Sauber blir Audis partner i Formel 1 | Audi

Audi F1 showcar

Sauber blir Audis partner i Formel 1

Audi har valgt det sveitsiske racingteamet Sauber som partner for Formel 1-inntredenen i 2026. Med rundt 30 års konkurranseerfaring er Sauber et av de mest anerkjente og tradisjonsrike teamene i Formel 1. Mens «Audi Power Unit» skal lages ved Audis Motorsport Competence Center i Neuburg an der Donau, vil Sauber utvikle og produsere racerbilen på sitt anlegg i Hinwil, Sveits.

Audi F1 showcar med Oliver Hoffmann og Markus Duesmann i front.

- Vi er glade for å ha fått en så erfaren og kompetent partner for vårt ambisiøse Formel 1-prosjekt, sier Oliver Hoffmann, styremedlem for teknisk utvikling hos AUDI AG. Vi kjenner allerede Sauber Group med dets toppmoderne anlegg og erfarne team fra tidligere samarbeid og er overbevist om at vi sammen vil danne et sterkt team. For eksempel har Audi Sport allerede regelmessig brukt Sauber Groups høyteknologiske vindtunnel i Hinwil, i underkant av fire timer unna med bil, under den vellykkede Le Mans-tiden og under utviklingen av klasse 1-bilen for DTM.

Bilde: Markus Duesmann, styreleder for AUDI AG (til høyre), og Oliver Hoffmann, medlem av styret for teknisk utvikling i AUDI AG


"Sauber er en førsteklasses partner"

"Audi er den beste partneren for Sauber Group," sier Finn Rausing, styreleder i Sauber Holding. «Det er tydelig at begge selskapene deler samme verdier og visjon. Vi ser frem til å nå våre felles mål med et sterkt og vellykket partnerskap."

Utviklingen av «Audi Power Unit», som består av en elektrisk motor, batteri, kontrollsystemer og en forbrenningsmotor, er allerede i full gang ved anlegget til det spesialstiftede Audi Formula Racing GmbH i Neuburg an der Donau. Mer enn 120 ansatte jobber allerede med prosjektet.

"Sauber er en førsteklasses partner for bruk av Audi Power Unit," sier Adam Baker, administrerende direktør i selskapet. «Vi ser frem til å jobbe med et erfarent team som har bidratt til å forme mange epoker av Formel 1-historien. Sammen ønsker vi å skrive neste kapittel som starter i 2026."


En ambisiøs tidslinje

Tidsplanen frem mot 2026-sesongen er ambisiøs og utvidelsen av Neuburg-anlegget med personell, bygninger og teknisk infrastruktur bør i stor grad være på plass i 2023. De første testene med «Audi Power Unit» utviklet for 2026-reguleringer i en Formel 1-testbil er planlagt i 2025.

Formel 1 tar et stort steg mot bærekraft med det nye regelverket som trer i kraft fra 2026. Dette var en viktig forutsetning for at Audi skulle bestemme seg for å delta i mesterskapet. Kraftaggregatene vil være mer effektive enn de er i dag, da andelen elektrisk kraft vil øke betydelig. Den elektriske drivlinjen vil da ha nesten like mye kraft som forbrenningsmotoren, som kommer til 400 kW (544 hk). De svært effektive 1,6-liters turboladede motorene vil bli drevet av bærekraftig syntetisk drivstoff som er CO2-nøytralt (i henhold til EU-standarder). Formel 1 har også satt seg som mål å være CO2-nøytral som racingserie innen 2030.


Andreas Seidl utnevnt til administrerende direktør i Sauber Group

Andreas Seidl er utnevnt som ny konsernsjef i Sauber fra januar 2023. Seidl har lang erfaring i lederroller på tvers av motorsportprogrammer på både produsentens og Formel 1-lagets side. Hans merittliste innen motorsport er imponerende har har siden 2019 vært lagleder i McLaren.

Audi Norge Audi Sport
Sauber blir Audis partner