Fremtidens Avant | Audi A6 Avant e-tron | Audi Norge
Audi Norge Fremtiden
Fremtidens Avant

Fremtidens Avant

Elbilen Audi A6 Avant e-tron concept* forener form og funksjon og gir et blikk inn i fremtiden.

Tekst: AUDI AG, foto: AUDI AG, video: AUDI AG Lesetid: 4 min

Bilen på bildet er en konseptbil. Den leveres ikke som serieprodusert bil.

Audi A6 Avant e-tron concept på en vei.Audi A6 Avant e-tron concept på en vei.

Audi A6 Avant e-tron concept* er en forsmak på fremtidens elektriske Audi A6-modeller. 

Versjonen av Audi A6 e-tron concept* som ble avduket i 2021, var en Sportback, mens denne er en Avant med hovedfokus på praktiske løsninger og elegant design.

Gjenkjennelig design

Designen til Audi A6 Avant e-tron concept* levner ingen tvil om at den tilhører den populære Audi A6-modellserien, men den har også elementer som viser hvordan modellene kan tilpasses e-tron-tidsalderen. Eksempler på dette er lysbåndet på hekken og den store, lukkede singleframe-grillen med luftinntak nede på hver side for kjøling av drivsystem, batteri og bremser.

Audi A6 Avant e-tron concept* har ingen skarpe kanter. Her er det fokus på myke overganger mellom konvekse og konkave konturer. 22-tommers felger, korte overheng, lav kupé og bred Avant-takbue gir bilen et sportslig preg. Den slake takbuen og den skråstilte D-stolpen er typisk for Avant. Med lengde på 4,96 meter, bredde på 1,96 meter og høyde på 1,44 meter er denne konseptbilen på størrelse med Audi A6 Sportback e-tron concept.

Audi A6 Avant e-tron concept* er testet i vindtunnel og har en utforming som minimerer luftmotstanden. De dynamiske proporsjonene og elegante linjene med den typiske Avant-hekken gir en luftmotstandskoeffisient på 0,24, bare to hundredeler mer enn Sportback til tross for den høye taklinjen. Den lave luftmotstanden gir lavere energiforbruk, og dermed lengre rekkevidde. 

Nærbilde av singleframe-grillen på Audi A6 Avant e-tron concept.Nærbilde av singleframe-grillen på Audi A6 Avant e-tron concept.
Lysbåndet på hekken til Audi A6 Avant e-tron concept.Lysbåndet på hekken til Audi A6 Avant e-tron concept.

Audi A6 Avant e-tron concept* viser elbilens rekkevidde i fremtiden.

 
Audi A6 Avant e-tron concept sett fra sidenAudi A6 Avant e-tron concept sett fra siden

Bygd på ny elbilplattform

Audi A6 Avant e-tron concept* viser hvor lang rekkevidde serieproduserte elbiler kan ha i fremtiden. Avhengig av drivsystem og modellversjon vil en serieprodusert elbil basert på Audi A6 Avant e-tron concept* kunne ha en rekkevidde på over 700 kilometer (iht. WLTP-standarden) i fremtiden. Audi A6 Avant e-tron concept* har et ladesystem med 800 volt og ladeeffekt på opptil 270 kilowatt. Grunnlaget for dette er den nye PPE-plattformen for elbiler. Det viktigste elementet i denne innovative plattformen som Audi A6 Avant e-tron concept* er bygd på, er en batterimodul mellom akslene som kan tilpasses motoren. Den kan monteres i flere størrelser, slik at modeller med lavere effekt kan utstyres med et mindre og lettere batteri. Når hele bilens gulv brukes, blir det mulig å gi batteriet en relativt flat utforming. Det er ikke bare viktig for biler med en dynamisk utforming, men også for bruk av quattro firehjulsdrift. Utvendig fremhever et svart felt over kanalene mellom hjulbuene plasseringen av batteriet.

De digitale OLED-elementene gir en spennende 3D-effekt.

 

Audi A6 Avant e-tron concept sett skrått bakfraAudi A6 Avant e-tron concept sett skrått bakfra
Audi A6 Avant e-tron concept sett forfraAudi A6 Avant e-tron concept sett forfra

Lyseffekter med praktisk nytte

Digital Matrix LED- og OLED-teknologi muliggjør maksimal lysstyrke og mange funksjoner på små flater. I tillegg gjør teknologien det mulig å tilpasse lyssignaturer. Tre lysdioder med høy oppløsning i karosseriet kan projisere lyseffekter på bakken når du nærmer deg bilen, og varselsymboler for å advare andre trafikanter. Fire lysdioder med høy oppløsning som er plassert i bilens hjørner, fungerer som blinklys. Hvis A6 Avant e-tron concept* for eksempel står og lader foran en vegg, kan du forkorte ventetiden med et videospill som projiseres på veggen av de digitale Matrix LED-hovedlyktene. En ny generasjon digitale OLED-elementer er integrert i et lysbånd i hele hekkens bredde. Disse kan vise tilpassede lyssignaturer og dynamiske lyseffekter. De digitale OLED-elementene viser spennende 3D-lyseffekter.

Audi A6 Avant e-tron concept sett ovenfra.Audi A6 Avant e-tron concept sett ovenfra.