Audi Q6 e-tron | Ny elbil med nytt interiør og teknologi | Audi Norge
Audi Q6 e-tron prototype

Audi Q6 e-tron

Lansering og salgsstart av nye Q6 e-tron nærmer seg.

Intelligent og levende belysning på nye Q6 e-tron

Q6 e-tron markerer ikke bare et nytt kapittel innen elektromobilitet hos Audi; lysteknologi er en viktig del av Audis DNA. Med verdens første aktive digitale lyssignatur innleder Audi Q6 e-tron en ny æra preget av særegen design og estetikk unik for Audi. Andregenerasjons digital OLED-teknologi former utseendet til nye Audi-modeller og øker funksjonsutvalget mange ganger.

Bli med inn i Audi Q6 e-tron

Q6 e-tron har en helt ny digital brukeropplevelse, og er spekket med ny teknologi. Bli med inn i bilen for en nærmere titt!

Skjerm på Audi Q6 e-tron

"Digital stage" Q6 e-tron har et nytt og buet frittstående display, eller «digital stage», som strekker seg over dashbordet. Displayet består av 14.5¨ MMI Touch Display og en virtuell cockpit på 11.9¨.

Audi Q6 e-tron prototype

Ny programvarearkitektur og helt ny infotainment-plattform

Audi Q6 e-tron er bygget med en helt ny programvarearkitektur. Eksempelvis kan brukerne kontrollere langt flere funksjoner ved bruk av Audis nye stemmeassistent, og med en egen avatar som aktiveres gjennom setningen «Hey Audi». Denne assistenten vil kontinuerlig utvikles etter hvert som den blir bedre kjent med sjåføren. Det vil også bli mulig å få tilgang til tredjepartsapplikasjoner via MMI-skjermen, uten å gå gjennom mobiltelefonen.

Audi introduserer også en helt ny infotainment-plattform utviklet av CARIAD, og basert på Android Automotive. 2/2 Audi Q6 e-tron vil ha mulighet for Bang & Olufsen Premium Sond System med 3D-lyd som gir maksimal akustisk presisjon.

Q6 e-tron prøvekjørt på Færøyene

I sommer kunne utvalgte medierepresentanter sette seg bak rattet på en Audi Q6 e-tron-prototype for å få et førsteinntrykk av kjøreegenskapene og dele inntrykk med Audis tekniske utviklingsteam som var til stede. Fokuset for prøvekjøringen var hvordan Audis DNA kommer til uttrykk i denne nye modellen samt premieren på en verdensnyhet innen lysteknologi.

Audi Q6 e-tron prototype
Audi Q6 e-tron prototype

Audi Q6 e-tron er den første modellen på den nyutviklede Premium Platform Electric (PPE), utviklet i fellesskap med Porsche, og designet eksklusivt for elektriske biler. Den er skalerbar for å romme et bredt spekter av modeller i mellomstore og luksussegmenter. Batteristørrelsen og akselavstanden til PPE-biler er også skalerbare. Dette muliggjør både SUV- og CUV-modeller med høye gulv, så vel som flatgulvsmodeller som Sportback eller Avant.

 • Elbil24

  "Dette er en bil vi virkelig unner mange nordmenn å oppleve. Førsteinntrykket er utvilsomt meget bra."

  Les mer på elbil24.no
 • TV 2

  "Bilen markerer startskuddet for en svært offensiv elbilsatsing fra Audi, når den blir produksjonsklar senere i år."

  Les mer på tv2.no
 • Motor

  "Audi er nær mål i utviklingen av sin første modell på den nye PPE-plattformen. Q6 e-tron lanseres i løpet av året."

  Les mer på motor.no

Q6 e-tron testet på vinterføre

Audi Q6 e-tron prototype
Audi Q6 e-tron prototype

I mars i år, på et strengt bevoktet sted helt nord i Europa, fikk Q6 e-tron-prototypen testet sine egenskaper på vinterføre. Med 800-volts system, kraftige og effektive elektriske motorer, et innovativt batteri- og ladestyringssystem, og en nyutviklet elektronikkarkitektur, markerer Q6 e-tron det neste store steget i elektrifiseringen og digitaliseringen av Audis modellutvalg.

Audi Q6 e-tron markerer innvielsen av e-mobilitet ved hovedkvarteret i Ingolstadt med bærekraftig produksjon, styrket arbeidskraft og et internt batterimonteringsanlegg som underbygger Audis forpliktelse til elektrisk mobilitet.

Meld din interesse

Vi er glade for å endelig kunne dele nyheter om Q6 e-tron. Meld deg på vårt nyhetsbrev for flere nyheter fremover, eller meld interesse til din Audi-forhandler for direkte oppfølging om Q6 e-tron.

Audi Norge Konseptbiler
Audi Q6 e-tron