• A8 L
  A8 L
  Pris: fra 1 261 900 NOK Mnd.pris fra 8 850 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 12,1–7,2 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 275–188 g/km

  Eff. rente 5,48 % ved lånebehov kr 790 205 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 1 449 185. 

 • A8 TFSI e
  A8 TFSI e
  Pris: fra 1 169 800 NOK Mnd.pris fra 8 214 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,6–2,2 l/100km | Strøm: 21,3–20,3 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 59–51 g/km

 • A8 L TFSI e
  A8 L TFSI e
  Pris: fra 1 258 500 NOK Mnd.pris fra 8 827 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,6–2,3 l/100km | Strøm: 21,3–20,8 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 61–53 g/km

 • S8 TFSI
  S8 TFSI
  Pris: fra 1 642 600 NOK Mnd.pris fra 11 481 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 11,8–11,5 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 267–260 g/km

 • Q7 TFSI e
  Q7 TFSI e
  Pris: fra 1 028 900 NOK Mnd.pris fra 7 240 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 3,0–2,5 l/100km | Strøm: 25,0–23,5 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 68–57 g/km

 • SQ7 TFSI
  SQ7 TFSI
  Pris: fra 1 536 800 NOK Mnd.pris fra 10 652 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 12,7–11,9 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 288–270 g/km

Alpinlandslaget og Audi – perfekte på vinterføre > Audi Norge

Alpinlandslaget og Audi
– perfekte på vinterføre

Audi er sponsor av Verdenscupen i alpint, og Audi Norge er i tillegg stolt sponsor av det norske landslaget – Attacking Vikings – et av de aller beste i verden!

01_A1713639_medium.jpg

Sponsoratet er ikke tilfeldig

Audi har forlenget avtalen med FIS og gir navn til Verdenscupen i Alpint ut 2022. «Audi FIS Ski World Cup» viser Audis posisjon når det gjelder vinteridrett, noe som er helt i tråd med våre kjente kvaliteter og teknologi. Audi quattro, i sin tid utviklet for dominans innen motorsport, representerer det samme verdens beste alpinister streber etter, som godt grep, overlegen svingteknikk og høy fart under tryggest mulige omstendigheter.

Årets alpinsesong har startet svært godt for de norske utøverne, og det er selvfølgelig ikke tilfeldig at vi i Audi Norge også sponser det norske landslaget. Kommunikasjonssjef Øyvind Rognlien Skovli sier det slik:

– Først og fremst ønsker vi å sponse folk som tenker litt på samme måte som vi gjør, og på et eller annet nivå representerer merkevaren vår med sine egenskaper. Og så er det jo morsomme paralleller mellom produktene våre og det de gjør. Sånn som med feste og grep, snø og vinterføre – alt som også er viktig for Audi med quattro-systemet. Det er sånt som gjør at Audi og alpinlandslaget vårt passer veldig godt sammen, samtidig som det er stolte, gode, seriøse utøvere som vi opplever som veldig gode ambassadører for merkevaren vår.
Les mer om firehjulstrekk med Audi quattro

Vi har snakket med noen av utøverne som skal i ilden i vinter og hørt hvordan de har forberedt seg til sesongen og hvilke forventninger de har, både for seg selv og laget.

02_kjetil-jansrud.jpg

Kjetil Jansrud:
– Vi har medaljekandidater i alle øvelser

– Hvordan har du forberedt deg foran årets sesong – fysisk og mentalt?
– Vi har holdt oss tro til vår plan, som har fungert over flere år, samtidig som vi gjør små endringer slik at vi ikke blir forbigått. Bortsett fra det er det lite forberedelser til OL før vi nærmere oss februar. Energilekkasjen med å planlegge for godt og for mye mot et mesterskap ender ofte opp i en urealistisk forventning, og det har ingen godt av. Jeg er motivert uavhengig av OL. Vi er der for å ta medaljer.

– Hvilke tanker har du gjort deg om årets sesong?
– Årets sesong blir veldig innholdsrik og spennende. OL er det store målet for alle, men jeg setter også øynene på Kitzbühel og Wengen, samtidig som jeg ønsker å være med i kampen om tre krystallkuler.

– Hva tenker du om dine egne og lagets muligheter i OL?
– For første gang på veldig, veldig lenge stiller vi med medaljekandidater i alle øvelser! Det blir moro!

– Hvor viktig er det mentale for din prestasjon?
– Mental styrke er alfa og omega, men det handler mest om å lære av egne feil gjennom mange år. Kall det gjerne erfaring.

– Hvordan jobber du med det mentale?
– Med meg selv. Lærer du av egne feil og tør å utfordre deg selv, trenger du ingen mental trener som forteller deg at du er en tiger når du føler deg som en kanin.

– Hvordan håndterer du motgang, din egen og de andres?
– Den håndteres avhengig av situasjon. Men som en tommelfinger-regel er det greit å unngå en berg- og dalbane av følelser når man er idrettsutøver i et lag. Det er best å ha det så flatt som mulig, der man kan sitte ved middagsbordet uanfektet av om én har vunnet og én har mislyktes.
03_aleksander-aamodt-kilde.jpg

Aleksander Aamodt Kilde:
– Prøver alltid å bruke motgang til noe positivt

– Hvordan har du forberedt deg foran årets sesong – fysisk og mentalt?
– Årets sesong er omtrent identisk med i fjor, bare at VM byttes ut med OL. Jeg har vel ikke endret noe særlig på planene, hverken før eller under sesong. Det som «funker» for meg er strukturert trening i mengder. Gjennom forberedelsene, med alt arbeidet som legges ned, er kampen for følelsen av å kunne lykkes det som motiverer mest

– Hvilke tanker har du gjort deg om årets sesong?
– Det blir ekstra spennende i år, siden jeg har byttet utstyr, men det har sett lyst ut på trening. Fysisk sett er jeg der jeg skal være, og jeg føler meg klar for å ta nye steg. Svaret får jeg jo selvfølgelig ikke før jeg passerer målstreken i Lake Louise i desember.

– Hva tenker du om dine egne og lagets muligheter i OL?
– Som lag har vi vinnersjanser i alle disipliner, men med alle gutta skadefrie stiller vi kanskje sterkest i fartsdisiplinene. For min egen del, føler jeg det er muligheter for medalje i OL.

– Hvor viktig er det mentale for din prestasjon?
– Det mentale spiller en stor rolle for min del, spesielt det å finne riktig spenningsnivå under konkurranse og å fokusere på det som er viktig for å kunne yte maks.

– Hvordan jobber du med det mentale?
– Under normale omstendigheter jobber jeg lite direkte med mental trening. Jeg tror den mentale styrken er et resultat av det du gjør, og jeg bygger min mentale styrke og selvtillit gjennom all grunnleggende trening og forberedelsene jeg gjør før jeg står i startboksen.

– Hvordan håndterer du motgang, din egen og de andres?
– Som idrettsutøver er det medgang og motgang om hverandre. Jeg prøver alltid å bruke motgang til noe positivt. Det høres kanskje spesielt ut, men jeg mener det ofte er i motgang man er mest skjerpet og utvikler seg mest. I fartsdisiplinene er risikoen høy, og som lag må vi håndtere skader på best mulig måte, gjennom å være der for hverandre.
05_nina-loseth.jpg

Nina Haver Løseth:
– Stas å kjøre WC-renn på i Holmenkollen

– Hvordan har du forberedt deg foran årets sesong – fysisk og mentalt?
– Jeg har ikke gjort så veldig mye annerledes i år. Vi har hatt litt mer fokus på starttrening siden det er flere city-events i år, og det er lagt til som lagøvelse i OL.
– Det som har motivert meg gjennom hele sommeren er vintersesongen vi nå går inn i. Jeg ønsker å kjøre bedre og raskere på ski enn i fjor, og hele tiden kjenne fremgang med det jeg jobber med.

– Hvilke tanker har du gjort deg om årets sesong?
– Planen min er å ta ett renn av gangen, og yte maks i hvert eneste renn. OL er selvfølgelig det store høydepunktet i sesongen, men det er også utrolig stas å kjøre WC-renn på hjemmebane i Holmenkollen 1. januar.

– Hva tenker du om dine egne og lagets muligheter i OL?
– Jeg håper selvfølgelig at vi som lag klarer å få ut vårt beste under OL, og at vi reiser til Sør-Korea med en usedvanlig god selvtillit og entusiasme. Det er mange jenter på laget vårt som kjører fort, og forhåpentligvis er det også en del av oss som er medaljekandidater.

– Hvor viktig er det mentale for din prestasjon?
– For meg er det utrolig viktig. Det å klare å holde hodet kaldt på start, når kroppen er full av nerver og adrenalin, utgjør en stor forskjell.

– Hvordan jobber du med det mentale?
– Jeg har veldig flinke folk rundt meg, samtidig som jeg prøver å være bevisst på hva jeg gjør. Både i medgang og motgang.

– Hvordan håndterer du motgang, din egen og de andres?
– Det er alltid noe å lære av motgang, noe man kan dra nytte av senere. Når andre rundt meg møter motgang, prøver jeg å støtte dem slik de selv ønsker, samtidig som jeg prøver å oppmuntre og få dem til å se fremover. Det kommer alltid et nytt renn.
04_aksel-lund-svindal.jpg

Aksel Lund Svindal:
– Motivert for å konkurrere ordentlig igjen

– Hvordan har du forberedt deg foran årets sesong – fysisk og mentalt?
– Jeg har gjort mye rehabiliteringstrening etter skade. Det er annerledes, men også noe jeg har blitt vant med de siste årene. Jeg er motivert for å konkurrere ordentlig igjen. Det er det viktigste.

– Hvilke tanker har du gjort deg om årets sesong?
– Jeg vil gjerne være med i toppen gjennom en hel sesong, både World Cup og OL.

– Hva tenker du om dine egne og lagets muligheter i OL?
– Jeg tror vi har gode sjanser på flere medaljer i OL.

– Hvor viktig er det mentale for din prestasjon?
– Det er viktig å vite at jeg er godt forberedt og er klar for å konkurrere. Sånn sett går skitrening og det mentale hånd i hånd.

– Hvordan jobber du med det mentale?
– Ikke så mye annet enn at jeg fokuserer på fakta. Er du godt forberedt så har du gode sjanser. Jeg prøver ikke lure meg selv ved å fokusere på flaks eller lignende.

– Hvordan håndterer du motgang, din egen og de andres?
– Analyserer hvorfor det går dårlig, for så å gjøre noe med det. Fokusere på neste mulighet. Gjerne sammen med andre.

Lyst til å prøvekjøre en av Audi modellene med quattro? Registrer deg her: