På innsiden av et moderne merkeverksted > Audi Norge

  • eu_kontroll1400x438.jpg
eu_kontroll1400x438.jpg

På innsiden av et moderne merkeverksted

2017-06-29 Lurer du på hvorfor det er lurt å velge et autorisert merkeverksted når din Audi skal på service? Vi tok turen til den velrennomerte Audi-forhandleren Erik Arnesen Bryn i Oslo for å få et innblikk i hva som gjøres på et topp moderne verksted. merkeverksted5.jpg

- Den nye teknologien i moderne biler stiller stadig strengere krav

Marius-Midttun-Erik-Arnesen-Bryn-Audi.jpg
Tiden da det var vanlig for mange å mekke på bilen selv, er forbi. Den nye teknologien i moderne biler stiller stadig strengere krav til mekanikerne som utfører jobben.

– Med tanke på all den avanserte teknologien som finnes i dagens biler er jeg svært glad for at jeg har vært med på den nyeste utviklingen, særlig når det gjelder ladbare hybrider og nå også elbiler, sier høyspentteknikker og diagnoseteknikker Øyvind Rasch-Olsen, mens han kobler en Audi A3 e-tron til PC-en. På denne måten er han online med fabrikken til enhver tid mens han jobber med bilen.
Som en av to høyspentteknikere hos Erik Arnesen Bryn AS, kan Rasch-Olsen utføre kontroller og service med monteringsarbeider på kjøretøy med høyspenningsteknologi. Han tilhører det man kan kalle den moderne mekaniker-generasjonen, de som er vel så interessert i elektronikk og teknologi, som i det mekaniske.

– Alle mekanikere hos Audi er faglærte i organisasjonen, ofte fra de startet som lærlinger. Kun de med utvidet forståelse og interesse for faget får muligheten til å jobbe innenfor merket Audi. Alle våre ansatte er trent i ulike fagfelt innenfor bil, og får videreutdanning innenfor sitt spesialfelt, forklarer servicemarkedssjef hos Erik Arnesen Bryn AS, Marius Midttun.

Merkeverksted eller ikke?

Rene og oversiktlige lokaler, topp moderne utstyr, struktur, profesjonalitet og orden. Det er det du som Audi-kunde kan vente deg når du leverer inn bilen til service på et merkeverksted.
– Ved å velge et autorisert Audi-verksted, vil du alltid føle deg godt ivaretatt fordi de ansatte vet å sette pris på kundene sine. Både serviceledere, mekanikere og personell med administrative arbeidsoppgaver kurses for å kunne opptre korrekt og profesjonelt etter Audi sine retningslinjer. Vi har full oversikt og historikk over hva som er utført på bilen din tidligere, og kan raskt avdekke hva bilen har behov for. I tillegg har vi veldig god leveringstid på reservedeler, noe som gjør at ventetiden blir redusert når bilen din først må inn på verksted, sier Marius og legger til:

– Spesialutdannede mekanikere vet hvordan de skal ta seg av akkurat din bil, og hvordan de skal løse eventuelle utfordringer. De sørger rett og slett for at din Audi forblir slik den er tiltenkt å være fra den var ny fra fabrikken.

– Mister man garantier ved ikke å bruke et merkeverksted?
– I hovedsak nei, men det er svært viktig at det ikke-autoriserte verkstedet følger Audi sine anvisninger og reparasjonsveiledning for både service og reparasjoner for den aktuelle bilen. Hvis dette ikke kan dokumenteres, vil ikke Audi dekke reparasjonen.
merkeverksted3.jpg
Millimeternøyaktighet

På et merkeverksted finnes kun det beste av utstyr for å utføre avansert feilsøking og diagnose. Sigurd O. Hauge er kvalitetsansvarlig på Bryn. Han forteller om viktigheten av millimeternøyaktighet når sikkerhets- og assistentsystemene i bilene skal kalibreres.

Svært fornøyd kunde

Petter Torbal har vært kunde hos Erik Arnesen Bryn AS i mange år. Han er ikke i tvil om hvorfor han velger å bruke et merkeverksted når bilen hans skal på service.
– Når jeg engang har kjøpt meg en Audi så ønsker jeg også og ha en Audi, ikke en bil som er satt sammen av rimelige, uoriginale deler. Jeg har tidligere benyttet meg av ikke-merkeverksteder, og min erfaring er at du ikke betaler mye mer for å få jobben gjort på et merkeverksted i lengden. Fordelen er at man vet at jobben blir gjort ordentlig, og det er utrolig lettvint å benytte seg av profesjonelle verksteder med profesjonelle folk. Du vet at du drar derifra med en bil som er 100 prosent bra, sier han.
merkeverksted2.jpg
Bilen beskyttes mens den gjennomgår service

På et merkeverksted er bilen din i trygge hender. Mekanikerne bruker skjermtrekk for å beskytte kundens eiendom, og inne i bilen bruker de beskyttelsestrekk på både ratt, seter og gulvmatter. Det er også strenge regler for hvordan hjulene skal oppbevares trygt når de fjernes fra bilen ved en service.

Audi Service steg for steg

Har du noen gang lurt på hva som egentlig skjer videre med bilen din etter at du har levert den fra deg på direktemottaket ved verkstedet? En Audi Service kan ta alt fra en time til en hel arbeidsdag, avhengig av omfanget på jobben som må gjøres. Bilen skal gjennom en kontrolliste utarbeidet akkurat for den aktuelle bilen. Disse kontrollene er både visuelle, mekaniske og elektroniske. Her får du en oversikt over hva som gjøres fra innlevering til bilen er ferdig på service:

1. Når du bestiller en servicetime registreres bilen din inn i Audi sine systemer. Deretter registreres de ulike oppdragene fra deg som kunde inn i ordren.
2. Hvert enkelt oppdrag som er registrert inn på ordren, blir analysert av en serviceleder. Servicelederen vil starte jobben med å finne korrekt service, utføre korrekt innrapportering av eventuelle bemerkninger fra deg som kunde til fabrikk, bestille nødvendige reservedeler og sette av tid og ressurs for en verkstedtime.
3. Når bilen skal inn på verkstedet, går ansvarlig tekniker og serviceleder igjennom ordren for å se om alt kan løses innen avsatt tid. En prøvetur for funksjonstest av bilen blir i de fleste tilfeller gjennomført før bilen kjøres inn på verkstedet.
4. Bilen blir deretter koblet opp online med fabrikk og arbeidet med bilen starter. Det blir først utført en diagnose av alle bilens elektroniske systemer for å avdekke om det er feil i disse. Deretter blir bilens mekaniske og fysiske komponenter kontrollert. Det blir gjennomført både visuelle og mekaniske kontroller.
5. Til slutt blir komponenter byttet ut og justert/tilpasset. Det blir også gjennomført en elektronisk sluttdiagnose, før bilen igjen blir testkjørt for å se at alt fungerer etter Audi-standard.
6. Servicelederen går igjennom alt som er gjort i sin helhet sammen med tekniker, rapporterer inn utført arbeid til fabrikkens systemer og godkjenner bilen for utlevering. Når du er kontaktet, blir bilen ofte plukket ut for en intern kvalitetskontroll av kvalitetsansvarlig for bedriften. Dette blir gjort for å sikre at alt arbeid er korrekt utført i henhold til fabrikkens standarder.

Hvor raskt du kan få servicetime når du ringer eller registrerer deg online avhenger av type henvendelse. For en normal service er det per i dag ca. en ukes ventetid. Etterfylling av for eksempel Adblue, kan ofte utføres innenfor 24 timer.
  • mitt_bilhold.jpg
    Ønsker du å bestille en time hos et av våre verksteder?

    Vi tar gjerne imot bestilling av time, men trenger informasjon fra deg for at bestillingen skal gå mest mulig effektivt for seg. Klikk på lenken og logg deg inn på Mitt Bilhold. Der kan du i tillegg ha full oversikt over din bil, fakturaer og mye annet relatert til din bil og ditt bilhold.

    Bestill her