Audi activesphere concept for en aktiv livsstil | Audi Norge
Audi Norge Fremtiden
Audi activesphere – konseptbil for en aktiv livsstil

Audi activesphere* – konseptbil for en aktiv livsstil

Audis fjerde Sphere-konseptbil er en sportslig og elegant crossover coupé som kan gjøres om til pickup. Den er utstyrt med quattro firehjulsdrift og et innovativt betjeningskonsept.

Tekst: AUDI AG, foto: Ole Westermann Lesetid: 7 min

Bilen på bildet er en konseptbil. Den leveres ikke som serieprodusert bil.

Konseptbilen Audi activesphere sett på skrå bakfra.

Audi activesphere concept* er Audis fjerde Sphere-konseptbil. De tre første var roadsteren Audi skysphere concept*, sedanen Audi grandsphere concept* og den romslige Audi urbansphere concept*. Denne fjerde konseptbilen viser hvordan Audi ser for seg at biler kan skreddersys for en aktiv livsstil i fremtiden.

Som de andre Sphere-konseptbilene kan Audi activesphere concept* styres aktivt med rattet og pedalene. I tillegg har bilen automatiserte kjørefunksjoner* som kan brukes der veien tillater det.


Audi activesphere concept* preges av store glassflater som visker ut skillet mellom inne og ute. Bilen har glasstak, og for første gang er Audi singleframe-grillen utført i glass. I tillegg gir innfelte glassflater i den nedre delen av dørene fri sikt til omgivelsene. Slik kommer du f.eks. tettere på naturen når du kjører i terrenget.


Store glassflater.
Audi singleframe-grillen er i glass.
Audi singleframe-grillen er i glass.

Fleksibel konstruksjon

Den bakre delen av den elegante coupeen er laget for en aktiv livsstil. Den Sportback-inspirerte hekken kan gjøres om til et åpent lasteplan. Bakruten kan skyves opp på taket til Audi activesphere concept*, og den nedre loddrette delen bak kan legges ned, slik at du får en lasteflate der du kan frakte sykler (holdere er integrert), brett og annet sportsutstyr.

Åpningen inn til kupeen lukkes med et glasspanel bak baksetene. Det er like god plass på de fire setene i bilen selv om den gjøres om til en pickup.

Bilens profil er fortsatt sportslig og elegant, også når du frakter ski i det uttrekkbare skistativet. Det er integrert midt på taket og er så å si usynlig når det ikke er i bruk. Det kan skyves til den nedre delen av hekken, slik at det blir enkelt å feste skiene, og deretter skyves opp igjen på taket.

To elsykler på lasteflaten.
Kupeen sett fra siden utenfra.

Kan gjøres om fra coupé til SUV

 

quattro

Når Audi activesphere concept* settes i offroadmodus, økes bakkeklaringen på 208 mm med 40 mm. I tillegg heves kammene på metallistene foran, bak og på sidene under dørene for å fremheve SUV-preget.

Audi activesphere concept* ser ikke bare ut som en SUV, men er selvfølgelig også utstyrt med elektronisk regulert Audi quattro firehjulsdrift. Én elektromotor foran og én bak gir en total effekt på 325 kW og et dreiemoment på 720 Nm som er tilgjengelig helt fra start.

De to elektromotorene får strøm fra et batteri på 100 kWh som er plassert mellom akslene. Ladeteknologi med 800 volt gjør at batteriet i Audi activesphere concept* kan lades på hurtigladere med en effekt på opptil 270 kW.

Felgene på Audi activesphere concept* fremhever også quattro-egenskapene. Bevegelige segmenter lukkes for å forbedre aerodynamikken når du kjører på vei, og åpnes for å ventilere når du kjører i terreng.


Nærbilde av sideområdet under døren i offroadmodus.
Kupeen i Audi activesphere concept.

Den virkelige og den virtuelle verden smelter sammen

 

Ny dimensjon

Ved hjelp av mixed reality-brillene* får du tilgang til virtuelle betjeningselementer og digitalt innhold. Funksjoner og informasjon vises situasjonsavhengig og etter behov i brillene. Når øynene fokuserer på et betjeningselement, gjenkjenner systemet interessen og aktiverer den relevante funksjonen. Ulike detaljnivåer sørger for at betjeningen er intuitiv, selv når funksjonene er avanserte. Den romlige interaksjonen basert på håndbevegelser tilpasses brukerne og reagerer i sanntid med bilen og det digitale innholdet.

Denne innovative teknologien gir mange muligheter. For eksempel kan høyoppløst 3D-terrenggrafikk, navigasjonsinformasjon og informasjon om reisemålet projiseres i landskapet i synsfeltet ditt. Brillene kan også brukes til sportsaktiviteter utenfor bilen, for eksempel til veivisning på sykkelstier, i skiløyper eller i terrenget.


En kvinnelig fører foran Audi activesphere concept¹ med fjell i bakgrunnen.