Firehjulstrekk eller ikke? | Teknologi og innovasjon | Audi

Firehjulsdrift eller ikke?

  • 1400x438_QQ3_181002.jpg
1400x438_QQ3_181002.jpg

Firehjulstrekk eller ikke?

Lurer du på om du skal velge firehjulstrekk eller ikke? Med permanent firehjulstrekk fra Audi takler du alle forhold og underlag. Det betyr økt trygghet, sikkerhet og kjøreglede.

2021-01-12 1920x1080-AA6-TFSIe-rear.jpg

Audi A6 Avant TFSI e quattro er like godt egnet til bykjøring som til kjøring på landeveier.

Sjekk ut nye Audi A6 TFSI e quattro

Usikker på om du trenger firehjulstrekk?

Audi sine quattro-modeller har alle firehjulstrekk og sørger for godt veigrep året rundt, imponerende kjøreegenskaper og sikker styring under krevende kjøreforhold. Enten det er skikkelig vinterføre, glatt veibane, vått underlag eller løse grusveier, vil Audi quattro firehjulstrekk få deg trygt frem.

quattro firehjulstrekk gir generelt bedre stabilitet på vanskelige kjøreforhold enn en bil med tohjulstrekk, men på daglig basis og under tørre og fine kjøreforhold, vil du ikke merke stor forskjell. Den store forskjellen merkers på vinterstid og under spesielle kjøreforhold som ulendt terreng.

Om du skal velge firehjulstrekk eller ikke kommer til syvende og sist an på behovet ditt. Ta hensyn til hva bilen skal brukes til og hvor ofte du vil komme til å trenge den ekstra fremkommeligheten som quattro gir.
Ny generasjonen av elektrisk firehjulstrekk

Slik fungerer quattro permanent firehjulstrekk

slik_virker_audi_quattro-teknologien_-_firehjulstrekk.gif
Permanent firehjulstrekk overfører motorkraften til veien på en helt unik måte. Dersom hjulene mister veigrepet på én aksel og det er fare for hjulspinn, overfører den hjulselektive momentstyringen drivkraften til den akselen eller det hjulet som har det beste veigrepet.

Resultatet blir bedre veigrep når bilen akselererer og økt sikkerhet som følge av balanserte sidekrefter. quattro sitter som støpt på vinterføre, men systemet har absolutt mye å si for bilens kjøreegenskaper ellers på året også. quattro hjelper til på alt fra våte og glatte høstveier og ulendt terreng, til ekstra stabilitet og kraft ved trekking av henger.

Permanent firehjulstrekk gir også en mye bedre styring i krappe svinger, uavhengig av vær.
Les også: Audi quattro fyller 40 år - en samling fakta du kanskje ikke visste fra før

Lyst til å prøvekjøre en quattro firehjulstrekk?

Bortsett fra på den kompakte hybridbilen Audi A3 Sportback e-tron, kan vi tilby quattro permanent firehjulstrekk i alle bilklasser og til alle våre bilmodeller, fra de minste Audi-modellene til de største.
Bestill prøvekjøring
Audi Norge Tips og råd
Firehjulsdrift eller ikke?