør

Har Audi e-tron hengerfeste?
Ja, bilen kan bestilles med hengerfeste.
Hvor mye hengervekt er tillatt på Audi e-tron?
1.800 kg.
Har Audi e-tron mulighet for lastestativ og takboks?
Ja, bilen kan bestilles med lastestativ og takboks. Snakk med din Audi-forhandler for å finne utstyr som passer for ditt behov.  
Jeg har andre ønsker for min bil enn det jeg finner her. Hva gjør jeg?
Ta opp dette når forhandleren din tar kontakt. I kontraktsmøtet setter selgeren din opp et tilbud sammen med deg. Du beholder fortsatt plassen i køen, men du må regne med noe lenger leveringstid.

Prøvekjøring

Kan jeg prøvekjøre Audi e-tron?
Din forhandler vil arrangere en visning der du kan oppleve Audi e-tron på nært hold. Når det blir mulig å prøvekjøre, vil din forhandler ta kontakt. De som har en plass i bestillingskøen blir prioritert.

Finansiering og innbytte

Hvilke betalingsmåter er tilgjengelige for Audi e-tron?
Hos oss kan du enten gjøre et kontantkjøp eller betale gjennom ulike finansieringsløsninger. Din forhandler kan tilby deg et spesialtilpasset lån på inntil 65 prosent av kjøpesummen eller gi det et tilbud på leasing. 
Godtar Audi innbytte?
Din forhandler vil kunne gi mer informasjon rundt innbytte. 

Bestilling

Når bestiller jeg bilen?
De første kundene vil bli kontaktet angående lanseringsmodeller mot slutten av desember. Offisiell salgsstart er planlagt like over nyttår.

Levering

Når leveres bilen min?
Endelig leveringstid for din bil avhenger av flere forhold, blant annet ditt kønummer og valg av tilbehør. Du vil få et mer detaljert svar om levering når du er på kontraktsmøte med din selger. Du vil kunne holde deg oppdatert på leveringstiden i appen Mitt Bilhold etter at bilen er bestilt.
Hvor mye strøm er det på bilen når jeg henter den?
Bilen er i utgangspunktet ikke fulladet når du mottar den. Hvis du er avhengig av fulladet bil er det fint om du presiserer dette i kontraktsmøtet.

Lading

Hvor mange kW kan min bil ta imot?
Audi e-tron er forberedt for hurtiglading med inntil 150 kW.
Kan jeg lade bilen hjemme og hvordan?
Ja, du kan lade bilen din hjemme med standardutstyret som følger med. Ved å bruke ordinær stikkontakt (schuko) vil du oppnå 1,8 kW. Dette er ikke en begrensning i Audi e-tron, men noe som skyldes begrensninger i husholdningskontaktene. For mest mulig effektiv hjemmelading vil vårt råd alltid være å installere en fastmontert vegglader. De fleste norske husstander vil oppnå 7,2 kW ved å bruke en vanlig blå industrikontakt kombinert med vegglader. En typisk norsk husholdning med 230V-anlegg kan tilrettelegges for lading opptil 7,2 kW med 32A på én fase. Om du lader bilen fra klokken 22.00 om kvelden til klokken 07.00 påfølgende dag, har du «fylt tanken» med 300km.
Hvor lang tid tar det å lade bilen?
Ved hurtiglading (inntil 150 kW) vil Audi e-tron være ladet til cirka 80% etter bare 30 minutter. Dette forutsetter at du bruker IONITYs hurtigladestasjoner. 
Hva slags lader skal jeg bruke på min bil?
Audi e-tron leveres med det mobile ladesystemet Compact. Det inkluderer to forskjellige strømkabler: én for vanlig 230 volts husholdningskontakt med en ladeeffekt på opptil 1,8 kW og én for lading med industrikontakt opptil 7,2 kW. Med sistnevnte lader batteriet til Audi e-tron med omtrent 34 km i "tanken" per time lading. Kabelen er til sammen 4,5 meter og har en integrert betjeningsenhet med LED-lys som angir ladestatus.
Følger det med hurtiglader (DC-strøm)?
Nei. Bilen kan lade 11 kW som standard og det dekker de fleste kunders behov. Hurtigladere med likestrøm (DC) er svært store, tunge og kostbare og finnes derfor kun tilgjengelig på ladestasjoner langs veien.
Hvordan er det med utbygging av IONITY-ladenettverket for å hurtiglade bilen?
Ionity skal bygge 20 lynladere (350 kW DC) innen 2020. Ionity sin første prioritet er å dekke nettverket mellom storbyene i Norge; Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. På deres nettsider kan du følge utviklingen i hvor deres lynladestasjoner er ferdig utbygget: https://ionity.eu/en/where-and-how.html
Vises Ionity ladestasjonene i bilens infotainmentsystem?
Ja, både Ionity sine ladestasjoner og de offentlige ladestasjonene vil vises i bilens infotainment-system.
Hva skjer hvis jeg går tom for strøm?
Hvis du går tom for strøm må du få bilen tauet til nærmeste ladestasjon. Bilen vil tydelig varsle når den er snart tom for strøm slik at dette unngås.
Kan bilen lade seg selv under kjøring – (rekuperasjon)?
Audi e-tron «lades» under kjøring gjennom såkalt rekuperasjon. Det er strengt tatt ikke lading, men gjenvinning av bevegelsesenergi. Les mer om rekuperasjon her
Hvor lang levetid har batteriet?
Levetiden på batteriene skal ikke være en bekymring med garantien som gjelder 8 år eller 160 000 km.
Påvirker innvendig temperatur (AC) kjørelengden?
Ja. Bruk av klimaanlegg vil påvirke forbruket av strøm og også kjørelengden. Audi e-tron er utstyrt med et komplisert varme- og kjøleanlegg som vil gi rask oppvarming og kjøling av kupeén som vil optimalisere kjørelengden. 

Om Audi e-tron

Hvor mange seter har Audi e-tron?
Audi e-tron er registrert for fem personer.  
Tåler Audi e-tron maskinvask?
Ja, Audi e-tron tåler maskinvask.
Bremsesystem
Din Audi e-tron er utstyrt med «brake whiping», det betyr at bilen selv sørger for at fukt og skitt fjernes fra bremseskivene ved behov. Likevel er de mekaniske bremsene mindre i bruk på en elbil, da den også bremser elektrisk./ da den i hovedsak bremser elektrisk. Dersom du selv ønsker å forhindre rustdannelse på bremseskivene, anbefaler vi at du med jevne mellomrom gjør en kraftig oppbremsing når forholdene tillater det.  
Har Audi e-tron bagasjerom under «panseret» foran?
Ja, det er oppbevaringsrom på 60 liter som har plass til alt ladeutstyr som følger bilen. Dette oppbevaringsrommet kalles ofte «frunk».

 • Ta kontakt dersom du ikke finner svaret på spørsmålet ditt.

  Harald A. Møller AS
  v/ Kundesenteret
  Telefon: 24 03 35 70

  kundeservice@moller.no
 • Din nærmeste Audi forhandler vil hjelpe deg!

  Våre forhandlere er behjelpelige dersom du har spørsmål.

  Finn din Audi forhandler