Gjenbruk av batterier i Audi e-tron

Selve batteriet er den mest energikrevende delen av elbilproduksjonen, det står for nesten en fjerdedel av samlet utslipp per produserte bil. Derfor var det også her Audi begynte det målrettede arbeidet mot nullutslipp. Allerede i 2018 initierte selskapet «CO2 Program in the Supply Chain» for å finne muligheter for å redusere utslippene, sammen med underleverandørene. Lukkede kretsløp for materialer og bruk av grønn energi står sentralt her.

Disse tiltakene vil få sin fulle virkning innen 2025. Ifølge beregninger gjort av Audi og deres underleverandører, har dette et potensial til i gjennomsnitt å kunne spare 1,2 tonn CO2 per bil. Bare i 2020 sparte Audi til sammen 335 000 tonn CO2 i forsyningskjeden. Utslippsreduksjonen sammenlignet med 2019 var på 35 000 tonn.

Audi e-tron fremhjul

Mer resirkulering og mindre avfall

Allerede til produksjonen av den første elektriske bilen fra Audi, e-tron, var det kontraktsfestet at energien til batteriproduksjonen skulle komme fra fornybare kilder. Dette gjelder selvsagt fremdeles. Audi har forpliktet seg til tallrike initiativ sammen med side partnere, noe som for eksempel inkluderer medlemskap i «Global Battery Alliance». Denne plattformen ble etablert i 2017, på initiativ fra «World Economic Forum».

Bare når batteriene ikke lenger kan benyttes til nye bruksområder, blir de demontert og resirkulert som råmaterialer. Dette gjøres flere steder, blant annet ved Volkswagengruppens pilotanlegg for resirkulering av litium-ion-batterier i Salzgitter. Analyse av battericellene med software utviklet av Audi avgjør om batteriene kan få et nytt liv – for eksempel i de fleksible lynladestasjonene – eller om materialene skal gjenvinnes. Målet er å etablere et lukket materialkretsløp for batteriene.

Les også: Bærekraftige materialer i Audi e-tron-modeller

Bukte litiumionbatterier i fabrikkbiler

Audi tester fabrikkbiler drevet av brukte litiumionbatterier på hovedfabrikken i Ingolstadt. Som alle bilprodusenter er Audi ved lov forpliktet til å ta tilbake energibærere etter at de har blitt brukt i biler. Den gjenværende ladekapasiteten til et litiumionbatteri etter bruk i en bil er mer enn tilstrekkelig for kravene til transportkjøretøyene.

Kvinnelig ansatt foran en elektrisk fabrikkbil
Prototype på energilagringssystem i den indiske delstaten Uttar Pradesh

To batterimoduler leverer strøm til omtrent 50 små-butikker

Audi Environmental Foundation og den tysk-indiske startupen, Nunam, har gjort to Audi e-tron batterimoduler fra testbiler til et solar nanogrid. Det nyutviklede energilagringssystemet testes for tiden i daglig bruk hos en lokal energitjenesteleverandør i India. Prototypen lar for tiden omtrent 50 butikkeiere og små bedrifter fortsette å jobbe selv etter mørkets frembrudd. På den måten forhindres for tidlig resirkulering av intakte batterimoduler, samtidig som vi sikrer at folk kan få billig tilgang til strøm.

Les også: Grønnere hverdag med Audi
1920x1080-setetrekk-pet.jpg

Visste du…?

…at det er opptil 45 1,5-litere PET-flasker i setene på en Audi A3? Plastfilamentet som brukes til å lage tråden til setetrekkene har en hastighet på 280 km/t i spinneren. Ytterligere 62 PET-flasker resirkuleres til teppet.

…at Audi Q4 e-tron har setetrekk laget av 45 prosent resirkulert materiale? Dinamica-stoffet både ser og føles ut som semsket skinn, men nesten halvparten består av resirkulert polyester fra eksempelvis tekstiler og PET-flasker. I tillegg til at bagasjeromsdekselet er laget av resirkulert materiale, består gulvet i Audi Q4 e-tron av mer enn seks kilo resirkulert materiale.

…at gamle fiskenett brukes i produksjonen av Audi e-tron GT? Teppet og gulvmattene er laget av Econyl, et materiale som består av 100 prosent resirkulerte nylonfibre. De kommer fra produksjonsavfall, stoff- og tepperester, eller plastavfall fra havet. I tillegg er ett av Audi e-tron GTs 20-tommers hjul er laget av aluminium produsert i en lav-karbon produksjonsprosess.

A208434_large.jpg
…at lagringsenheten laget av brukte litiumionbatterier fra Audi utviklingsbiler på Euref-campus i Berlin, har en kapasitet på 1,9 MWh og kan forsyne den over 50 000 m² store campusen med strøm i knappe to timer alene?

…at hver av Audi ladehubens tre lagerkuber, med en samlet kapasitet på 2,45 MWh, kun krever en standard 400 volt høyspenningstilkobling for å drive totalt seks ladepunkter med en ladeeffekt på opptil 300 kW?

…at du kan lage pyrolyseolje av plastavfall fra bilindustrien? Dette kan deretter gjøres om til plast. Audi oppdaget dette i et pilotprosjekt med Karlsruhe Institute of Technology (KIT) og har hatt stor suksess i innledende faser – prosessen er teknisk mulig, nå jobber partnerne med videre skalering.

…at på Audis Győr-lokasjon produserer 36 400 solceller 9,5 gigawattimer strøm årlig på et område på størrelse med omtrent 22 fotballbaner?

…at det ble produsert rundt 507 000 tonn primæraluminium i Tyskland i 2019? Dette krevde rundt 7,6 terawat- timer strøm – litt mindre enn et atomkraftverk genererer på et år. Derfor er det verdt å samle aluminiumsrester og smelte dem på nytt. Av denne grunn introduserte Audi “Aluminium Closed Loop” på lokasjonen i Neckarsulm i 2017, og har også fått implementert den i Ingolstadt (2020) og Győr (2021). Dette resulterte i netto bruk av totalt 165 000 tonn karbonutslipp alene i 20201.
Les også: Grønnere hverdag med Audi
Audi Norge Teknologi og innovasjon
Gjenbruk av batterier i Audi e-tron