Audi deltar i Dakar Rally

Audi står overfor en av de største utfordringene innen motorsport: Audi skal konkurrere i Dakar Rally for første gang i 2022 med en innovativ prototype. Konseptbilen er nesten ferdigstilt og vil blant annet bruke motorgeneratorenheten (MGU) fra den nåværende Formel E-bilen som Audi utviklet fra bunnen av for 2021-sesongen.

Publisert 20.05.2021

Etter mange internasjonale suksesser i et bredt spekter av kategorier, går Audi nå tilbake til rally, som markerte begynnelsen på merkevarens vellykkede historie innen motorsport. Fra 1981 revolusjonerte Audi quattro rallysporten. I dag er permanent firehjulsdrift en standard, og garanterer maksimal sikkerhet i de sportsligste Audi-produksjonsmodellene, og nå også elektrisk i e-tron-modellene.

Dakar Rally conceptcar

Innovativ prototype i Dakar Rally

I Dakar Rally vil Audis bil, drevet av et kraftig elektrisk drivverk, møte de mest ekstreme forholdene. Energien som kreves for dette kommer fra et høyspenningsbatteri, som kan lades etter behov mens du kjører via en energiomformer, basert på en svært effektiv TFSI-motor. Målet er å forbedre ytelsen til det elektriske drivverket og batteriet permanent i årene som kommer. Erfaringene man oppnår i denne prosessen skal deretter innarbeides i den videre utviklingen av fremtidige elektrifiserte produksjonsmodeller.

Den innovative prototypen bruker motorgeneratorenheten (MGU) fra den nåværende Formel E-bilen som Audi utviklet fra bunnen av for 2021-sesongen. Tre motorer vil bli brukt: en MGU på forakselen og en på bakakselen. En tredje MGU fungerer som en generator for å lade høyspenningsbatteriet mens du kjører. Men litt justeringer må til. Ørkenen byr på nye utfordringer med sand, hopp og ikke minst veldig lange etapper.

Nytt blir også høyspenningsbatteriet, som Audi nå utvikler selv. Energien for å lade batteriet leveres av den firesylindrede TFSI-motoren fra DTM. Selve drivverket er helt elektrisk, men ettersom det per nå ikke er lademuligheter underveis i løpet, må TFSI-motoren brukes til å lade batteriene på spesielle områder. Planen er å kunne kjøre helt elektrisk på alle forbindelsesetappene.

Med Dakar-prosjektet opprettholder Audi sin filosofi om å introdusere ny teknologi i motorsport til banebrytende teknologi for fremtidige biler. Vi gleder oss til å dele mer om prosjektet i tiden fremover. Følg med!

Nyheter om #e-tron – hold deg oppdatert

Motta eksklusiv informasjon, interessante bakgrunnshistorier og spennende impulser om Audis elbiler og ladbare hybrider.

Audi Norge Elektrisk mobilitet
Audi deltar i Dakar Rally