Audi Q6 e-tron | Ny elbilplattform PPE |
Audi Norge Bærekraft
Nye Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron: den nye målestokken for «Vorsprung durch Technik»

Nye Audi Q6 e-tron setter nye standarder for merket når det gjelder kjøre- og ladeytelse, rekkevidde og effektivitet.

Copy: Bernd Zerelles – Photo: Emir Haveric Lesetid: 5 min

Audi Q6 e-tronAudi Q6 e-tron

Ny elbilplattform, nytt høyspentbatteri, ny elektronisk arkitektur

Med Q6 e-tron-serien presenterer Audi den første bilen basert på den nyutviklede plattformen spesielt for elektriske batterikjøretøyer, PPE. De tekniske komponentene til Premium Platform Electric – som er utviklet i samarbeid med Porsche – er skreddersydd til de spesielle kravene til elektriske kjøretøy hva gjelder geometri, tilgjengelig plass og vektfordeling.

PPE gir også plass til et fullstendig nyutviklet høyspentbatteri. Batteriet i begge modellvariantene,  Audi Q6 e-tron quattro og Audi SQ6 e-tron, har en brutto lagringskapasitet på 100 kWh (netto 94,9 kWh). Den består av bare 12 moduler med totalt 180 celler, hvorav hver modul har 15 celler koblet i serie. Til sammenligning: Batteriet i Audi Q8 e-tron består av 36 moduler og 432 celler. Færre moduler betyr at batteriet krever mindre installasjonsplass, er lettere og kan integreres bedre i kjøretøyets kollisjonsstruktur og kjølesystem. En kjøleplate integrert i batterihuset sørger også for jevn varmeoverføring – og dermed tilnærmet optimale batteriforhold. Audi Q6 e-trons beskyttende sideterskler er ikke festet til batteriet, men til karosseriet, noe som sikrer ekstra stabilitet. Gulvbeskyttelsen i fiberkomposittmateriale er også ny. Denne konstruksjonen reduserer vekten, beskytter litium-ion-batteriet mot skade og forbedrer batteriets termiske isolasjon fra omgivelsene. Dette gjør at høyspentbatteriet i Audi Q6 e-tron kan kjøle eller varme mer effektivt.
Litium-ion-batteriet tilbyr en total rekkevidde på opptil 619 kilometer. Takket være 800-volts teknologi og en maksimal ladekapasitet på 270 kW, muliggjør Audi Q6 e-tron korte ladestopp. Ved passende ladepunkter (HPC) kan strøm for en rekkevidde på mer enn 255 kilometer dermed lades på ti minutter. Ladetilstanden (SoC) kan økes fra 10 til 80 prosent på rundt 21 minutter.

For første gang i en Audi-modell har Audi Q6 e-tron nå også den nye elektroniske arkitekturen E* 1.2, som ble designet med CARIAD, programvarekraftsenteret fra Volkswagen Group. Navnet E* står for ende-til-ende elektronisk arkitektur. Et standardisert elektronisk-arkitektur-rammeverk basert på en ny domenedatamaskinstruktur med fem høyytelsesdatamaskiner driver alle kjøretøyets funksjoner – fra infotainment og kjørefunksjoner til halvautomatisk kjøring i senere utviklingsstadier. Den elektroniske arkitekturen E 1.2 danner grunnlaget for en sømløs digital opplevelse i interiøret, legger til rette for fremtidige innovasjoner og representerer neste steg i digitaliseringen av Audis modellportefølje.

Lykter

Med opptil åtte digitale lyssignaturer for frontlyktene kan sjåførene tilpasse Audi Q6 e-tron på helt nye måter. Disse kan velges i myAudi-appen eller i bilens MMI.

Ny designfilosofi

Audi Q6 e-trons PPE-premiere markerer starten på en ny generasjon av Audis interiørdesign. Interiøret i Audi Q6 e-tron er mer konsekvent enn noen gang på linje med brukernes behov. Den digitale scenen, med Audi MMI panoramadisplay og MMI passasjerdisplay, sørger for presise strukturer og visuell klarhet. Det tredimensjonale interiøroppsettet med høy kontrast plasserer bevisst elementer i for- eller bakgrunnen, og skaper dermed tredimensjonal romlig arkitektur som er skreddersydd for passasjerene både i design og ergonomi.

Interiøret fremhever en hjemmekoselig følelse. "Softwrap" strekker seg fra dørene, gjennom hele cockpiten og inn i sentralkonsollen, og skaper dermed en konsistent og altomsluttende følelse. Områder med fokus på komfort fremheves med sine sjenerøse dimensjoner og myke materialer, hvorav noen er produsert med resirkulerte komponenter. Derimot fremmer de nøyaktig merkede betjeningsområdene i premium høyglans svart klarhet når du samhandler med kjøretøyet.

PPE-plattformen gjør også Audi Q6 e-tron ekstremt romslig og svært praktisk. Den ekstra benplassen, den praktiske tilgangen til baksetene og den høye graden av komfort på midtre baksete er typisk for et elektrisk kjøretøy uten sentraltunnel. Bagasjerommet byr på 526 liter lagringsplass. Legges baksetene flatt, øker lasteflaten til opptil 1.529 liter. Baksetene kan legges sammen separat (40:20:40). Det er også ytterligere 64 liter i «frunk» (bagasjerommet foran) under panseret – praktisk for oppbevaring av mindre reisevesker, for eksempel.


Interiør Audi Q6 e-tronInteriør Audi Q6 e-tron

Ny lysteknologi

Med Q6 e-tron begynner Audi ikke bare et nytt kapittel innen elektrisk mobilitet, men også i en viktig del av DNA-en: lysteknologi. Med den globale innovasjonen av den aktive digitale lyssignaturen, former Audi Q6 e-tron en ny æra med unik design og en estetikk som bare kunne komme fra Audi. Som en del av den valgfrie digitale lyssignaturpakken, samler den digitale lyssignaturen signatur og bevegelse i frontlyktene og baklysene, og gir en ny, unikt levende karakter.

Med opptil åtte valgbare digitale lyssignaturer i det nydesignede kjørelyset for Matrix LED-frontlykter og digitale OLED-baklys 2.0, kan kundene skreddersy utseendet til sin Audi Q6 e-tron som aldri før. Dette er mulig via MMI og, for første gang, myAudi-appen. De digitale lyssignaturene kan også legges til etter at kjøretøyet er kjøpt.

Andre generasjon innen innovativ digital OLED-teknologi kjennetegner ikke bare utseendet til nye Audi-modeller, men øker også deres funksjonelle omfang mange ganger. Dette er også gunstig når det kommer til trafikksikkerhet, noe kommunikasjonslyset i det digitale OLED-baklyset 2.0 på imponerende vis demonstrerer. For første gang kan de digitale OLED-baklysene kommunisere Car-to-X med sine umiddelbare omgivelser på en målrettet måte.
Antall segmenter per digitalt OLED-panel har økt sammenlignet med første generasjon fra seks til 60 segmenter. Totalt bruker baklysene i Audi Q6 e-tron seks OLED-paneler med 360 segmenter. Den pågående økningen i segmenter per digitalt OLED-panel letter den fremtidige utviklingen av baklykter til et display som vil forbedre Car-to-X-kommunikasjonen ytterligere – og med det trafikksikkerheten.


Audi Q6 e-tronAudi Q6 e-tron
Audi Q6 e-tron

Elektrisk mobilitet på et helt nytt nivå

Den nye Audi Q6 e-tron er en helelektrisk SUV i mellomklassesegmentet med et ikonisk SUV-design, imponerende kjøre- og ladeytelse, eksepsjonell praktisk og innovative teknologier. Oppdag den nye Audi Q6 e-tron nå.