Hvor lang tid det tar å lade batteriet i en elbil avhenger av flere faktorer, blant annet omgivelsestemperatur, hvilket støpsel som brukes og om interiøret har blitt temperert ved bruk av førklimatisering. Ved bruk av vanlige støpsler er ladeeffekten begrenset av e-tron-ladesystemet. Ladetidkalkulatoren tar utgangspunkt i verdiene for Audi e-tron/ e-tron Sportback og e-tron S / S Sportback.
Nei, 230V har ikke 3 faser, kun 1 fase.
Vi anbefaler at du kontakter en elektriker for å utføre en kontroll av det elektriske anlegget ditt. Elektriker setter opp ladeboksen via en egen kurs og legger opp ladeboksen etter hva som passer ditt elektriske anlegg. De fleste husholdninger har 230V anlegg og vil da på det meste med 32A få ut 7,2 kW. Velg en ladeboks med så stor kapasitet som mulig for å fremtidssikre ditt ladebehov.
Med 400V vil 16A gi en ca. effekt på 11kW, har du 32A vil det gi en ca. effekt på 22Kw, men det forutsetter at ombordladeren i bilen kan ta til seg så mye.
Tilleggsinfo: 230V = IT-anlegg (Isolated Terra). 400V = TN (Terra Neutral). Det lades med 230V i TN også, men over flere kurser. Man sier bare 400V for å holde de to systemene fra hverandre, i stedet for å si IT og TN.
Bilen tar til seg det den har kapasitet til. Ombordladeren i en e-tron er på 11 kW, og selv om ladeboksen kan levere 22kW så vil bilen kun ta til seg 11 kW.
Om du har en ladeboks som regulerer i forhold til bruk av strøm i huset og bilen, så vil bilen prioriteres til sist. Brukes det mindre strøm i huset så vil bilen få mer. Men temperatur vil også påvirke hvor mye som leveres til bilen. Batteritemperaturen vil også påvirke ladeeffekten. Dersom forskjell i ladeeffekten er markant og ikke endrer seg over tid så anbefaler vi deg å ta kontakt med din elektriker så de får undersøkt ladeboksen og det elektriske anlegget ditt.
Du setter kabelen inn i boksen først og deretter den andre enden inn i bilen.
Du kan lade med stikkontakt innimellom, men det anbefales ikke som fast lademetode, kun som nødlading. Pass på at stikkontakten kan ta den strømmen som kreves ved lading i stikkontakt som er minimum 10A. På grunn av fare for overoppheting av støpsel/stikkontakt skal det IKKE brukes skjøteledning ved lading via stikkontakt. Kabeltrommel som ikke er helt rullet ut vil også kunne bli overopphetet.
Vi anbefaler å få montert egen ladeboks med egen kurs og jordfeilbryter B etter gjeldende regler, kontakt elektriker. Ladeboksene kan leveres med fastmontert ladekabel eller du kan velge den uten å bruke kabelen for offentlig lading som følger med bilen.
I tillegg til punktene som nevnes her, finner du all relevant informasjon i bilens instruksjonsbok i menyen "Høyenergibatteri – Lade – Starte lading".
1. Bilen må være låst opp.
2. Trykk på tasten over ladeluken for å åpne den. Ladeluken er plassert på forskjermen på førersiden. Det kan også være en AC-ladekontakt på passasjersiden, avhengig av bilens utstyr.
3. Hvis det følger en ladekabel med bilen, bruk denne. Den ligger i oppbevaringsrommet under panseret. Panserutløseren finner du i fotrommet på førersiden.
4. Sett inn støpslet og hold det fast til det er låst (lysdioden blinker hvitt).
5. Betal for ladingen (hold RFID-kortet mot leseren på ladestasjonen eller start ladingen i appen), og følg instruksjonene på ladestasjonen.
NB: Du kan bare bruke ladekort (f.eks. fra e-tron Charging Service) som tilbyderen godtar. Bruk ev. en annen tilbyder eller kredittkort.
6. Følg med på ladeindikatoren (blinker grønt = bilen lader). Du finner en forklaring ved siden av ladekontakten.
7. Ladeenergien og beregnet ladetid vises i kombiinstrumentet når du åpner døren.
Avslutte lading:
8. Lås opp bilen.
9. Trykk på tasten på bilens ladekontakt for å avslutte ladingen. Bekreft om nødvendig ladingen på ladestasjonen ved å holde RFID-kortet mot leseren på nytt – følg instruksjonene på ladestasjonen.
10. Ta ut ladestøpslet. Når lysdioden over ladekontakten lyser, er ladestøpslet låst opp og kan tas ut. Trykk om nødvendig på tasten en gang til for å låse opp.
11. Legg ladekabelen tilbake på plass i bilen.
Bilen er utstyrt med en lader for lading med 11 kW. En ekstra lader for AC-lading med opptil 22 kW lading kan bestilles om ekstraustyr. Med likestrøm (DC) kan Audi e-tron og Audi e-tron Sportback som standard lades med opptil 150 kW på hurtigladestasjoner.
Du finner batteriets ladenivå i prosent i MMI-menyen under "Bil / Lading og effektivitet", menypunktet "Lading …".
Der ser du også ladeglidebryteren, som du kan bruke til å stille inn ønsket ladenivå. Du kan også legge til denne undermenyen i hurtigmenyen ved å trykke lenge på den, og du finner den også i appen (på det øverste nivået).
Anbefalingen er å alltid koble fra ettersom en elbil er som andre elektriske artikler i huset ditt. Blir været veldig heftig i nærheten av deg så er anbefalingen å alltid dra ut laderen fra bilen. Selv med godt overspenningsvern så kan bilen ta skade ved heftig tordenvær. Bilen bør fysisk kobles fra lader da et lynnedslag kan skade bilens elektronikk.
Nei, våre biler har gode buffere i bunn og topp på batteriet slik at du ikke skal kunne skade batteriet ved lading til 100%.
Med Audi e-tron og Audi e-tron Sportback trenger du ikke stoppe lenge for å lade. Når du lader på en hurtigladestasjon med maks. ladeeffekt på opptil 150 kW, kan du lade batteriet til 80 prosent på kort tid. Da trenger disse modellene bare ca. 30 minutter på en hurtigladestasjon for å lade batteriet fra 5 til 80 prosent. Vil du lade batteriet helt opp for å få maksimal rekkevidde, trenger du takket være den smarte batteristyringen bare lade i 20 minutter til. Prøv gjerne ladetidkalkulatoren vår for å beregne ladestopptiden.