Audi S1 Hoonitron | Elektrifisert motorsport | Audi
Ken Block’s Audi S1 Hoonitron

Audi S1 quattro Hoonitron

Ken Block gjorde seg bemerket som rally- og rallycrossfører siden 2005. Han var imidlertid mest kjent over hele verden for sine videoer hvor han kjører ekstreme biler til det ytterste.

Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at Ken Block gikk bort 3. januar 2023. Ken ble en del av Audi-familien i 2021 med mål om å utvikle innovative prosjekter og flytte grenser for elektrisk mobilitet. Som en del av partnerskapet ble elektriske Audi S1 e-tron quattro Hoonitron utviklet eksklusivt for Ken Block, og ble vist for første gang i gatene i Las Vegas nylig.

Elektrisk mobilitet er fremtiden

"Elektrisk mobilitet er fremtiden", sier Block. «Jeg ser på elbilen som et sprang fremover for oss som samfunn for å skape noe som ikke bare kan redusere utslippene og forhåpentligvis gjøre planeten til et bedre sted. Men ikke bare det: det handler også om ytelse. Jeg elsker alt som får meg til å gå raskere. El-biler kan gjøre det. Og når det gjelder lyd, har jeg barn som ikke bryr seg om det. De tror at lyden av elektriske biler er like kul som lyden av forbrenningsmotorer.»

Ken Block samarbeider med Audi

Se Ken Block innta gatene i Las Vegas med Audi S1 Hoonitroon

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron
Audi S1 e-tron quattro Hoonitron med Audi S1 quattro i bakgrunnen

Minner om legendariske Audi Sport quattro S1

Inspirert av sin egen fortid har Audi-designerne overført teknologi og utseende fra Audi Sport quattro S1 til nåtiden. S1 Hoonitron kombinerer mye av det Audi allerede var kjent for på 1980-tallet. Blant annet har bilens spektakulære aerodynamikk nå fått en helt moderne form.

Les også: Audi mot Rally Dakar 2023

Hele utviklingen, inkludert teknologien, av S1 Hoonitron ble utført av Audi Sport på Neckarsulm-lokasjonen – et perfekt sted for prosjektet, fordi det også er der Audi RS e-tron GT produseres. Audi Design i Ingolstadt var ansvarlig for stylingen, som var alt annet enn en plankekjøring for Marc Lichte og teamet hans. Utfordringen med å lage en moderne, helelektrisk tolkning av S1 Pikes Peak var tøff, spesielt med den stramme tidslinjen. Designprosessen som normalt tar ett til ett og et halvt år måtte gjøres på bare fire uker fra den første tegningen til det endelige designet.