Audi deltar i Dakar Rally

Audi står overfor en av de største utfordringene innen motorsport: Dakar Rally 2022. På under et år etter den første konseptideen har Audi Sport startet å teste den nye Audi RS Q e-tron – En innovativ prototype, drevet av et kraftig elektrisk drivverk kombinert med en TFSI-motor.

Publisert 20.05.21
Oppdatert 27.07.21

Audi ønsker å være den første bilprodusenten som deltar med et elektrifisert drivverk i kombinasjon med en effektiv energiomformer i verdens tøffeste rally. “quattro endret spillereglene i verdensmesterskapet i rally. Audi var det første merket som vant 24-timers løpet Le Mans med et elektrifisert drivverk. Nå ønsker vi å innlede en ny æra i Dakar Rally, mens vi tester og videreutvikler e-tron-teknologien vår under ekstreme forhold,” sier Julius Seebach, administrerende direktør i Audi Sport GmbH og ansvarlig for motorsport i Audi. “Vår RS Q e-tron ble laget på rekordtid og står for «Vorsprung durch Technik.”

Audi RS Q e-tron

Den ultimate utfordringen for et elektrisk drivverk

Egenskapene til Dakar Rally gir ingeniørene spesielle utfordringer. Maratonarrangementet varer i to uker, og de daglige etappene er opptil 800 kilometer lange. "Det er veldig lange avstander," sier Andreas Roos, ansvarlig for Dakar-prosjektet i Audi Sport. “Det vi prøver å gjøre har aldri blitt gjort før. Dette er den ultimate utfordringen for et elektrisk drivverk.”

Fordi det ikke er lademuligheter i ørkenen, har Audi valgt et innovativt ladekonsept: Ombord på Audi RS Q e-tron er det den svært effektive TFSI-motoren fra DTM. Det er en del av en energiomformer som lader høyspenningsbatteriet mens den kjører. Siden forbrenningsmotoren drives i et spesielt effektivt område mellom 4500 og 6000 o / min, er det spesifikke forbruket godt under 200 gram per kWh.

Drivlinjen til Audi RS Q e-tron er elektrisk. For- og bakakslene er begge utstyrt med en motorgeneratorenhet (MGU) fra den nåværende Audi e-tron FE07 Formel E-bilen som er utviklet av Audi Sport for 2021-sesongen. Bare mindre endringer måtte gjøres for å bruke MGU i Dakar Rally.

En tredje MGU, av identisk design, er en del av energiomformeren som skal lade høyspenningsbatteriet mens den kjører. I tillegg gjenvinnes energi under bremsing. Batteriet veier omtrent 370 kilo og har en kapasitet på rundt 50 kWh.

Med Dakar-prosjektet opprettholder Audi sin filosofi om å introdusere ny teknologi i motorsport til banebrytende teknologi for fremtidige biler. Vi gleder oss til å dele mer om prosjektet i tiden fremover. Følg med!
Se filmen Audi’s Road to Dakar

Nyheter om #e-tron – hold deg oppdatert

Motta eksklusiv informasjon, interessante bakgrunnshistorier og spennende impulser om Audis elbiler og ladbare hybrider.

Audi Norge Elektrisk mobilitet
Audi deltar i Dakar Rally