• A8 L
    A8 L
    Pris: fra 1 215 700,00 NOK Mnd.pris fra 8 453,00 NOK (Billån)

    Drivstofforbruk, blandet kjøring: 6,0–5,8 l/100 km

    CO2-utslipp, blandet kjøring: 159–152 g/km

    Eff. rente 4,96 % ved lånebehov kr 764 725 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 1 380 532. 

Jakter du på den beste familiebilen? > Audi Norge

Jakter du på den beste familiebilen?

2016-11-28 563x317_AQ5_10024_3.jpg

Er du ute etter den beste familiebilen med plass til tre barneseter? Eller kanskje en 7-seter, gjerne med firehjulstrekk? Skreddersy din neste familiebil slik at alle i familien blir fornøyde.

Sjekk alle våre familiebiler

Audi byr på et bredt utvalg av biler i kategorien familiebil

Matias_Orlien.jpg

Audi byr på et bredt utvalg av biler i kategorien familiebil, og favorittene blant bilkjøperne er mange. Selger hos Erik Arnesen Bryn AS, Matias Orlien, kan fortelle at den typiske familien først og fremst ser etter en sikker, komfortabel og romslig stasjonsvogn, men at SUV-markedet stadig er i vekst.

– Hos oss har stasjonsvognene Audi A4 Avant/Audi A4 allroad quattro og Audi A6 Avant/A6 allroad quattro lenge vært volummodellene innenfor kategorien familiebil. Vi stiller sterkt i segmentet ovenfor våre konkurrenter, spesielt når det kommer til våre særegne allroad-modeller. Disse bilene appellerer godt til det norske markedet, med forhøyet bakkeklaring og et tøft og sportslig utseende. Samtidig ser vi at trenden går mer og mer over på SUV.

Her har vi modeller som Audi Q3, Audi Q5 og Audi Q7 som alle selger jevnt bra, og vi ser at det er her slaget vil stå i tiden fremover for store deler av salgsvolumet, sier Orlien.

Hva kjenetegner den beste familiebilen?

At Audi har et meget godt utvalg av familiebiler, som dekker alle behov hos kundene, bevises ved «best i test familiebil» som «Årets familiebil» i flere tester gjennom flere år.

Orlien mener Audi gjør det bra nettopp fordi de treffer svært godt når det gjelder hva som kjennetegner en perfekt familiebil.

– De typiske kjennetegnene er god plass, smarte løsninger i forhold til teknikk og infotainment, innovative løsninger og en sporty design. Både firehjulstrekk, et stort bagasjerom og god plass til barneseter er viktige punkter når det kommer til valget av den perfekte familiebilen.

Det er ofte kombinasjonen av disse i modellene våre som gjør at Audi ofte er det riktige valget, sier han.

Still de riktige spørsmålene og finn den perfekte familiebilen

Det at utvalget er stort, trenger ikke nødvendigvis å gjøre valget av ny familiebil noe enklere. Men da kan det, ifølge Orlien, være lurt å sette opp en liste på hva man bør ta stilling til før man bestemmer seg.

– Det er mange punkter som er viktige for å finne riktig bilmodell til familien, men jeg vil spesielt trekke frem disse tre punktene:

• Det daglige behovet. Det er her bilen brukes mest, og det er viktig å tenke over hva bilen hovedsakelig skal brukes til. Både når det gjelder plass, men også hvilke utstyrskombinasjoner som velges.
• Tenk over økonomien og sett opp et budsjett.
• Lysten kan ofte overstyre behovet, så det er viktig å kartlegge «nice to have» og «must have» før man bestemmer seg.
• Gå over behovet med familien.
• Er utstyret som er valgt i tråd med hva bilen skal brukes til?


Også i sin jobb som bilselger stiller Orlien en rekke spørsmål til kundene sine for å danne seg et bilde av hvilken Audi-modell som vil passe optimalt for den aktuelle familien.

– Vi selgere har ofte en mer objektiv oppfatning av hvilken bil som er den riktige for bruken til kundene våre.

Typiske spørsmål som avdekker dette raskt kan være:

• Hva skal bilen brukes til?
• Hvor mange er dere i familien?
• Hvor gamle er barna?
• Skal bilen brukes kun i byen, til langkjøring eller til hytta?
• Hvor lenge skal den beholdes?


Svarene som gis, vil raskt gi Orlien og hans kollegaer et bilde av hvilken/hvilke bilmodell (er) de bør anbefale kundene.

God plass til barneseter i bilen er viktig

256x144_AQ7_D_151008.jpg

Store barneseter i baksetet kan by på plassproblemer, og i den fasen av livet da barneseter er et must, kan store seter også by på utfordringer i forhold til valg av bil. Man vil at de langbente voksne skal sitte greit foran, og tillegg må selvfølgelig barna sitte trygt og godt i baksetet. Noen familier er til og med avhengige av å kunne ha en bil med plass til tre barneseter. Heldigvis finnes det bilmodeller som sørger for at både store og små får en komfortabel reise.

– Dersom det holder med plass til 2 barneseter og en sittepute bak, er Audi A6, Audi A6 allroad og Audi Q5 gode alternativer.
Om det trengs plass til tre barneseter bak, så er Audi Q7 med syv seter det riktige valget. Audi Q7 har uavhengige seter på andre seterad kombinert med to fullverdige seter på tredje seterad. Denne 7-setersmodellen ble fornyet høsten 2015, med nytt karosseri og helt nytt interiør. Audi Q7 er med andre ord helt i toppen av det som kan tilbys av 7-setere, med en fantastisk design, et bredt motorutvalg og en svært høy premium følelse i alle ledd, sier Orlien.
Sjekk ut Audi Q7

Skreddersy din neste familiebil

563x317_AA6_141015.jpg

Store barneseter i baksetet kan by på plassproblemer, og i den fasen av livet da barneseter er et must, kan store seter også by på utfordringer i forhold til valg av bil. Man vil at de langbente voksne skal sitte greit foran, og tillegg må selvfølgelig barna sitte trygt og godt i baksetet. Noen familier er til og med avhengige av å kunne ha en bil med plass til tre barneseter. Heldigvis finnes det bilmodeller som sørger for at både store og små får en komfortabel reise.

– Dersom det holder med plass til 2 barneseter og en sittepute bak, er Audi A6, Audi A6 allroad og Audi Q5 gode alternativer.
Om det trengs plass til tre barneseter bak, så er Audi Q7 med syv seter det riktige valget. Audi Q7 har uavhengige seter på andre seterad kombinert med to fullverdige seter på tredje seterad.

Denne 7-seter familiebilen ble fornyet høsten 2015, med nytt karosseri og helt nytt interiør. Audi Q7 er med andre ord helt i toppen av det som kan tilbys av 7-setere, med en fantastisk design, et bredt motorutvalg og en svært høy premium følelse i alle ledd, sier Orlien.

Når bilmodellen er valgt, gir Audi deg mange valgmuligheter til å skreddersy familiens bil ned til den minste detalj når det gjelder utstyr og tilbehør. Orlien er ikke i tvil om hva som er nyttig og midt i blinken for familier.

– Mye av utstyret og tilbehøret vi kan tilby kan gjøre familiehverdagen enklere. Av nyttig tilleggsutstyr vil jeg trekke frem oppbevaringspakker, lengdeinnstilling av baksete, ulike løsninger for entertainment for baksete, mørke sideruter og solskjermer i bakdører, takboks og andre transportløsninger som kan gi mindre bagasje og sikre løse gjenstander i bilen.

– Er det noe tilleggsutstyr barna vil sette ekstra stor pris på? Og hva med far og mor – hva er det nyeste innen gadget som de voksne i familien bør velge med på kjøpet?

– Barna setter ofte stor pris på å få skygge for solen, enten med mørke sideruter eller solskjermer i bakdørene, entertainment-løsninger for baksete, panoramasoltak som strekker seg helt bak til andre seterad og egen klimakontroll for baksete. For de voksne er det ofte utstyr som gjør kjøreturen komfortabel som er viktig.

Dette får de gjennom assistentsystemer som for eksempel adaptiv cruise control, lane assist etc. I tillegg vil jeg trekke frem seter som gir god sitteposisjon og komfortutstyr som head up display og virtual cockpit.

Hvorfor velge en bil med firehjulstrekk?

– For hvem er firehjulstrekk det rette valget?

– Firehjulstrekk er generelt det rette valget for de aller fleste da det gir ekstra trygghet på veien. Det er spesielt viktig for de som har glatte og kronglete veier til hjemmet, de som skal bruke bilen til hytta, eller rett og slett de som setter fremkommeligheten høyt på ønskelisten, sier han.

Sikkerhet i fokus

Audi har i alle år scoret høyt på sikkerhet med sine bilmodeller. For barnefamilier på jakt etter sin neste familiebil er naturlig nok også sikkerhet et svært viktig punkt på listen over krav til ny bil.

– Dette er et av de aller viktigste punktene når det skal velges ny bil til familien, og alle våre modeller er helt i toppen av sikkerhetstester. Alle våre modeller tilbys også med en rekke assistentsystemer, forteller Orlien.

– Når alt er i boks når det gjelder valg av modell, utstyr og sikkerhet, er det da noen som er opptatt av hvor spreke bilene er?
– Ja, vi treffer ofte på kunder som er opptatte av sprek motor kombinert med god plass. Vi er så heldige at vi kan tilby dette i alle våre modeller. Far og mor i huset kan derfor velge fritt blant våre modeller uten at det trenger å påvirke kjøregleden.

Bestill prøvekjøring

Finn din neste Audi her 360x260_Teaser_Substage_Cordoba.jpg

Ved å bruke modelloversikten kan du filtrere på modell, type, pris og CO2 for å finne din drømme-Audi

BeSafe iZi Combi X4 Isofix - Black Cab BeSafe_iZi_Combi_X4_Isofix_-_Black_Cab.jpg

Den mest populære bilstolen. Den har justerbare ISOfix-armer, og flere sitte og liggestillinger for å sikre at barnet ditt sitter best mulig etter hvert som det vokser. Setetrekket kan tas av og vaskes.

Audi babyspeil Audi_babyspeil.jpg

Justerbart speil for feste i baksetet. Brukes sammen med bakovervendte barneseter, og gir deg verdifull øyekontakt med barnet.

BeSafe tilbehørssett bakovervendt barnesete BeSafe_tilbeh%C3%B8rssett_bakovervendt_barnesete.jpg

Et supert tilbehørssett for bakovervendte bilstoler. Her får du blant annet med sparketrekk til å beskytte bilsetet og babyspeil.

BeSafe iZi Up X3 Fix BeSafe_iZi_Up_X3_Fix.jpg

Vår mest solgte bilstol. Stolen passer for barn i alderen 4 til 12 år og er lett å montere på bilens ISOfix fester.

Audi underholdningspakke Audi_underholdningspakke.jpg

Underholdningspakke for barna i baksetet. Pakken inneholder adapter for iPad Air, Bluetooth headset, og lader til headset.

Lastekantbeskyttelse folie Audi A4 (B9) avant 2016-> Lastekantbeskyttelse_folie_Audi_A4.jpg

Beskytt lastekanten på bilen ved inn- og utlasting av barnevogn og annen bagasje fra bagasjerommet.

Packline F 800 ABS skiboks Packline_F_800_ABS_skiboks.jpg

Packline F 800 ABS er en lett, nedsenket, men likevel romslig takboks. Med lengde på 225 cm og god innvendig høyde rommer den 430 liter.