Audi x The Grey Man | Audi Norge
Audi Norge Livsstil
Audi x The Gray Man

Audi x The Grey Man: Nye perspektiver

Med The Grey Man tar filmskaperne sikte på å gi spionthrilleren nytt liv. Audi pumper liv i handlingen med to helelektriske e-tron-modeller. Vi tar en titt bak kulissene i produksjonen.

Tekst: Benjamin Seibring – Foto: Paul Abell/Netflix © 2022 Lesetid: 6 min

Audi RS e-tron GT{ft_rs-e-tron-gt} sett bakfra. En kameraarm kan sees i forgrunnen.

Agenter som hopper på biler i fart, eksplosjoner, biljakt, raske klipp – traileren til The Grey Man lover spenning med hvite knoker og en stjernespekket rollebesetning. Men ikke la deg lure. Førsteinntrykket kan være villedende. Jada, dette er underholdning med stor E. Men regissørduoen Joe og Anthony Russo er raske til å påpeke at hvis du pirker litt på historiens overflate, vil du legge merke til at denne versjonen av spionthrilleren har en ny vri. Ryan Gosling spiller en av hovedrollene, og med seg har han bilmodeller som kan sies å spille biroller. Ved å gi stjernene i filmen helelektriske e-tron-modeller, bidro Audi til den innovative narrative tilnærmingen. I stedet for imaginære ettermonterte våpensystemer, imponerer e-tron-modellene med innebygde fabrikkfunksjoner – ytelse og akselerasjon. Audi og The Grey Man tar begge ansvaret for å skape en ny æra. Begge leker med klisjeene fra beryktede filmer om hemmelige agenter og bilene de har – og utfordrer til slutt disse klisjeene. Ikke flere macho-spioner og jenter i nød, men frigjorte agenter. Mindre rask og hensynsløs kjøring, mer intelligent og sofistikert ytelse.


Med mer enn 30 år i filmindustrien, tar australske Steve Taylor seg av bilene som er med i storfilmer. Og The Grey Man er intet unntak. Som veileder for actionkjøretøy er han ikke bare ansvarlig for sømløst å integrere heltebilene i det filmatiske universet, men også å gi dem stjernestatus.


På et filmsett er det fleksibilitet, en teft for improvisering og kreativitet som gir resultater.

Steve Taylor, veileder for actionkjøretøy på The Grey Man

Ved siden av klassiske modeller som Audi RS 7 Sportback*, valgte teamet bak The Grey Man å bruke Audi RS e-tron GT* og Audi Q4 e-tron Sportback. "Russo-brødrene hadde en klar visjon om karakterene, hvordan de skulle opptre og, selvfølgelig, hvilke biler de trengte for sine oppdrag," minnes Steve Taylor. På bakgrunn av det kom han sammen med scenografene og produsentene for å diskutere mulighetene med bilmodellene, spesielt de elektriske. "Det er mange mennesker involvert når det kommer til å filme biler i aksjon. Stuntkoordinatoren samarbeider med regisøren om en plan for hvordan bilene skal bevege seg. Og det er her jeg kommer inn, sier Taylor, og viser til det øyeblikket han og teamet hans begynner å forberede bilene for sine roller.

Produksjonsmodeller som brukes i filmscener er tilpasset på forhånd for å fungere i tråd med filmens krav. "Du må forstå at det er ikke noen enkel eller systematisk måte å lage en film på," sier Taylor om arbeidet på settet. Du trenger fleksibilitet, teft for improvisering og selvfølgelig kreativitet for å oppnå resultater. Det var absolutt gjeldende for den skreddersydde "pod car-riggen", som ble montert på toppen av Audi Q4 e-tron Sportback og spilte en nøkkelrolle i å lage The Grey Man. Riggen minner om et racingsete, og er et slags bur montert på bilens tak som lar en presisjonsjåfør sitte på toppen av bilen og ta over kontrollen. En pod-bilrigg låser opp en helt ny verden av potensielle bilinteriørbilder, sier Taylor. Det var ikke nødvendig å bygge om interiøret i Audi Q4 e-tron Sportback. Alt som var nødvendig var at et spesialistteam, i nært samråd med Audi, tok på seg den komplekse prosessen med å deaktivere det originale rattet og pedalene. Det betydde at alle bak og foran kameraet kunne fokusere fullt ut på å fotografere scenen. "Som en ekstra bonus," legger Taylor til, "dette lar kameraet utforske en 360-graders visning inne i bilen, og åpner for nye perspektiver på handlingen."

 
 

Hos Audi ønsker vi å bringe overgangen til nye former for mobilitet til det store lerretet.

Kai Mensing, ansvarlig for internasjonal produktplassering hos Audi

Likevel tror ikke Steve Taylor at elektriske kjøretøy er i ferd med å skyve biler med kraftige forbrenningsmotorer helt ut av actionfilmskjermer med det første: "Europa er mye lenger fremme i overgangen til elektromobilitet enn USA eller Australia." Han forklarer at selv om det var et betimelig og til og med dristig trekk å bruke en modell som Audi Q4 e-tron Sportback i en så prestisjefylt storfilm, var det naturligvis ikke uten utfordringer på settet. Ikke minst en e-modells lydbilde sammenlignet med en forbrenningsmotor. For The Grey Man ble noen av e-tron-modellenes virkelige lyder – som ennå ikke er tilgjengelige fra studiobibliotekene – omhyggelig lagt til lydsporet i etterproduksjonen. Kai Mensing, som er ansvarlig for internasjonal produktplassering hos Audi, mener det også er sant i det virkelige liv: «Tross alt er samfunnet i sin helhet under en transformasjon». Audi-sjefen ser på integrasjon der det er berettiget som en sjanse til å fremme en endring i tenkning blant filmskapere og til syvende og sist publikum. "Hos Audi ønsker vi å bringe overgangen til nye former for mobilitet til det store lerretet, og gjøre det tilgjengelig for millioner av filmpublikum."