Teknologien i Q4 e-tron | Audi

Teknologien i Q4 e-tron

Bli kjent med teknologien bak eksteriør, interiør, elektrisk quattro, AR Head-up-display, lys, aerodynamikk og ladestyring i Q4 e-tron-modellene.

Eksteriørdesignet

Med Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron tar Audi neste steg i designspråket til sine elektriske modeller. De to kompakte SUV-ene gir serieproduksjon karosserilinjen som Audi Q4-konseptet og Audi Q4 Sportback e-tron-konseptet viser biler demonstrerte i begynnelsen av 2019.

Designet til Audi Q4 e-tron

Elektrisk quattro: Momentfordeling og kjøling

Den elektriske firehjulsdriften i Q4 e-tron-toppmodellene har en asynkron motor (ASM) på forhjulene som kan turtall opptil 14 000 o / min. Den er installert koaksialt og har kombinert kjøling med kjølevæske og olje. De viktigste fordelene med ASM er dens kortsiktige overbelastningskapasitet og minimale motstandstap når den er inaktiv - disse er viktige fordi frontmotoren ikke bidrar til driften i de fleste kjøresituasjoner av effektivitetshensyn.

Elektrisk quattro: Momentfordeling og kjøling i Q4 e-tron

Interiør og romslighet i Q4 e-tron

Fører og passasjerer vil oppleve helt nye dimensjoner i nye Audi Q4 e-tron. Rommeligheten i denne kompakte, elektriske SUV-en overgår klassegrensene, og tilbyr plass som i en «full-size»-SUV. Velkommen inn!

Interiør og romslighet  i Q4 e-tron

Augmented Reality Head-Up-Display

Med valgfri forstørret virkelighet head-up-skjerm i Q4 e-tron, tar Audi et stort skritt fremover innen skjermteknologi. Den gjenspeiler viktig informasjon via frontruten på to separate nivåer, statusseksjonen og AR-delen (augmented reality). Informasjonen gitt av noen av hjelpesystemene og navigasjonssystemets svingpiler, samt startpunkter og destinasjoner, er visuelt lagt på det tilsvarende stedet på det virkelige liv utenfor verden som innhold i AR-delen og vises dynamisk. De ser ut til å flyte i en fysisk avstand på omtrent ti meter (32,8 fot) til føreren. Avhengig av situasjonen vises de i noen tilfeller betydelig lenger fremme. Føreren kan forstå skjermene veldig raskt uten å bli forvirret eller distrahert av dem, og de er ekstremt nyttige under dårlige siktforhold.

Augmented Reality Head-Up-Display i Q4 e-tron

Lysteknologi i Q4 Sportback e-tron

Frontlyktene til Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron er fullt utstyrt med lysdioder som standard. På forespørsel tilbyr Audi også Matrix LED-frontlykter - de gir de to elektriske kompakte SUV-ene et utseende som er fullt av karakter og umiskjennelig, dag og natt. Den neste utviklingsfasen i kjørelys er helt ny blant konkurrentene. Ved hjelp av operativsystemet MMI touch kan føreren bytte mellom fire digitale lyssignaturer når som helst. Hver av dem genererer sitt eget tema og gir kjørelysene et individuelt uttrykk. Den valgte varianten aktiveres neste gang kjøretøyet startes.

Kjørelyseteknologi i Q4 e-tron

Aerodynamikk på Q4 Sportback e-tron

Detaljerte løsninger, som Audi aerodynamikkeksperter har jobbet tett med designerne, gir enda en gevinst innen rekkevidde. Foran på kjøretøyet er det smale vertikale stenger under frontlysene, som fungerer som forspoiler og leder luftstrømmen slik at den flyter jevnt langs kjøretøyets side. Effekten er en gevinst på fem kilometer. Et minutts skritt på ytterspeilhusene med en radius på 0,5 millimeter gjør at luftstrømmen klamrer seg der lenger.

Aerodynamikk på Q4 Sportback e-tron

Aerodynamikk på Q4 e-tron

Form følger funksjon: Designet til den kompakte elektriske SUV-en er full av karakter og imponerer med den høye kvaliteten på aerodynamikken. En nøkkelfaktor for dette er hoveddelen av kroppen. Det justerbare kjøleluftinntaket utgjør en annen viktig faktor i konseptet. Foran pakken som inneholder radiator og kompressor, som leveres av det sentrale nedre luftinntaket, sitter en ramme med en elektrisk lamell. Avhengig av situasjonen åpnes den hvis de store enhetene krever kjølig luft, for eksempel når bilen lades. I de fleste situasjoner forblir lamellen lukket for å minimere energitapene som oppstår når luft strømmer gjennom de smale kjølekanalene. Fordelen dette genererer for rekkevidden er rundt seks kilometer.

Aerodynamikk på Q4 e-tron

Modulær elektrisk plattform

Arkitekturen til det modulære elektriske drivsystemet (MEB) som de kompakte elektriske SUVene fra Audi er basert på, muliggjør en helt ny romoppdeling. Teknologikomponentene trenger bare litt plass: høyspentbatteripakken er utformet som en flat blokk under kupeen, mens drivenheten er plassert i et kompakt arrangement på bakakselen - og på forakselen i quattro-modellene. Den korte frontdelen inneholder radiatoren, den elektriske bremseforsterkeren og hovedkomponentene i klimaanlegget.

Modulær elektrisk plattform i Q4 e-tron

Ladestyring i Q4 e-tron

Det termiske styringssystemet tar sikte på å få batteriet opp til det ideelle temperaturområdet på rundt 30 grader raskt etter oppstart, og å holde det der til slutten av reisen. Dette sikrer at den fulle effekten - og dermed kraften til hele drivsystemet - er tilgjengelig etter kort tid, selv under ekstremt kalde forhold. Det sofistikerte termiske styringssystemet gir også batteriet en lang levetid - Audi garanterer at det fortsatt vil ha minst 70 prosent kapasitet etter åtte års drift eller etter 160 000 kilometer.

Ladestyring i Q4 e-tron