Audi Q3 som plug-in hybrid

Kombinasjonen av elektrisk kjøreopplevelse, enkel lading, og høy grad av hverdagsnytte, gjør de ladbare hybridmodellene fra Audi spesielt attraktive. Q3 45 TFSI e og Q3 Sportback 45 TFSI e føyer seg inn i den imponerende rekken av ladbare hybrider Audi har lansert siden midten av 2019. Samtidig markerer dette starteren for elektrifiseringen av de kompakte Q-modellene.

Publisert 07.12.20

245 hk systemeffekt, 13 kWh batteri: Drivlinjen

De to Q3-modellene har en 1,4 TFSI-motor på 150 hk (110 kW) som får støtte av en elektrisk synkronmotor med permanente magneter (PSM), med 116 hk (85 kW). PSM-motoren er bygget inn i S tronic-girkassen; en dobbeltclutchkasse, som leverer kreftene til forhjulene.

Drivlinjen gir både høy effektivitet og stor kjøreglede i begge modellene. Systemeffekten er på hele 245 hk (180 kW), og maksimalt dreiemoment er 400 Nm. Det gjør at bilene akselererer til 100 km/h på 7,3 sekunder, og har en toppfart 210 km/h.

Ren elektrisk rekkevidde er inntil 51 km for Q3 45 TFSI e, og inntil 50 km for Q3 Sportback 45 TFSI e (WLTP). Toppfarten i elektrisk kjøremodus er 140 km/h. Den totale rekkevidden for begge modellene blir opp mot 700 km. Dette gjør at de to modellene til attraktive alternativer for en aktiv familie som i hovedsak ønsker å kjøre elektrisk i hverdagen, men samtidig ha fleksibiliteten til å dra på langtur når som helst.

Høyvoltsbatteriet er plassert under bilens gulv, foran bakakselen. 96 prismatiske celler lagrer til sammen 13 kWh energi. Det høye energinivået i et relativt lett batteri, kommer som et resultat av en ny generasjon celler. Batterisystemet har sitt eget kjølesystem, som kan koples sammen med bilens klimaanlegg for effektiv kjøling, selv når kravene til ytelse er som høyest.

Audi Q3 TFSI e
Audi Q3 TFSI e

Ladetid på 3 timer og 45 minuttter

Audi Q3 45 TFSI e og Q3 Sportback 45 TFSI e kan lades fra vekselstrømuttak hjemme eller på reise, med en effekt på inntil 3,6 kW. Det gir en ladetid på 3 timer og 45 minuttter. En type 3-kabel kreves for landing ved offentlige AC-terminaler. Kundene får tilgang til e-tron Charing Service, med over 155 000 ladepunkter over hele Europa. Ladingen kontrolleres fra smarttelefonen med appen myAudi, der også forhåndsklimatisering kan styres.

Innvendig komfort

Tredelt, lengdejusterbart baksete er standard, og ryggvinkelen kan reguleres i syv trinn. Bagasjeromsvolumet er i utgangspunktet 380 liter, men det kan altså økes ved å skyve baksetet frem – eller ved å legge ned bakesteryggen. Da blir totalt lastevolm 1 375 liter i Q3 45 TFSIe, og 1 250 liter i Q3 Sportback 45 TFSIe.

Audis MMI-system gir tilgang til en rekke nettbaserte tjenester gjennom Audi Connect. Dette inkluderer Car-to-X-tjenester. Førerassistentsystemene er hentet fra den store premiumklassen. Q3 45 TFSIe-modellene kan utstyres med for eksempel adaptive cruise assist, som gir føreren støtte både sideveis og i lengderetningen - now som gir betydelig høyere komfort, spesielt på lange turer.

Audi åpner for slaget av Audi Q3 45 TFSIe og Q3 Sportback TFSIe i januar neste år. Norske priser blir klare i januar, men basisutgavene av de to modellene får et omfattende standardutstyr, for eksempel LED-lykter, tosoners klimaanlegg, og fjernbetjent klimatisering.

Audi Norge Lanseringer
Audi Q3 som plug-in hybrid