Bytt frontrute og bilglass med Audi sine originale deler | Audi

Bytt frontrute og bilglass med Audi sine originale deler

 • 1360x420-windscreen-audi.jpg
1360x420-windscreen-audi.jpg
Oppdatert 09.03.2022

Trenger du å skifte bilglass eller reparere en steinsprutskade?

De fleste bileiere vil på et eller annets tidspunkt oppleve å få en steinsprutskade. En sprekk i frontruten kan fort bli større, så det er lurt å ikke vente for lenge med å bytte frontruten når skaden først har skjedd. Da vil det lønne seg å stikke innom et Audi merkeverksted for å få skaden reparert eller frontruten skiftet.

Kun originale deler gjør din Audi til en 100 prosent Audi, også når det gjelder frontrute og bilglass. Skifter du frontrute på et Audi merkeverksted, monteres det en ny original Audi-frontrute festet med Audis originale rutelim. Dette limet er grundig testet under harde forhold. Ofte holder det imidlertid å reparere skaden på frontruta.

Trenger du å skifte bilglass eller reparere en steinsprutskade? Rappoter skade eller bestill time direkte i Bilhold-appen eller på mittbilhold.no.

1920x1080-windscreen-91005.jpg
En av grunnene til at du alltid bør sørge for å bruke originale deler når du skifter frontrute og bilglass, er at mange av dagens avanserte førerassistentsystemer, som for eksempel head-up display, regnsensor og kamera i front, er integrert i frontruta. Det er derfor viktig at alle disse systemene kalibreres nøyaktig av fagfolk som er eksperter på Audi.
Les også: Derfor bør du velge merkeverksted
1920x1080_0000s_0006_ASER_P_161061.jpg

Reparer frontruta kostnadsfritt med kasko eller delkasko

Har du kasko eller delkasko på din Audi, så koster det ingenting å reparere en steinsprutskade i frontruta. Må hele frontruta skiftes, betaler du kun en egenandel ettersom skaden dekkes av forsikringen. Da får du en ny og spesialtilpasset original frontrute fra Audi.

Husk at selv en liten sprekk i frontruta på sikt kan utvikle seg til å bli en mer omfattende skade. Det vil derfor uten unntak lønne seg å reparere eller skifte frontrute så raskt som mulig.
Bestill time på bilhold.no
1920x1080-audi-e-tron-sportback-50-quattro-my-2021-191039_1.jpg

En frontrute har flere funksjoner

En original Audi frontrute består av tre forskjellige komponenter: et stabiliserende filmlag klemt mellom to lag glass. I tillegg til å inneholde avanserte og nøyaktig kalibrerte førerassistentsystemer, er frontruta også en viktig faktor i karosseriets stabilitet. Frontruta fungerer også som støtte for kollisjonsputer ved en kollisjon, og den er også viktig med tanke på den innvendige akustikken og demping av utvendig støy.
Les også: Audi assistentsystemer
1920x1080_0000s_0001_0305_20_Audi_Glas_Service_Motiv_HERO.jpg

Mange fordeler ved å skifte til originale Audi frontruter

En original Audi frontrute har en skreddersydd materialsammensetning og tåler mer enn uoriginale bilglass. Faktisk utgjør frontruta opptil 30 prosent av karosseriets stivhet.

Måten frontrutene er laget på, med både utvendig og innvendig glass, reduserer risikoen for sprekker ved å matche restspenningen ved steinsprut. I tillegg er glassene laminert, slik at de forhindrer at passasjerer blir skadet av glassplinter ved en ulykke.

Frontrutene fra Audi har også gode antidugg-egenskaper som sikrer optimal sikt, i tillegg til å redusere UV-stråler fra sola.
Les også: Vask og polering er svært viktig for bilens vedlikehold
1920x1080-Dealership_information_windscreen-1.jpg

Slik reduserer du risikoen for steinsprut

Den beste måten å redusere steinsprutskader på er å holde god avstand til bilen foran deg. Det er særlig piggfrie vinterdekk som har en tendens til å samle opp småstein i de grove mønstrene i dekkene, og når bilen kommer opp i litt fart, spretter de av. Ligger du da for nærme bilen foran, er risikoen for å bli utsatt for steinsprut større.
Les også: Vask og polering er svært viktig for bilens vedlikehold
Audi Norge | Vi former fremtidens premium mobilitet Tips og råd
Bytt frontrute og bilglass med Audi sine originale deler
 • 1920x1080-Dealership_information_windscreen-20.jpg
  Audis originale frontruter og bilglass

  Originale frontruter og bilglass oppfyller standarder og krav når det gjelder sikkerhet, materialbruk, størrelse, krumming og farging.

  > ISO-standard
  > Juridiske krav: ECE R43 / §40 veitrafikk
  > Lisensbestemmelser: StVZO

  Finn din Audi-forhandler
 • 1920x1080-bilhold.jpg
  Registrer deg på bilhold.no

  I Bilhold-tjenesten finner du alt om bilen din på ett sted og kan bestille verkstedtjenester som service, EU-kontroll, hjulskift, dekkhotell eller reparasjon av skade – akkurat når det passer deg.

  Gå til Bilhold.no