Audi Q6 e-tron | Se interiøret | Audi Norge
Audi Q6 e-tron prototype
Audi Q6 e-tron prototype
Audi Q6 e-tron prototype

Audi Q6 e-tron er den første modellen på den nyutviklede Premium Platform Electric (PPE), utviklet i fellesskap med Porsche, og designet eksklusivt for elektriske biler. Den er skalerbar for å romme et bredt spekter av modeller i mellomstore og luksussegmenter. Batteristørrelsen og akselavstanden til PPE-biler er også skalerbare. Dette muliggjør både SUV- og CUV-modeller med høye gulv, så vel som flatgulvsmodeller som Sportback eller Avant.

 • Elbil24

  "Dette er en bil vi virkelig unner mange nordmenn å oppleve. Førsteinntrykket er utvilsomt meget bra."

  Les mer på elbil24.no
 • TV 2

  "Bilen markerer startskuddet for en svært offensiv elbilsatsing fra Audi, når den blir produksjonsklar senere i år."

  Les mer på tv2.no
 • Motor

  "Audi er nær mål i utviklingen av sin første modell på den nye PPE-plattformen. Q6 e-tron lanseres i løpet av året."

  Les mer på motor.no
Audi Q6 e-tron prototype

Intelligent og levende belysning: Audi Q6 e-tron med andregenerasjons digital OLED-teknologi

Andregenerasjons digital OLED-teknologi former utseendet til nye Audi-modeller og øker funksjonsutvalget mange ganger. Dette forbedrer igjen trafikksikkerheten, noe som på imponerende vis demonstreres av kommunikasjonslyset i de digitale OLED-baklysene. Q6 e-tron setter også nye standarder innen personalisering: Med totalt åtte valgfrie digitale lyssignaturer i de redesignede kjørelysene i Matrix LED-frontlyktene og digitale OLED-baklys 2.0, kan kundene designe utseendet til sin Q6 e-tron på en ny måte. Dette er mulig via MMI og for første gang via myAudi-appen. Kunder kan også kjøpe digitale lyssignaturer etter å ha kjøpt bilen.

Audi Q6 e-tron prototype

Ny programvarearkitektur og helt ny infotainment-plattform

Audi Q6 e-tron er bygget med en helt ny programvarearkitektur. Eksempelvis kan brukerne kontrollere langt flere funksjoner ved bruk av Audis nye stemmeassistent, og med en egen avatar som aktiveres gjennom setningen «Hey Audi». Denne assistenten vil kontinuerlig utvikles etter hvert som den blir bedre kjent med sjåføren. Det vil også bli mulig å få tilgang til tredjepartsapplikasjoner via MMI-skjermen, uten å gå gjennom mobiltelefonen.

Audi introduserer også en helt ny infotainment-plattform utviklet av CARIAD, og basert på Android Automotive. 2/2 Audi Q6 e-tron vil ha mulighet for Bang & Olufsen Premium Sond System med 3D-lyd som gir maksimal akustisk presisjon.

Audi Q6 e-tron prototype
Audi Q6 e-tron prototype

I mars i år, på et strengt bevoktet sted helt nord i Europa, fikk Q6 e-tron-prototypen testet sine egenskaper på vinterføre. Med 800-volts system, kraftige og effektive elektriske motorer, et innovativt batteri- og ladestyringssystem, og en nyutviklet elektronikkarkitektur, markerer Q6 e-tron det neste store steget i elektrifiseringen og digitaliseringen av Audis modellutvalg.

Audi Q6 e-tron markerer innvielsen av e-mobilitet ved hovedkvarteret i Ingolstadt med bærekraftig produksjon, styrket arbeidskraft og et internt batterimonteringsanlegg som underbygger Audis forpliktelse til elektrisk mobilitet.

Audi Norge Konseptbiler
Audi Q6 e-tron