Sjekk om du har DAB+ i bilen| Tips og råd | Audi

DAB+

  • AQ3_P_161002_1400x438.jpg
AQ3_P_161002_1400x438.jpg
Oppdatert 19.01.2021

Sjekk om du har DAB+ i din Audi

Etter 2017 har alle riksdekkende kanaler og kommersielle kanaler i storbyene sluttet å sende på FM-nettet. Det betyr at du trenger radio med DAB+ for å fortsette å høre radio i bilen.

DAB-Plus-logo.jpg

Hva er forskjellen på DAB og DAB+?

DAB betyr, og er en forkortelse for, Digital Audio Broadcasting. DAB er en radiostandard basert på digital teknologi. Teknologien bar først betegnelsen DAB, men har siden fått en teknisk oppgradering når det gjelder lyd og blitt utviklet til DAB+. DAB-radio brukes som fellesbetegnelse for både DAB og DAB+.

Den digital kringkastingsteknologien er utviklet i Europa og benyttes i en rekke land i verden.

De største forskjellene ligger i teknologien hvor lyd og informasjon har blitt forsterket med DAB+. Tilleggstjenester er også noe som er endret med DAB+. Tekst og bilder blir illustrert på en helt annen måte enn tidligere teknologi og det blir derfor en endret totalopplevelse av å lytte til radio.

Radioen må være utstyrt med DAB+-teknologi for å kunne ta inn alle radiokanalene etter FM-slukking.

DAB er nå tilgjengelig over hele landet, med et større utvalg kanaler enn noensinne. De nye DAB-nettene er minst like omfattende som de gamle FM-nettene. Radiodekningen langs veien er bedre med DAB enn med FM-senderne. DAB gir flere kanaler, mer stabilt mottak over større områder og en lytteropplevelse fri for skurr.

Slik sjekker du om det er DAB eller DAB+ i bilen

Er du usikker på om bilen har DAB+ kan du sjekke dette på en enkel måte; Bla i kanallisten og finn en av NRK`s kanaler. Velg den, og sjekk at du kan høre lyden. Kan du det, har radioen DAB+. Det er ikke nok at kanalen kommer fram i kanallisten – du må kunne høre den.
844x475_MTC_S_Radio.jpg

Hvordan oppgradere fra DAB til DAB+?

Dersom bilen din er utstyrt med en vanlig FM eller DAB mottaker kan det være behov for å bytte til en radio med DAB+.

Det er forskjellige varianter av DAB+ løsninger som tilbys – alt fra det enkleste til det mest avanserte. Bilens modell og alder er avgjørende for om det vil lønne seg å montere en DAB+ adapter, oppgradere radioen eller bytte den ut.

Dersom du ønsker hjelp med din nye digitale radio kan du kontakte din Audi-forhandler som kan hjelpe med både montering eller tips til egeninstallasjon.

Slik fikser du DAB+ selv

For å oppgradere til DAB+ tilbyr Audi to ulike løsninger:

Audi har et stort utvalg av DAB+ radioer med høy kvalitet. For å oppgradere kan du velge mellom to løsninger:

> Synlig løsning hvor mottakeren er synlig i bilens kupé
> Integrert løsning hvor mottakeren er skjult i dashbordet

Lydadapteren er den enkleste måten å oppdatere det eksisterende lydanlegget i bilen din slik at du kan nyte det store utvalget av stasjoner og den støyfrie kvaliteten til DAB-digitalradio. Plug-and-play-løsning støtter også Spotify, Apple Siri og Ok Google. Adapteren har trådløs tilkobling og kan derfor plasseres hvor som helst på bilens dashboard.

Ekspertene hos Audi tar hånd om alt av kabler og strøm samt monterer antenne korrekt uten at du blir forstyrret av dette under kjøring.

Ta kontakt med din lokale Audi-forhandler for å finne en optimal løsning for å installere DAB+ i din Audi.
Finn forhandler
NB: Alle DAB+-radioer som selges i Norge kan også ta imot FM-sendinger. Du mister derfor ikke tilgang til lokalradioer som fortsetter på FM selv om du kjøper deg en DAB+radio.