• Q5 TFSI e
  Q5 TFSI e
  Pris: fra 568 926 NOK Mnd.pris fra 4 061 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,8–2,2 l/100km | Strøm: 20,3–18,8 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 64–49 g/km

  Eff. rente 5,82 % ved lånebehov kr 369 672 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 686 261. 

 • SQ5 TDI
  SQ5 TDI
  Pris: fra 731 097 NOK Mnd.pris fra 5 182 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 8,6–8,2 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 226–214 g/km

  Eff. rente 5,68 % ved lånebehov kr 475 083 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 877 496. 

 • SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Pris: fra 836 690 NOK Mnd.pris fra 5 912 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 9,3–8,9 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 244–234 g/km

 • RS Q8
  RS Q8
  Pris: fra 1 025 766 NOK Mnd.pris fra 7 218 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 14,1–13,8 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 321–313 g/km

Audi e-tron S prototype > Audi e-tron > Audi Norge
 • stage_exterior_front.jpg
Audi e-tron S prototype

Audi e-tron S prototype

Audi lanserer e-tron S-modeller

> Elektrisk drivlinje med tre motorer
> En ny generasjon quattro med elektrisk «Torque Vectoring»
> 503 hk (370 kW) og 973 Nm dreiemoment for eksepsjonell kjøredynamikk

Dynamikk 2.0: Kjøreopplevelsen

Kjøreopplevelsen i prototypene av Audis e-tron S-modeller er fascinerende, med et ytterligere løft i dynamikk, agilitet og veigrep. I S-modus sprinter begge bilene til 100 km/t på 4,5 sekunder – nesten uten en lyd – og den imponerende akselerasjonen stopper ikke før den ved den programmerte toppfarten på 210 km/h. Takket være effektiv kjøling kan drivlinjen levere den maksimale boost-effekten i åtte sekunder om gangen. Den nominelle effekten i kjøremodus D – uten boost – er 435 hk (370 kW) og 808 Nm dreiemoment. Kjøreegenskapene til de elektriske S-modellene overbeviser med overleget veigrep. De akselererer ut av svingene som en sportsbil, med en karakter som tydelig tilkjennegir de mektige drivkreftene på bakhjulene.

Virtuelle speilhus på Audi e-tron
Høydepunkter for prototypen

Hestekrefter

503

hk

Tre elektromotorer

973

Nm

Akselerasjon

0-100 km/t

4,5 sek

Drivlinjen: Tre elektromotorer er snart klare for serieproduksjon

De nye Audi e-tron S-modellene blir verdens første serieproduserte elbiler med tre motorer. Konseptet har to ulike asynkronmotorer (ASM), som var klare som «byggeklosser» for e-tron modellrekken helt fra starten. Den største elektromotoren, som i Audi e-tron 55-modellene driver bakakselen, er nå tilpasset bruk foran. Den nominelle ytelsen er 169 hk (124 kW), i boost-modus leverer den 204 hk (150 kW). Den minste motoren fra 55-utgaven er nå flyttet bak – i to eksemplarer. Til sammen yter de 267 hk (196 kW) nominelt, i boost modus hele 359 hk (264 kW).

Drivlinjen: Tre elektromotorer er snart klare for serieproduksjon

Innovasjon fra quattro-pioneren: Elektrisk «Torque Vectoring» med to motorer

I ordinær drift er drivlinjen optimert for effektivitet, og da driver kun de bakre elmotorene. Den fremre er derfor i utgangspunktet uten spenning, men koples inn når mer fremdrift kreves, knapt merkbart for føreren. Innkoplingen skjer prediktivt når bilen nærmer seg grensen for tilgjengelig veigrep, for eksempel på glatte vinterveier eller ved forsert svingkjøring. En ytterligere innovasjon er den elektriske «Torque Vectoring»-effekten de to elektromotorene bak gir. På denne måten tas den klassiske sportsdifferensialen over i en elektrisk tidsalder. De bakre elektromotorene sender drivkreftene direkte til hvert sitt hjul. En mekanisk differensial finnes altså ikke.

40 år etter at Audi innførte quattro-teknologien, løftes nå firehjulsdriften til et helt nytt teknikknivå. Resultat: en agil kjøre- og styrerespons, og også mulighet for høyere kurvehastigheter. En annen fordel er veigrepet: Dersom et av bakhjulene for eksempel står på is mens det andre står på bar asfalt, kan dreiemomentet raskt og presist reguleres mellom de to motorene. Hjulet som har grep vil da få alt tilgjengelig dreiemoment, mens det som ikke har grep nærmest bare vil trille med.

Audi e-tron S prototype interiør

Optisk statement: Bredere hjulhus

Det kraftfulle designet til e-tron S-modellene følger det progressive formspråket til Audi. Her betoner sterkere konturer hjulene. Detaljer som den åttekantede «Singelframe»-grillen, som i stor grad er tildekket og lakkert i en lys gråtone, tar designet med over i en elektrisk tidsalder. S-modellene gjenkjennes ved første blikk: Både front- og hekkstøtfanger har markante konturer, med en diffusor som løper i hele bilens bredde. Støtfangerne flankeres av større «Air Curtains», som forbedrer aerodynamikken. Skjermene er 23 millimeter bredere på hver side. Sølvfargede detaljer, som leppen på frontstøtfangeren, grillen, dørinnfellingene og diffusoren, setter tonen. Om ønskelig, kan Audi levere eksteriørdetaljer i kontrastfarge. Begge S-modellen velges med digitale LED-Matrix-lyskastere, en verdensinnovasjon i serieproduksjon. Lyset er delt i små pixler, og kan reguleres svært presist. Det åpner for nye funksjoner som fil- og orienteringslys. I trange passasjer kan for eksempel lyset vise bilens eksakte plassering, og dermed hjelpe føreren til å holde seg helt i midten.

Virtuelle speilhus på Audi e-tron

Progressivt: utstyret innvendig

Interiøret i de kommende e-tron S-modellen er holdt i mørke toner. En stor bue binder sammen displayene til de virtuelle ytterspeilene med omrammingen til de digitale instrumentene i «Audi Virtual cockpit». Instrumentene er førerorienterte, og midtkonsollen har åpne sider. De elektrisk regulerbare sportssetene er trukket i lær og alcantara, med S-merker. Også kjørevalgsbryteren, innstegslistene og ratter har S-merker. Om ønskelig kan Audi levere supersportseter i lær med rutemønster i fargene «Schwartz», «Rotorgrau» eller «Arasrot» - eller du kan velge klimatiserte konturseter med perforert lær.