Audi A6 e-tron concept | Neste generasjon A6 | Audi Norge
Audi A6 e-tron concept

Perfekte proporsjoner

Audi A6 e-tron concept viderefører de perfekte proporsjonene vi kjenner fra Audi RS e-tron GT. Den lange akselavstanden, de korte overhengene, den flate kabinen som hviler på store hjul, den dynamiske coupé-taklinjen og myke, stemningsfulle konturer som fremhever quattro-musklene, gir en pekepinn på hvilken kraftpakke dette blir.

Audi A6 e-tron concept

Audi A6 e-tron concept er 1,44 meter høy, 4,96 meter lang og 1,96 meter bred, og har dermed proporsjoner som vi i dag kan sammenligne med både Audi A6 og A7. Likevel, som med alle elektriske biler, føles interiøret til Audi A6 e-tron concept mer romslig. Ved å eliminere overføringstunnelen og utvide akselavstanden gir det mye plass i interiøret.

Audi A6 e-tron concept
Høydepunkter

Hestekrefter

476

hk

Rekkevidde, over

700

km

Batterikapasitet

100

kWh

Audi A6 e-tron concept baklys

Lysteknologien

Digital Matrix LED og digital OLED-teknologi gjør det mulig å oppnå maksimal lysstyrke og et bredt spekter av funksjoner, selv med et minimalt overflateareal som lyktene til A6 e-tron concept har. Et eksempel på det er tre små LED-projektorer med høy oppløsning er innebygd i hver side, som forvandler bakken under dem til en scene når dørene åpnes - små, utvidede dynamiske lyseffekter hilser passasjerene med egendefinerte meldinger.

Bakenden på konseptbilen har en ny generasjon digitale OLED-elementer hvor den kontinuerlige lysstripen fungerer som et display. De kan også brukes til å lage nesten ubegrensede variasjoner av digitale lyssignaturer og dynamiske lysdisplayer.

En ny funksjon i baklysene er den tredimensjonale arkitekturen til de digitale OLED-elementene, perfekt integrert med det øvrige designet. Dette gjør det mulig å oppleve det dynamiske lysshowet ikke bare i to dimensjoner, som vi kjenner fra før, men med en imponerende 3D-effekt.

Over 700 km rekkevidde

Selve hjertet i Audi A6 e-tron concept er ladeteknologien med 800 volt. Kun ti minutter er nok til å lade opp tilstrekkelig til å reise mer enn 300 kilometer. Audi A6 e-tron concept med batterikapasitet på 100 kWh lader fra 5 til 80 prosent på kun 25 minutter. Avhengig av stasjonsvariant og utgang, kan coupéen ha en WLTP-rekkevidde på mer enn 700 kilometer.

Audi A6 e-tron concept

quattro, så klart

Audi A6 e-tron concept er bygget på en helt ny teknologisk arkitektur - Premium Platform Electric, også kalt PPE. Som en dedikert batterielektrisk fremdriftsplattform er PPE konstruert spesielt for å utnytte alle fordelene ved dette drivsystemet. Plassert mellom akslene er batterimodulen selve nervesenteret.

PPE-plattformen bærer naturligvis det særegne Audi-stempelet i form av førsteklasses drivlinje, chassis, elektronikkteknologi samt førsteklasses kvalitetsstandarder. Det igjen betyr at Audi A6 e-tron concept også vil tilby quattro-kjøring. Elektriske motorer på både for- og bakaksel genererer en total ytelse på 350 kilowatt og dreiemoment på 800 newtonmeter.

Audi A6 e-tron concept
Audi Norge Konseptbiler
audi-a6-e-tron