Audi A6 e-tron concept | Audi Norge
Audi Norge Fremtiden
Et blikk inn i fremtiden

Et blikk inn i fremtiden

Audi A6 e-tron concept* er en konseptbil i premiumsegmentet med innovativ teknologi, elegant design og praktiske løsninger.

Tekst: AUDI AG, foto: AUDI AG Lesetid: 5 min

Bilen på bildet er en konseptbil. Den leveres ikke som serieprodusert bil.

Audi A6 e-tron concept{ft_concept-vehicle} sett fra siden. Audi A6 e-tron concept{ft_concept-vehicle} sett fra siden.

Audi A6 e-tron concept* viderefører de perfekte proporsjonene vi kjenner fra Audi e-tron GT. Den lange akselavstanden, de korte overhengene, den lave kupeen som hviler på store hjul, den dynamiske coupé-taklinjen og myke konturer som fremhever quattro-egenskapene, viser at dette er en kraftfull bil. Plasseringen av batteriet i gulvet er fremhevet med et farget felt på sidene. Det gjør at bilen ser smal og dynamisk ut.

Karosseriet har ingen harde kanter. Det gir myke skyggeoverganger mellom de konvekse og konkave flatene. Audi A6 e-tron concept* har en markant front med stor, lukket singleframe-grill som er utformet for minst mulig luftmotstand. Det er en aerodynamisk spoilerkant i hele hekkens bredde og en høyteknologisk diffusor under.

Audi A6 e-tron concept* viser dermed tydelig at aerodynamikk ikke bare er en teknisk disiplin, men også et viktig designaspekt. Denne elbilen forener form og funksjon på utmerket vis. En luftmotstandskoeffisient på 0,22 bidrar vesentlig til den lange rekkevidden til Audi A6 e-tron concept¹.

Nærbilde av konseptbilens singleframe-grill.Nærbilde av konseptbilens singleframe-grill.
Nærbilde av kamerabasert sidespeil. Nærbilde av kamerabasert sidespeil.

Avansert lysteknologi

De smale hovedlyktene er utstyrt med avansert lysteknologi. Audis designere har utviklet et videospill som de digitale Matrix LED-hovedlyktene kan projisere i flere meters bredde på en vegg foran bilen. Når bilen lader, kan du stå ved siden av eller foran den og bruke veggen som skjerm i stedet for skjermen foran i bilen.

Også hekken på Audi A6 e-tron concept* preges av digitalisering og avansert lysteknologi. En ny generasjon digitale OLED-elementer danner et lysbånd som kan vise tilpassede lyssignaturer og dynamiske lyseffekter.


Projektorer på bilen lager lysende trekanter på bakken.Projektorer på bilen lager lysende trekanter på bakken.

Tre små projektorer med høy oppløsning er integrert på hver side av Audi A6 e-tron concept*. Når en dør blir åpnet, vises en velkomsthilsen på valgt språk. Projektorene lager også varselsymboler på bakken som advarer f.eks. syklister som nærmer seg, om at døren vil bli åpnet. Ekstra projektorer med lysdioder i alle hjørnene på bilen kan generere blinklysprojeksjoner som også kan varsle om farer.

Ved hjelp av projektorene kan bilen kommunisere med personer utenfor bilen. Et intelligent nettverk i bilen gjør at Audi A6 e-tron concept* kan bruke lyssignaler til å dele informasjon med medtrafikanter.

Nærbilde av konseptbilens luftinntak.Nærbilde av konseptbilens luftinntak.
Nærbilde av hekkspoileren.Nærbilde av hekkspoileren.

Elbilplattform for fremtiden

Audi A6 e-tron concept* er bygd på PPE-plattformen (Premium Platform Electric). Dette er en plattform for elbiler som er konstruert for å utnytte fordelene ved elektrisk drift til fulle. Batterimodulen er plassert mellom akslene på Audi A6 e-tron concept* og har en kapasitet på 100 kWh. Siden hele bilens gulv brukes, har batteriet en relativt flat utforming.

PPE-plattformen holder sedvanlig høy Audi-kvalitet med avansert teknologi for drivsystem, understell og elektronikk. Audi A6 e-tron concept* er selvfølgelig også utstyrt med quattro firehjulsdrift. Elektromotorene, én foran og én bak, gir en total effekt på 350 kW og et dreiemoment på 800 Nm.


Med rekkevidde på over 700 kilometer er Audi A6 e-tron concept* godt egnet for de fleste daglige kjøreturer.

 

Praktisk i hverdagen

Konseptbilen Audi A6 e-tron* er 1,44 meter høy, 4,96 meter lang og 1,96 meter bred.
Den er med andre ord omtrent like stor som en vanlig Audi A6 eller A7. Likevel føles den ekstra romslig innvendig. Ingen midttunnel og lengre akselavstand gir stor plass i kupeen. Det viktigste elementet i drivteknologien til konseptbilen Audi A6 e-tron* er ladeteknologien med 800 volt. Den gjør at du kan være på veien igjen på samme tid som det tar å fylle drivstoff og ta en kaffekopp, hvis du lader på en hurtigladestasjon. 10 minutters lading er nok til å kjøre over 300 kilometer. 

Du kan øke ladenivået til batteriet på 100 kWh i konseptbilen Audi A6 e-tron* fra 5 til 80 prosent på under 25 minutter. Avhengig av drivsystem og effekt kan coupéen ha en rekkevidde (WLTP) på over 700 kilometer. 

Det kan sammenlignes med biler med forbrenningsmotor, og gjør bilen perfekt i hverdagen. Konseptbilen Audi A6 e-tron oppfyller alle kravene til en praktisk familiebil.

Hekken sett fra siden med hjulbuene som fremhever quattro-egenskapene, og det digitale OLED-lysbåndet. Hekken sett fra siden med hjulbuene som fremhever quattro-egenskapene, og det digitale OLED-lysbåndet.