Audi A8 | Lanseringer | Audi


Publisert 18.02.22

Nye Audi A8

Luksussedanen Audi A8 representerer mesterlig komfort og sporty kjøreegenskaper. Med presisjon i alle detaljer og mange smarte funksjoner er nye A8 en teknologipioner innen brukersentrert og trygg mobilitet.

Enda mer prestisje og autoritet: eksteriøret på Audi A8

Audi A8 er en sedan som representerer status og autoritet – og med denne oppgraderingen er eksteriøret enda mer representativt, selvsikkert og atletisk. Basen til Singleframe-grillen er nå bredere og kromvinklene pryder rutenettet fra topp til bunn. Sideluftinntakene er mer oppreist og komplementerer frontlyktene som har fått en mer markant kontur. Oppsummert skjerper de nye designelementene i frontområdet Audi A8 og gir en ny tilstedeværelse og autoritet på veien.

Fra siden er luksussedanens progressive karakter spesielt iøynefallende. Utstrakte linjer i karosseriet understreker dens lange, brede hjulbuer som antyder standard quattro-drivsystem. I alle modellvarianter har vippepanelområdet en konkav form og ender i et blad som peker mot veien. Baksiden domineres av brede kromspenner, en tilpasset baklyssignatur med digitale OLED-lys og en kontinuerlig, segmentert lyslist. Diffusorinnsatsen i støtfangeren er delikat fremhevet og redesignet med horisontale stenger.

Audi A8 sett fra siden og bak

Fra siden er luksussedanens progressive karakter spesielt iøynefallende. Utstrakte linjer i karosseriet understreker dens lange, brede hjulbuer som antyder standard quattro-drivsystem. I alle modellvarianter har vippepanelområdet en konkav form og ender i et blad som peker mot veien. Baksiden domineres av brede kromspenner, en tilpasset baklyssignatur med digitale OLED-lys og en kontinuerlig, segmentert lyslist. Diffusorinnsatsen i støtfangeren er delikat fremhevet og redesignet med horisontale stenger.

A8 har en akselavstand på 3,00 meter, lengde på 5,19 meter, bredde på 1,95 meter og høyde på 1,47 meter. Kroppen til A8 følger samme prinsipp som Audi Space Frame (ASF) som består av 58 prosent aluminiumsdeler. Passasjerrommet består av varmformede stålkomponenter supplert med et ultra-sterkt, ekstremt vridningsstivt bakpanel laget av en karbonfiberforsterket polymer. Magnesium stag-tårnstenger fullfører det lette konstruksjonskonseptet. Kroppens imponerende stivhet legger grunnlaget for presis håndtering, utmerket komfort og akustisk ro ombord.

Audi A8 front

Digital Matrix LED-frontlykter og OLED-baklys

Digital Matrix LED-frontlyktene kan sammenlignes med videoprojektorer og bruker DMD-teknologi (digital micromirror device). Hver frontlykt har omtrent 1,3 millioner mikrospeil som bryter ned lyset til små piksler. Dette gjør at den kan kontrolleres med maksimal presisjon. En ny funksjon som dette muliggjør kjørefelt- og orienteringslys for motorveier. Her avgir frontlyktene et teppe av lys som lyser opp førerens eget kjørefelt spesielt sterkt. De digitale Matrix LED-frontlyktene kan generere dynamiske lyssignaturer på bakken eller en husvegg når du låser opp og går ut av bilen.

I forbindelse med assistansesystemene har de digitale OLED-baklysene en nærhetsindikasjonsfunksjon: Hvis andre trafikanter nærmer seg den stasjonære A8 bakfra fra inntil to meter, aktiveres alle OLED-segmentene automatisk. Ytterligere funksjoner inkluderer dynamiske blinklys samt sekvenser for å komme hjem og forlate hjemmet.

Interiøret i Audi A8

Interiøret i A8 kan sammenlignes med en romslig lounge med en streng horisontal arkitektur som understreker bredden. I mørket iscenesetter ambient belysningspakke pluss (standard med Audi designvalg og i S8 ) elegant interiøret, og bak er det leselys som bruker Matrix LED-teknologi.

I nye A8 får du et bredt utvalg av svært komfortable seter og tilhørende utstyr. Et høydepunkt her er setepakken for avslapping som inkluderer ryggmassasje med 18 pneumatiske puter, elektrisk justerbare komforthodestøtter, valgfri gjennomgående midtkonsoll – også tilgjengelig med valgfrie utfellbare bord – firesoners deluxe automatisk klimaanlegg, og de nye skjermene bak. For ytterligere avslapping kan du også få fotstøtte som både varmer og masserer føttene dine. En kjøler med barrom i Audi exclusive-programmet understreker komforten i miljøet.

Audi A8 L bakseter


Utførelsen av interiørdetaljene i A8 understreker den høye kvaliteten. Det gjelder de presise perforeringene i setetrekkene, den elektriske åpne- og lukkedekorasjonen, luftventiledørene eller det fløyelsmyke skinnet i komforthodestøttene. Setene er trukket med Valetta-skinn som standard. Alternativt finnes også Valcona-skinn som ekstrautstyr med mulighet for å velge den nye fargen cognac brun. Nytt i utvalget er det bærekraftige mikrofibermaterialet Dinamica til dørpanelene, som også kan brukes til søylebekledningen eller takforingen som ekstrautstyr.

De nye skjermene bak er skreddersydd etter forventningene til dagens passasjerer. Det betyr to 10,1-tommers skjermer med full HD-oppløsning festet bak på forsetene. De viser innhold fra passasjerenes enheter og kan motta en rekke lyd- og videostrømmer via casting, inkludert fra kjente strømmeplattformer eller TV-mediebiblioteker.

Audi A8 bang og olufsen detalj

Bang & Olufsen Advanced Sound System ble utviklet for krevende Hi-Fi-elskere – det bringer 3D-lyd til baksetet med sine høye informasjonsnivåer. En forsterker på 1 920 watt driver 23 høyttalere og diskantlinsene fungerer elektrisk fra instrumentpanelet. Fjernkontrollen for baksetet, som nå er godt festet til midtarmlenet, gjør at mange komfort- og infotainmentfunksjoner kan styres fra baksetet. Kontrollenheten, med sin OLED-berøringsskjerm, er omtrent like stor som en smarttelefon.

Audi A8 55 TFSI quattro

Audi A8 med fem motoriseringer

Med fem motoriseringer tilbyr nye Audi A8 et bredt utvalg av drivsystemer. Fra V6 TFSI- og V6 TDI-motorene, til plug-in-hybriddriftssystemene til TFSI e, V6 TFSI-motoren og elektriske motorer, til 4.0 TFSI-motoren.

3.0 TFSI gir Audi A8 55 TFSI quattro og A8 L 55 TFSI quattro en ytelse på 250 kW og 500 Nm. 0 til 100 km/t tar 5,6 sekunder (L-modell: 5,7 sekunder).

A8-modellene med 4.0 TFSI har en svært sporty ytelse på 338 kW. A8 60 TFSI quattro og A8 L 60 TFSI quattro når null til 100 km/t på kun 4,4 sekunder.

3.0 TDI er i Audi A8 50 TDI quattro og A8 L 50 TDI quattro. Motoren gir 210 kW kraft og 600 Nm. Dieselmotoren akselererer både A8 og A8 L fra null til 100 km/t på 5,9 sekunder og videre til den elektronisk begrensede topphastigheten på 250 km/t, som er unikt for alle A8-modeller.

To motorer, ett batteri: Audi A8 med plug-in hybriddrift

Audi A8 60 TFSI e quattro og A8 L 60 TFSI e quattro er plug-in hybrid-modellene i serien. Med disse støtter kompakte elektriske motorer 3.0 TFSI. Litium-ion-batteriet bak kan nå lagre netto 14,4 kWh (brutto: 17,9 kWh) energi. Med 340 kW systemeffekt og 700 Nm dreiemoment går Audi A8 60 TFSI e quattro fra null til 100 km/t på 4,9 sekunder (A8 og A8 L).

Plug-in hybridmodellene har fire kjøremoduser å velge mellom. "EV" står for helelektrisk kjøring, "Hybrid" for en effektiv kombinasjon av begge drivsystemtyper, og "Hold" for å spare tilgjengelig elektrisk energi. I "Lade"-modus lader forbrenningsmotoren batteriet. Ved kabellading er maksimal ladekapasitet med vekselstrøm 7,4 kW.
Utforsk Audi A8

Audi S8 – inspirerende ytelse i luksusklassen

Audi S8 TFSI quattro er den sporty toppmodellen i serien. V8 biturbo genererer 420 kW kraft og 800 Nm dreiemoment fra 2.050 til 4.500 o/min. Den gjør en standard sprint på 3,8 sekunder. COD-systemet øker også effektiviteten i S8. Lydklaffer i eksosanlegget skjerper lyden, når det er ønskelig. I tillegg kommer den sterkeste modellen i A8-familien med spesielt omfattende standardutstyr. Den består blant annet av en unik kombinasjon av innovative fjæringskomponenter. Bare i S8 er prediktiv aktiv fjæring, sportsdifferensial og dynamisk firehjulsstyring standard.

Audi S8
Audi Norge Lanseringer
Audi Q3 som plug-in hybrid