Nye Audi A5 | Lanseringer | Audi

Nye Audi A5

  • A51920x600.jpg
A51920x600.jpg
Publisert mars 2020

Nye Audi A5 med betydelig oppdatering

Audi A5 Sportback, A5 Coupé og A5 Cabriolet får nå et nytt, strammere design og det siste MMI-betjeningssystemet. Mildhybrid-teknologi gir mer komfort og reduserer drivstofforbruket. 3.0 TDI-motoren med elektrisk kompressor og 48 volt elektrisk anlegg i Audi S5 Sportback og S5 Coupé gir ytterst potent trekkraft.

  • Sportslig harmoni og dynamisk eleganse i designet
  • Nytt touchbasert MMI-betjeningssystem
  • S TDI-modeller med 700 Nm dreiemoment
  • Mer dynamikk og økt effektivitet, takket være 48 Volt elektrisk anlegg og elektrisk kompressor
S5-sportback.jpg

Sportslig fremtoning: det nye designet

Elementer fra det nye designspråket, som er introdusert i Audis største modeller, karakteriserer også den sportslige estetikken til den oppdaterte Audi A5. Oppdateringen er betydelig, spesielt i fronten, der Singleframe-grillen med bikubemønster nå er flatere og bredere. Ventilasjonsåpningene over grillen er minner om den klassiske Audi Sport quattro-en fra 1984. Støtfangeren har større ventilasjonsåpninger, og avsluttes med en markert kant. Nye kanaler gir et slankere uttrykk fra siden. Bak gir diffusoren og de trapesformede enderørene bilen et bredere uttrykk.

Alle karosserivarianter får LED-hovedlys som standard, med mulighet for oppgradering til «Matrix LED» og dynamiske blinklys. Det hele kan toppes med «Audi laser light» LED-baklys og dynamisk lyssekvensering. Utstyrslinjene er konfigurert på ny, og S-modellene og A5 Cabriolet får et mer selvstendig utseende.

Horisontale linjer dominerer interiøret i A5-modellene. Det store MMI-touchpanelet er fokuspunktet i dashbordet, lett vinklet mot føreren.
A5-cabriolet-MMI.jpg

Fremtidsrettet: connectivity

Med det nye MMI-systemet vil Audi A5 gi en brukeropplevelse ikke ulik moderne smarttelefoner. En berøringsskjerm på 10,1 tommer erstatter den tidligere vri- og trykkebryteren. Det grafiske uttrykket er rent og enkelt, og menystrukturen er tilpasset brukerens forventninger.

Intelligent navigasjon med nettbaserte tjenester («Car-to-X») og styring av funksjoner fra smarttelefoner med «myAudi»-appen blir også tilgjengelig i Audi A5. Den digitale «Audi connect key» (ekstrautstyr) gjør Android-telefoner til en nøkkel, som kan brukes til å låse opp dørene og starte bilen.

Infotainmentsystemet i Audi A5 er nå basert på den nye MIB 3-plattformen. Det gir økt computerkraft, og åpner for å kunne legge til nye funksjoner «on-demand», også abonnementsbaserte tjenester.

Audi tilbyr tallrike førerassistentsystemer til de oppgraderte A5-modellene. Mange av dem vil bli standard i Norge.
A5-sportback-batteri.jpg

Kraftfull og sofistikert: de nye drivlinjene

De oppdaterte Audi A5-modellene vil bli tilgjengelige med motorer frå 163 hk (120 kW) og helt opp til S-modellenes kraftfulle V6-motorer. Alle motorene tilfredsstiller utslippskravene Euro 6d-temp.

Ved lansering, vil fire av motoralternativene være utstyrt med mildhybridsystem (MHEV). En beltedrevet generator regenererer energi ved gasslipp og lette oppbremsinger, som lagres i et kompakt litium-ion batteri.

Med firesylindrede motor, er MHEV-systemet innlemmet i et 12-volt elektrisk anlegg. S TDI-modellene vil ha et elektrisk hovedsystem på 48 volt. Da kan elektrifiseringen gi en besparelse på opptil 0,4 liter per 100 km.

Alle A5-modellene vil få automatiske girkasser, enten en syvtrinns S tronic eller en åttetrinns tiptronic. Firehjulsdrift – quattro – er tilgjengelig som tilvalg på de mellomsterke motoralternativene, og kommer som standard til de tre mest kraftfulle.
S5-coupe.jpg

Kultivert sportslighet: understellet – og S TDI

Understellet harmonerer med den kultiverte sportsligheten som alle A5-modellene utstråler: Fast, men likevel komfortabelt. Et strammere sportsunderstell og et understell med dynamisk demping er tilgjengelig.

Audi S5 TDI er tilgjengelig som Sportback og Coupé. Begge har en treliters V6-motor med MHEV-teknologi og en elektrisk kompressor som supplerer turboladeren. Det gir en akselerasjon til 100 km/h på under fem sekunder.
Tilgjengelige Audi A5-modeller
Audi Norge Lanseringer
Nye Audi A5