40 år med Audi Sport | Stories of Progress
Audi Norge Audi Sport
Audi Sport 40 år

Fremskritt formet av romben

Høyytelsesmodellene til Audi Sport GmbH gjør fremskritt håndgripelig. Samtidig står selskapet, grunnlagt for 40 år siden som quattro GmbH, for konstant endring og kravet om eksklusivitet og perfeksjon.

Tekst: AUDI AG – Foto: AUDI AG, Robert Fischer – Video: AUDI AG Lesetid: 6 min

En Audi RS 4 (B5) og en nåværende Audi RS-modell som kjører på en racerbane.En Audi RS 4 (B5) og en nåværende Audi RS-modell som kjører på en racerbane.

Opplevelser du kan føle

“Det er en del av vårt DNA å først utvikle og teste ny teknologi for produksjonsbiler i motorsport. På Dakar Rally har Audi RS Q e-tron* bevist i to år nå at et elektrifisert kjørekonsept* kan yte under de tøffeste forhold. I vår produksjonsportefølje står Audi RS e-tron GT* – som den første helelektriske RS-modellen – for vår fascinerende, emosjonelle og konsekvente fremgang.”

Portrettbilde av Rolf Michl.

Rolf Michl har vært i AUDI AG siden 2007; han bygget opp Audi Sport TT Cup, selskapets "one-make" superbilracerserie, fra blant annet 2014, og var med på å forme selskapets største produktkampanje som Director Sales and Marketing fra 2019. Siden september 2022 har Rolf Michl vært Administrerende direktør i Audi Sport GmbH med ansvar for motorsport hos Audi.

Audi RS e-tron GT{ft_rs-e-tron-gt}Audi RS e-tron GT{ft_rs-e-tron-gt}
Interiøret på Audi RS e-tron GT{ft_rs-e-tron-gt}.Interiøret på Audi RS e-tron GT{ft_rs-e-tron-gt}.

Ytelse du kan føle

“Produksjonen av Audi R8 GT* foregår på Böllinger Höfe sammen med Audi e-tron GT*. Det er en unik kombinasjon av håndverk og smart fabrikk. Som ung ingeniør hadde jeg sjansen til å være med å utvikle motoren til den første Audi R8. Da jeg startet motoren på testbenken første gang, fikk jeg gåsehud. Forbedringene i andregenerasjons Audi R8 GT* med sin 5,2-liters V10-motor med 620 hk (drivstofforbruk kombinert: 15,0– 14,9 l/100 km; CO₂-utslipp til sammen: 341- 339 g/km) og den nye "Torque Rear"-kjøremodusen, som muliggjør kontrollert, men presis overstyring: det er fremgang du kan føle!”

Portrettbilde av Sebastian Grams.

Dr. Sebastian Grams har vært hos Audi i godt 20 år. Han utviklet høyytelsesmotorer og elektriske drivlinjer og grunnla SEAT:CODE-programvarefabrikken. Siden mars 2021 har han vært administrerende direktør i Audi Sport GmbH med ansvar for serieproduksjon og tilpasning av biler.

Audi R8 GT.Audi R8 GT.
Audi R8 GT.Audi R8 GT.
 
 

Design du kan føle

“Utvendig design er ekstremt viktig spesielt for våre RS-kunder. Det brede karosseriet er en grunnleggende del av Audi Sport DNA. Det gir en RS-modell dets helhetlige utseende. Den nåværende Audi RS 6 Avant* performance er opptil 80 millimeter bredere enn den vanlige Audi A6 Avant, men det er ikke bare et spørsmål om å utvide hjulbuene. Bilen er praktisk talt fullstendig redesignet rundt det brede karosseriet. Audi RS 6 Avant* deler kun tak, fordører og bakluke med Audi A6-serien. Resten er eksklusivt designet. Så du kan føle ytelsen til våre RS-modeller lenge før du går inn.”

Portrettbilde av Markus Eberle.

Markus Eberle har vært i AUDI AG i ti år. Som produktsjef har han vært ansvarlig for RS-modeller i seks år. Han har et øye med de verdensomspennende kravene til bilene og kjenner Audi RS 6 Avant*-serien ut og inn.

Audi RS 6 Avant performance.Audi RS 6 Avant performance.
Audi RS 6 Avant performance.Audi RS 6 Avant performance.

Arv du kan føle

“Den første Audi RS 4 Avant, som vi presenterte i 1999, var strengt tatt den første ekte RS-modellen fra quattro GmbH. Men den la ikke bare grunnlaget for alt som fortsatt kjennetegner våre modeller i dag. Med 380 hk og V6 twin turbo skapte vi også noe helt nytt på den tiden – den gang var det ingenting i dette bilsegmentet som kunne matche ytelsen til vår Audi RS 4 Avant. Dette ga opphav til det ledende prinsippet «generere etterspørsel», og vår ambisjon om å alltid skape overraskelsesmomenter med modellene våre gjenspeiles fortsatt tydelig i vårt DNA i dag.”


Portrettbilde av Stephan Reil.

Stephan Reil har vært i AUDI AG siden 1990, hvor han har hatt ulike lederstillinger i henholdsvis quattro og Audi Sport GmbH mellom 1996 og 2017. Han har vært sjef for teknisk utvikling ved Neckarsulm-anlegget siden juli 2020.

Audi RS 4 fra 1999.Audi RS 4 fra 1999.
Audi RS 4 fra 1999.Audi RS 4 fra 1999.