Visjonen bak konseptbilen Audi activesphere | Audi Norge
Audi Norge Design
Visjonen bak konseptbilen Audi activesphere

Visjonen bak konseptbilen Audi activesphere*

I 2023 presenterte Audi konseptbilen Audi activesphere*. Marc Lichte, designsjef hos Audi, snakker om det å ha en aktiv livsstil, quattro-opplevelsen og tiltalende design.

Tekst: Bernd Zerelles, foto: Andi Mayr, AUDI AG Lesetid: 4 min

Bilen på bildet er en konseptbil. Den leveres ikke som serieprodusert bil.

Silhuetten av konseptbilen Audi activesphere.Silhuetten av konseptbilen Audi activesphere.

Marc, Audi har lansert en fjerde Sphere-konseptbil, og vi lurer på hva slags bil den nye konseptbilen Audi activesphere* er?
Den er noe for seg selv. Konseptbilen Audi activesphere* er en unik kombinasjon av en robust offroader og en elegant coupé. Audi er et nyskapende merke, og vi ønsker å inspirere med ideer som ingen har sett før. Bilen har et tiltalende utseende og er full av kontraster: kalde og varme farger, manuell og automatisert kjøremodus, kanter og strømlinjeform. Den er enkel og samtidig teknisk avansert.

Hvordan fikk dere ideen til dette bilkonseptet?
Arnesteder for nye internasjonale trender er i dag blant annet Beijing i Kina og California i USA. For eksempel er Malibu et mekka for bilkultur. Audi har egne designstudioer i slike byer. Jeg spør alltid teamene mine i disse studioene: Hva er det neste, hva blir den neste store tingen? Denne tankegangen er nødvendig for å skape noe nytt. Folk i California har en aktiv livsstil, de surfer før de drar på jobb om morgenen, og i helgene forlater de byen for å være ute i naturen. Da bruker de fleste en SUV. Men når de skal til byen på restaurant bruker de en annen, elegant bil.
Så vi spurte oss selv, hva om vi skaper én bil som kombinerer disse to stilene? Slik ble ideen bak konseptbilen Audi activesphere¹ til i designstudioet i Malibu. Tilfeldigvis passer denne bilen utmerket til min egen livsstil også.

Portrettfoto av Marc Lichte.Portrettfoto av Marc Lichte.
Marc Lichte tegner en skisse av en bil.Marc Lichte tegner en skisse av en bil.

Konseptbilen Audi activesphere* er en unik kombinasjon av en robust offroader og en elegant coupé.

Marc Lichte

Marc Lichte gestikulerer.Marc Lichte gestikulerer.

Kan du ikke si litt mer om din egen livsstil?
Jeg liker å være i aktivitet. Jeg tilbringer mye tid utendørs etter jobb og i helgene. Jeg ror, står på ski, tar en rask tur på stisykkelen eller 70 kilometer på grussykkelen, og jeg elsker å seile. Frisk luft, vann, å kjenne elementene – jeg elsker det. Jeg stiller høye krav til sportsutstyret mitt, men også til meg selv. Og jeg stiller de samme kravene til designen til en bil. Den må være den beste hittil, med ytelse og utseende som harmonerer, perfekt ned til minste detalj.

Hva slags bil passer for denne livsstilen? Kan du fortelle oss mer om designspråket til konseptbilen Audi activesphere*?
Konseptbilen Audi activesphere* bringer designspråket til Audi Sphere-konseptbilene til et nytt nivå. Drivkraften min er ønsket om å skape noe tidløst. For meg er en nedstrippet design en bærekraftig design, med former som vil vare lenge.
Da vi utviklet konseptbilen Audi activesphere* hadde vi også fokus på at quattro, drivteknologien vi har brukt i årtier, fortsatt skal være kjernen i Audi. Designspråket til konseptbilen Audi activesphere¹ er en hyllest til denne teknologien. Bilen er tidløs, samtidig som den er nyskapende og vil skille seg ut i mengden. Formen er enkel og renskåret til benet, men kraftfull. Vi stilte oss samme spørsmål som da vi utviklet bilens grunnidé: Hva er neste nivå for quattro? Svaret er at quattro ikke bare er en teknologi eller et designelement. quattro er en opplevelse.

Designdetalj på konseptbilen Audi activesphere.Designdetalj på konseptbilen Audi activesphere.
Marc Lichte viser en detalj på en digital skjerm.Marc Lichte viser en detalj på en digital skjerm.

quattro, kjernen i Audi, blir en opplevelse.

Marc Lichte

Kan du si mer om hvor og hvordan konseptbilen Audi activesphere * kan brukes?
Dette er bilen som bringer deg trygt frem uansett hvor du skal. Selv i hverdagen kan du nyte frihetsfølelsen og når som helst legge ut på tur med konseptbilen Audi activesphere*, uansett underlag.

Dessuten er det enkelt å få plass til allslags sportsutstyr i bilen. For konseptbilen Audi activesphere* er veldig fleksibel, akkurat som de andre Sphere-konseptbilene. Kort sagt er konseptbilen Audi activesphere* skapt for opplevelser året rundt. Konseptbilen Audi activesphere* er den ultimate bilen for meg.

Marc Lichte på en stisykkel.Marc Lichte på en stisykkel.