Audi urbansphere concept | Seter for førsteklasses komfort
Audi Norge Fremtiden
Førsteklasses seter

Førsteklasses seter

Designer Rafael Falkenburger forteller om unike setefunksjoner i konseptbilen Audi urbansphere* som byr på førsteklasses komfort i det nye interiørkonseptet.

Intervju: Bernd Zerelles – foto: AUDI AG Lesetid: 5 min

Bilen på bildet er en konseptbil. Den leveres ikke som serieprodusert bil.

Nærbilde av to seter med lyselementer på hodestøttene i konseptbilen Audi urbansphere.Nærbilde av to seter med lyselementer på hodestøttene i konseptbilen Audi urbansphere.

Rafael, den nye konseptbilen Audi urbansphere* er et oppholdsrom på hjul. Kan du fortsatt kalle ditt bidrag til bilen et bilsete, eller har vi nå beveget oss over i møbeldesignens verden?
Begge deler. Det har blitt mer fokus på setene i konseptbiler. Grunnen til det er at det ikke lenger bare dreier seg om å komme seg fra A til B når du kjører bil. Du kan gjøre andre ting også. Det er blitt viktigere å skape en velværefølelse i bilen. Hvis du tilbringer mye tid i bilen, vil du føle deg hjemme, du vil ha ro og tiltalende omgivelser.

Derfor er utformingen av setet så viktig. Det skal være ergonomisk og komfortabelt. Det er jo der du sitter hele tiden. Jeg pleier å sammenligne det med sko. Uansett hvor stilige de er, vil du ikke ha noen glede av å bruke dem hvis de ikke er bekvemme. Det samme gjelder setene våre. De er ikke bare en naturlig del av kupeen, men også designobjekter. De kunne like gjerne stått i en stue.

Portrettfoto i svart-hvitt av designeren Rafael Falkenburger som ser inn i kameraet.Portrettfoto i svart-hvitt av designeren Rafael Falkenburger som ser inn i kameraet.
Skisse som viser bilsete i konseptbilen Audi urbansphere.Skisse som viser bilsete i konseptbilen Audi urbansphere.

Setet kunne like gjerne stått i en stue.

Rafael Falkenburger

Form følger funksjon: Gjelder det i enda større grad for seter?
Alle deler av designen må danne en helhet innenfor en definert ramme. Det betyr at setene må være samstemt med resten av interiøret og gjenspeile de klare linjene og store flatene i Audis designspråk, som også kjennetegner utsiden. Kort sagt skal setet gi deg alt du trenger, slik at du nesten ikke legger merke til det. Det skal være som en forlengelse av kroppen din, kjøle ned når det er for varmt, og varme deg når det er kaldt.

Når dere designer seter til en ny konseptbil, som Audi urbansphere*, hvilke krav må oppfylles?
Da vi designet setene til Audi urbansphere*, hadde vi fokus på det kinesiske markedet. Ett av innspillene fra kinesiske kunder i utviklingsprosessen var at de ville ha myke, komfortable seter. Utfordringen var å lage et superbekvemt sete som gjenspeilet Audis designspråk uten å se ut som en stor sky. For oss er ikke et mykt sete et sete du synker ned i. Vår ambisjon er å lage et førsteklasses sete som overrasker kundene positivt. Et sete de synes ser imponerende flott ut, og som de fortsatt synes er imponerende behagelig etter å ha sittet i det i åtte timer.

 
En skisse viser to seter i konseptbilen Audi urbansphere som vender mot hverandre, med et bord i midten.

I konseptbilen Audi urbansphere* kan passasjerene snu setene slik at de sitter ansikt til ansikt, akkurat som i en stue.

Hva kjennetegner setene i konseptbilen Audi urbansphere*?
De er elegante og samtidig komfortable. Du får lyst til å sette deg i dem med en gang du åpner døren. De formidler komfort fra første øyeblikk. Du kan se at de er komfortable og at kjøreturen kommer til å bli avslappende, at dette er et sted der du kan ta en pause fra den travle hverdagen.

Det du ikke ser, er alle funksjonene som er integrert i setene. De kommer som en positiv overraskelse. Kinesiske kunder liker å sitte i baksetet. Det hadde vi i bakhodet da vi utviklet komfort- og underholdningsfunksjonene. Baksetet vendes mot deg når du åpner døren, slik at det blir lettere å sette seg inn i bilen. Det samme skjer når du skal ut av bilen.

Og hvilke setefunksjoner drar du nytte av etter at du har satt deg i setet i Audi urbansphere*?
Hvert sete har en egen komfortsone som du kan stille inn etter eget ønske. Du har en personlig assistent som ønsker deg velkommen og for eksempel kan skanne ansiktet ditt for å bestemme stressnivået basert på pupillstørrelsen. Basert på dette kommer systemet med forslag, for eksempel stemningslys, musikk eller meditasjon i avslappingsmodus.

I avslappingsmodus lenes setet bakover og fotstøtten under setet kjøres ut. Ørelappene skjermer av og gir deg litt privatsfære.

Vi skaper en helt ny opplevelse i bilen.

Rafael Falkenburger

Kupeen i konseptbilen Audi urbansphere med fire enkeltseter.Kupeen i konseptbilen Audi urbansphere med fire enkeltseter.

Hva er ørelappene?
De er en justerbar del på hodestøttene bak som du kan aktivere og styre med blikket ditt. De gir litt avskjerming. Hvis du dreier dem 25 grader innover, kan du ringe uforstyrret, lytte til musikk gjennom innebygde høyttalere eller slappe av litt i fred.

Når du vil ha mer kontakt med de andre i bilen, kan du dreie ørelappene utover og setet innover, slik at det vender mot de andre setene. Da kan dere sitte ansikt til ansikt og snakke sammen. Med det store omfanget av utstyr og funksjoner gir kupeen i konseptbilen Audi urbansphere* helt nye opplevelser.

Konseptbilen Audi urbansphere sett ovenfra.

Samskaping

Audi utviklet konseptbilen Audi urbansphere* i samarbeid med potensielle kunder. Prosessen kalles samskaping og har fokus på å oppfylle kundenes behov og ønsker. Her kan du lese om hvordan innsikten denne prosessen ga, ble brukt i utformingen av Audi urbansphere*.