• A8 L
  A8 L
  Pris: fra 1 215 700,00 NOK Mnd.pris fra 8 453,00 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 6,0–5,8 l/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 159–152 g/km

  Eff. rente 4,96 % ved lånebehov kr 764 725 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 1 380 532. 

Ladekonsepter > Alt om Audi elbil > Audi tron > Audi Norge

Alt om Audi elbil

 • 1920x1080_MTC_XL_Laden_A_E-TRON_D_181007.jpg
1920x1080_MTC_XL_Laden_A_E-TRON_D_181007.jpg

Audi e-tron: Ladekonsepter

Nye Audi e-tron representerer en ny era for Audi, hvor mobilitet og teknologisk fremgang står i fokus. Et omfattende utvalg av smarte ladealternativer gir full fleksibilitet, og den lange rekkevidden gjør det mulig å bruke e-tron som familiens hovedbil til alle formål og behov.

Hjemmelading

De fleste lader hovedsakelig hjemme over natten. I tillegg til ladeutstyret som medfølger, vil e-tronkunder få tilbud om en fastmontert vegglader som forenkler hjemmeladingen ytterligere. En typisk norsk husholdning kan tilrettelegges for lading opptil 7,2 kW, eller 34 km i timen. En e-tron som settes på lading kveldstid vil altså være fulladet neste morgen med standardutstyret. Vi anbefaler likevel alltid å få en elektriker til å se over mulighetene for akkurat din bolig.

Audi/Din forhandler tilbyr ulike løsninger for lading hjemme. Gjennom et samarbeid med DEFA leverer vi ladebokser som er best i test og tilpasset ditt behov. Vi kan levere ladebokser fra 3,6kW til 22kW med intelligent styring som tilpasser seg øvrige strøm-forbrukere i din bolig, slik at du alltid får ladet din e-tron mest mulig effektivt med all den strømmen som til enhver tid er tilgjengelig.

AC Loading

Lading på farten

Takket være den lange rekkevidden er det svært få som vil ha behov for å lade i løpet av dagen dersom de lader bilen hjemme over natten. For lengre reiser er det derimot viktig å ha gode lademuligheter underveis. I Europa finnes det i dag over 70 000 offentlige ladestasjoner, og innen 2020 vil det i tillegg være 400 lynladere langs veiene. Audi e-tron er første bilen på markedet som vil kunne benytte seg av hurtigladerne med 150 kW, som gir en fulladet e-tron på 30 minutter.

audi_etron_lappland

Smart ruteplanlegging

Lengre reiser kan planlegges enten i myAudi-appen eller direkte i bilen. I begge tilfeller får kunden en visning av ruten med nødvendige ladepunkter for å nå reisemålet. Navigasjonssystemet tar både batteriets ladestatus, trafikksituasjonen og nødvendig ladetid med i beregningen av ankomsttid. Ruteplanleggeren gir informasjon om ladestasjonene, slik som effekt og – forutsatt at laderne er konfigurert for det – om de er i bruk eller ute av drift. Systemet vurderer altså fortløpende hvordan du kan nå målet ditt raskest, uten å risikere å gå tom for strøm. Alt du behøver å gjøre er å kjøre.

Å lade e-tron blir enda enklere

I dag har Audi e-tron-eiere tilgang til over 80 prosent av alle offentlige ladestasjoner i Europa gjennom e-tron Charging Service-kortet, eller ved å skanne en QR-kode med smarttelefonen. Hver lading faktureres automatisk og registreres i en oversikt i myAudi-appen. Enkelt, tenker du. I 2019 blir det derimot enda enklere, etter hvert som Plug & Charge-funksjonen rulles ut. Med denne funksjonen kan Audi e-tron verifisere seg selv for ladestasjonene ved hjelp av moderne kryptografiske metoder, slik at du ikke behøver å gjøre noe som helst utover å plugge inn laderen.

Audi-e-tron-ionity