Ladbare hybrider | Utforsk Audi TFSI el plugin-in hybrid | Audi
Audi Norge Elbil
Ladbare hybrider

Ladbar hybrid

Ladbare plug-in hybridmodeller kombinerer mange fordeler med elektromobilitet og klassiske drivteknologier. Hos Audi heter de TFSI e. Audi satser offensivt på bærekraftig mobilitet og tilbyr et stort utvalg av ladbare hybrider fra mellomstore SUV-er til sedaner i luksusklassen.

Artikkel fra 2019
Audi A3, Q3 og Q8 TFSI e

Hva er en PHEV?

Plug-in hybrid har nå etablert seg som den vanligste formen for hybridbil i dag. Dette begrepet er avledet fra engelsk: "Plugin Hybrid Electric Vehicle" - for kort PHEV.

Begrepet e-tron beskriver alle rent batterielektriske kjøretøyer fra Audi. Plug-in hybridmodellene kalles "TFSI e". Tillegget er en klar indikasjon på at et kjøretøy kan flyttes på to måter. En elektrisk stasjon med et kompakt batteri er installert for korte avstander og en ekstra forbrenningsmotor for lengre avstander.

Ladbare hybrider kombinerer to drivteknologier: De har hver en forbrenningsmotor og en elektrisk motor. Når det gjelder hybrider, kan den elektriske drivenheten brukes lokalt utslippsfritt som eneste stasjon eller støtte forbrenningsmotoren med en ekstra boostkraft.

Se alle plug-in hybridmodeller
A6 Avant TFSI e

To kraftsentre: et allsidig bilkonsept

De ladbare hybridenes store allsidighet har gitt dem mange tilhengere. De gir ingen utslipp lokalt ved bykjøring, setter en effektiv stopper for rekkeviddeangsten ved langkjøring og utgjør en sportslig og dynamisk løsning med to kraftsentre i form av forbrenningsmotor og elektromotor. Dette er biler med mange muligheter!

Alle de ladbare hybridene våre har en rekkevidde på over 40 km i WLTP-syklus ved helelektrisk kjøring. Brukerne kan dermed gjøre unna rundt en tredel av hverdagskjøringen i elbilmodus.

Alle de ladbare hybridene har en TFSI, en turboladet bensinmotor med direkteinnsprøytning, kombinert med en elektromotor integrert i girkassen. Et litiumionbatteri under bagasjeromsgulvet står for strømforsyningen. Elektromotoren kan dermed hjelpe forbrenningsmotoren i akselerasjonsfasen. Det gir høyere ytelse umiddelbart når du trår på gasspedalen, og kraftigere akselerasjon.

Utforsk Audi A6 TFSi e

Litiumionbatteriet i A6, A7 og A8 består av 104 poseceller fordelt på åtte moduler. Det kan lagre 14,1 kWh med strøm ved en spenning på 385 V. Litiumionbatteriet i Q5 består av prismeceller og har samme kapasitet. I begge tilfeller er batteriets kjølekrets integrert i lavtemperaturkretsen som forsyner elektromotoren og effektelektronikken med strøm. Effektelektronikken omformer likestrømmen fra høyspentbatteriet til trefasestrøm for elektromotoren. Ved energigjenvinning gjør den det motsatte. Varmepumpen, som er standardutstyr, sikrer effektiv klimastyring i bilen og kan generere inntil 3 kW varmeenergi fra 1 kW elektrisk energi gjennom å utnytte overskuddsvarme fra bilen.

Audi A3 TFSi e

Audi A3 Sportback TFSI e kombinerer det beste fra to verdener.

I Audi A3 Sportback TFSI e kan du kjøre helelektrisk, med hybriddrift eller med bare forbrenningsmotoren – alt etter anledning.

Sammen med litiumionbatteriet fungerer elektromotoren som en sportslig støtte for 1,4-liters TFSI-motoren. Motorene har en samlet effekt på opptil 204 hk (150 kW) i 40 TFSI e og opptil 245 hk (180 kW) i 45 TFSI e.

Utforsk Audi A3 TFSi e
A8 Avant TFSI e

Drivlinjen i plug-in hybrider

A8 L 60 TFSI e quattro har en forbrenningsmotor av typen 3.0 TFSI og en elektrisk permanent magnetisert synkronmotor. Denne er integrert med clutchen i den 8-trinns tiptronic-girkassen, som overfører dreiemomentet til den permanente firehjulsdriften.

De to motorene i Audi A8 L 60 TFSI e quattro gir til sammen en sportslig ytelse på 330 kW (449 hk) og et dreiemoment på 700 Nm. Luxury Line-utgaven av A8 L er en 5,3 meter lang variant med forlenget akselavstand.

Audi A6 i ladbar hybridutgave har samme drivlinje. Batterikapasiteten er den samme som for Audi A8 PHEV. Forbrenningsmotoren er en 2.0 TFSI-motor. En 7-trinns S tronic-girkasse overfører dreiemomentet til alle fire hjul ved hjelp av quattro ultra-teknologi. Direktekoblingsgirkassen er integrert med elektromotoren. Modellen kommer i forskjellige motoreffekter og motorboostnivåer. For 50 TFSI e er motoreffekten 220 kW (299 hk) og for 55 TSFI e er den hele 270 kW (367 hk). Dreiemomentet kommer opp i henholdsvis 450 og 500 Nm.

Utforsk Audi A8 TFSi e
Audi Norge Elbil
Ladbare hybrider