Audi connect | Datatilkobling | Audi Norge

Datatilkobling

Hvordan fungerer dataforbindelsen med Cubic?

Datatilkoblingen for de fleste Audi connect-tjenester er inkludert i lisensperioden som følger med bilen din. En egen dataavtale er kun nødvendig når du skal bruke Wi-Fi-hotspot, appbaserte tjenester og musikkstrømmetjenester.

Hvordan oppretter jeg nettverk med bilen min?

Tjenestene leveres i mange europeiske land via et SIM-kort som er installert i bilen. Kostnadene for dataforbindelse er inkludert i prisen for tjenestene, med unntak fra dataforbindelsen for Wi-Fi-sonen, bruk av tjenestene online mediestrømming*, nettradio og hybridradio samt andre tjenester som tilbys via Audi-appen. Dataforbindelsen for disse tjenestene går også via SIM-kortet i bilen, men krever et mobilabonnement med datapakke fra Audis samarbeidspartner, Cubic Telecom. Dersom du setter inn et eksternt SIM-kort i kortsporet, opprettes all dataforbindelse (for Audi connect-tjenester og trådløst nettverk) via dette SIM-kortet. Kostnadene for dette blir belastet abonnementet du har tilknyttet SIM-kortet. Audi erstatter ikke slike kostnader. For noen tjenester, for eksempel låsing og opplåsing av bilen med Audi connect Remote & Control, kreves det at du er registrert hos myAudi og verifisert som hovedbruker. På den måten er bilen beskyttet mot tilgang fra uvedkommende. Ønsker du å bruke visse synkroniseringsfunksjoner i myAudi-appen, for eksempel sende mål til bilen, må du logge deg inn på myAudi-kontoen din i bilen.

Audi connect-SIM

For våre Audi-modeller vil det leveres både løsning for å sette inn eget SIM-kort og fastmontert Audi connect SIM. Audi Connect SIM er et fastmontert SIM-kort som er montert i bilen. Kortet fås sammen med Audi connect, avhengig av modell og land. Alt etter modell laster SIM-kortet ned connect-tjenestene via en LTE-/UMTS-modul med en nedlastingshastighet på inntil 100 MBit/s. Kortet har et integrert datavolum for bruk av de fleste Audi connect-tjenester. I de fleste europeiske land vil dessuten Audi connect SIM-kortet automatisk bruke leverandøren i det aktuelle landet. Dermed slipper du å tenke på høye roamingkostnader. Du kan også kjøpe datapakker for en egen Wi-Fi-sone for passasjerenes mobile enheter. Dette muliggjør også online mediestrømming*, samt lytting til nettradio (NB! Dette er modellavhengig. Kontakt din forhandler for nærmere informasjon).

Vær oppmerksom på at ekstra data må bestilles via Cubic Telecom for følgende tjenester: nettradio*, hybridradio*, mediestrømming* og andre appbaserte strømmetjenester.

Med WiFi-hotspot kan opptil 8 enheter bruke internett i bilen din.

Wi-Fi hotspot

Audi connect muliggjør trådløs internett-tilgang via en Wi-Fi-hotspot* i bilen slik at opptil 8 mobile enheter kan streame eller surfe med god hastighet via den eksterne antennen på bilen. Har bilen installert SIM-kort (Audi connect SIM), kan du kjøpe datapakker* i nettbutikken til Cubic Telecom via myAudi-kontoen. Etter bestilling første gang i nettportalen, kan datapakker også enkelt ombookes via bilens MMI (avhengig av modell).

* Hvis du velger en Europa-pakke, vil dataoverføringen fortsette automatisk, til en fast pris, ved kryssing av en landegrense, det vil si når nettoperatøren endres.