Audi trer inn i Formel 1 | Audi
Konseptbil Audi F1

Audi trer inn i Formel 1

Fra og med 2026 vil Audi konkurrere i FIA Formel 1 med en egenutviklet drivlinje. Prosjektet starter ved Audi Sport sitt anlegget i Neuburg nær Ingolstadt. Det er første gang på over et tiår at en Formel 1-drivlinje bygges i Tyskland.

«Motorsport er en integrert del av Audis DNA. Formel 1 er både en global scene for merkevaren vår og et svært utfordrende utviklingslaboratorium. Kombinasjonen av høy ytelse og konkurranse er alltid en drivkraft for innovasjon og teknologioverføring i vår bransje. Med det nye regelverket er det absolutt riktig tidspunkt å engasjere seg nå. Både Formel 1 og Audi har klare bærekraftsmål," sier Markus Duesmann, styreleder i Audi AG.

Konseptbil Audi F1

Når Audi trer inn i Formel 1 er det en klar plan for hvordan konkurransen skal bli mer bærekraftig og kostnadseffektiv. Det nye tekniske regelverket, som vil gjelde fra 2026, fokuserer på økt elektrifisering og bærekraftig drivstoff. I tillegg til eksisterende kostnadstak for et lag, skal et kostnadstak for produsenter av såkalte Power-Units innføres i 2023. Formel 1 har også satt det ambisiøse målet om å bli karbonnøytral innen 2030.

"Med tanke på de store teknologiske sprangene som serien tar mot bærekraft i 2026, kan vi snakke om en ny Formel 1. Formel 1 er i endring og Audi ønsker å aktivt støtte denne reisen. En tett forbindelse mellom vårt Formel 1-prosjekt og AUDI AGs avdeling for tekniske utvikling vil åpne for synergier." Oliver Hoffmann, styremedlem for teknisk utvikling i Audi AG.

Fra 2026 øker graden av elektrifisering sammenlignet med dagens Formel 1-motorer, via en ny Power Unit bestående av en elektrisk motor, batteri, kontrollelektronikk og forbrenningsmotor. Elmotoren blir da nesten like sterk som forbrenningsmotoren, som har en effekt på omtrent 544 hk. De svært effektive 1,6-liters turbomotorene drives av bærekraftig syntetisk drivstoff – en forutsetning for at Audi skal kunne ta steget inn i serien.

Konseptbil Audi F1


Utvikling av "Power Unit" i Neuburg

Audis drivlinje skal bygges ved Audi Sport sitt toppmoderne motorsportkompetansesenter i Neuburg, ikke langt fra Audis hovedkvarter i Ingolstadt. I Neuburg er det allerede testbenker for F1-motorer, elektriske motorer og batterier. Det gjøres nå ytterligere forberedelser når det gjelder bemanning, bygninger og teknisk infrastruktur for å få alt nødvendig på plass innen utgangen av 2022. Et eget selskap ble nylig dannet for «Power-Unit»-prosjektet som et heleid datterselskap av Audi Sport. Adam Baker tar over ledelsen av selskapet og dermed Formel 1-prosjektet. Den erfartne ingeniøren har hatt ulike lederstillinger for produsenter og lag innen motorsport. Før han begynte i Audi i 2021, jobbet han i FIA i tre år.

Audi vil mot slutten av 2022 offentliggjøre hvilket lag de stiller med.

Nyheter fra Audi

Motta eksklusiv informasjon, interessante bakgrunnshistorier og spennende impulser om Audis elbiler og ladbare hybrider.

Audi Norge Audi Sport
Audi Formel 1