• Q5 TFSI e
  Q5 TFSI e
  Pris: fra 568 926 NOK Mnd.pris fra 4 061 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: Bensin: 2,8–2,2 l/100km | Strøm: 20,3–18,8 kWh/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 64–49 g/km

  Eff. rente 5,82 % ved lånebehov kr 369 672 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 686 261. 

 • SQ5 TDI
  SQ5 TDI
  Pris: fra 731 097 NOK Mnd.pris fra 5 182 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 8,6–8,2 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 226–214 g/km

  Eff. rente 5,68 % ved lånebehov kr 475 083 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 877 496. 

 • SQ8 TDI
  SQ8 TDI
  Pris: fra 836 690 NOK Mnd.pris fra 5 912 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 9,3–8,9 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 244–234 g/km

 • RS Q8
  RS Q8
  Pris: fra 1 025 766 NOK Mnd.pris fra 7 218 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 14,1–13,8 l/100km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 321–313 g/km

Jakter du på den beste familiebilen? > Audi Norge

Jakter du på den beste familiebilen?

Er du ute etter den beste familiebilen med plass til tre barneseter? Eller kanskje en 7-seter, gjerne med firehjulstrekk? Skreddersy din neste familiebil slik at alle i familien blir fornøyde.

Audi byr på et bredt utvalg av biler i kategorien familiebil, og favorittene blant bilkjøperne er mange. Selger hos Erik Arnesen Bryn AS, Matias Orlien, kan fortelle at den typiske familien først og fremst ser etter en sikker, komfortabel og romslig stasjonsvogn, men at SUV-markedet stadig er i vekst.

 • Matias_Orlien_1456x1080.jpg

  – Hos oss har stasjonsvognene Audi A4 Avant/Audi A4 allroad quattro og Audi A6 Avant/A6 allroad quattro lenge vært volummodellene innenfor kategorien familiebil. Vi stiller sterkt i segmentet ovenfor våre konkurrenter, spesielt når det kommer til våre særegne allroad-modeller. Disse bilene appellerer godt til det norske markedet, med forhøyet bakkeklaring og et tøft og sportslig utseende. Samtidig ser vi at trenden går mer og mer over på SUV.

  Her har vi modeller som Audi Q3, Audi Q5 og Audi Q7 som alle selger jevnt bra, og vi ser at det er her slaget vil stå i tiden fremover for store deler av salgsvolumet, sier Orlien.

Hva kjenetegner den beste familiebilen?

At Audi har et meget godt utvalg av familiebiler, som dekker alle behov hos kundene, bevises ved «best i test familiebil» som «Årets familiebil» i flere tester gjennom flere år.

Orlien mener Audi gjør det bra nettopp fordi de treffer svært godt når det gjelder hva som kjennetegner en perfekt familiebil.

– De typiske kjennetegnene er god plass, smarte løsninger i forhold til teknikk og infotainment, innovative løsninger og en sporty design. Både firehjulstrekk, et stort bagasjerom og god plass til barneseter er viktige punkter når det kommer til valget av den perfekte familiebilen.

Det er ofte kombinasjonen av disse i modellene våre som gjør at Audi ofte er det riktige valget, sier han.

Still de riktige spørsmålene

Det at utvalget er stort, trenger ikke nødvendigvis å gjøre valget av ny familiebil noe enklere. Men da kan det, ifølge Orlien, være lurt å sette opp en liste på hva man bør ta stilling til før man bestemmer seg.

– Det er mange punkter som er viktige for å finne riktig bilmodell til familien, men jeg vil spesielt trekke frem disse tre punktene:

 • Det daglige behovet. Det er her bilen brukes mest, og det er viktig å tenke over hva bilen hovedsakelig skal brukes til. Både når det gjelder plass, men også hvilke utstyrskombinasjoner som velges.
 • Tenk over økonomien og sett opp et budsjett.
 • Lysten kan ofte overstyre behovet, så det er viktig å kartlegge «nice to have» og «must have» før man bestemmer seg.
 • Gå over behovet med familien.
 • Er utstyret som er valgt i tråd med hva bilen skal brukes til?

Også i sin jobb som bilselger stiller Orlien en rekke spørsmål til kundene sine for å danne seg et bilde av hvilken Audi-modell som vil passe optimalt for den aktuelle familien.

– Vi selgere har ofte en mer objektiv oppfatning av hvilken bil som er den riktige for bruken til kundene våre. Derfor er målet vårt å avdekke hvor stor familien er, hvor gamle barna er, om bilen skal brukes mest i byen, på langkjøring og hvor lenge den skal beholdes.

God plass til barneseter i bilen er viktig

1920x1080_OPT_A4-Avant_2016_Ruecksitzbank-Lehne-geteilt_3NT.jpg
Store barneseter i baksetet kan by på plassproblemer, og i den fasen av livet da barneseter er et must, kan store seter også by på utfordringer i forhold til valg av bil. Man vil at de langbente voksne skal sitte greit foran, og tillegg må selvfølgelig barna sitte trygt og godt i baksetet. Noen familier er til og med avhengige av å kunne ha en bil med plass til tre barneseter. Heldigvis finnes det bilmodeller som sørger for at både store og små får en komfortabel reise.

– Dersom det holder med plass til 2 barneseter og en sittepute bak, er Audi A6, Audi A6 allroad og Audi Q5 gode alternativer.

Skal du ha plass til tre barnesete, så er Audi Q7 med syv seter et godt valg. Audi Q7 har uavhengige seter på andre seterad kombinert med to fullverdige seter på tredje seterad. Audi Q7 er med andre ord helt i toppen av det som kan tilbys av 7-setere, med en fantastisk design, et bredt motorutvalg og en svært høy premium følelse i alle ledd, sier Orlien.
Les mer om Audi Q7

Skreddersy din neste familiebil

1920x1080_AOZ_A4_P_151010.jpg
Når bilmodellen er valgt, gir Audi deg mange valgmuligheter til å skreddersy familiens bil ned til den minste detalj når det gjelder utstyr og tilbehør. Orlien er ikke i tvil om hva som er nyttig og midt i blinken for familier.

– Mye av utstyret og tilbehøret vi kan tilby kan gjøre familiehverdagen enklere. Av nyttig tilleggsutstyr vil jeg trekke frem oppbevaringspakker, lengdeinnstilling av baksete, ulike løsninger for entertainment for baksete, mørke sideruter og solskjermer i bakdører, takboks og andre transportløsninger som kan gi mindre bagasje og sikre løse gjenstander i bilen.

– Er det noe tilleggsutstyr barna vil sette ekstra stor pris på? Og hva med far og mor – hva er det nyeste innen gadget som de voksne i familien bør velge med på kjøpet?

– Barna setter ofte stor pris på å få skygge for solen, enten med mørke sideruter eller solskjermer i bakdørene, entertainment-løsninger for baksete, panoramasoltak som strekker seg helt bak til andre seterad og egen klimakontroll for baksete. For de voksne er det ofte utstyr som gjør kjøreturen komfortabel som er viktig.

Dette får de gjennom assistentsystemer som for eksempel adaptiv cruise control, lane assist etc. I tillegg vil jeg trekke frem seter som gir god sitteposisjon og komfortutstyr som head up display og virtual cockpit.

Hvorfor velge en bil med firehjulstrekk?

– Firehjulstrekk er generelt det rette valget for de aller fleste da det gir ekstra trygghet på veien. Det er spesielt viktig for de som har glatte og kronglete veier til hjemmet, de som skal bruke bilen til hytta, eller rett og slett de som setter fremkommeligheten høyt på ønskelisten, sier han.

I pose og sekk med Audi e-tron

Nye Audi e-tron er både økonomisk og eksklusiv, miljøvennlig som den er kraftig, og sportslig samtidig som den er folkelig. Nye e-tron representerer neste generasjons elbiler, og her er nøkkelordet kompromissløs.
Audi e-tron -den perfekte familiebilen

Sikkerhet i fokus

Audi har i alle år scoret høyt på sikkerhet med sine bilmodeller. For barnefamilier på jakt etter sin neste familiebil er naturlig nok også sikkerhet et svært viktig punkt på listen over krav til ny bil.

– Dette er et av de aller viktigste punktene når det skal velges ny bil til familien, og alle våre modeller er helt i toppen av sikkerhetstester. Alle våre modeller tilbys også med en rekke assistentsystemer, forteller Orlien.
Les også: Audi e-tron får toppscore i amerikansk krasjtest

Ta gjerne kontakt med din nærmeste Audi-forhandler for spørsmål og hjelp. Er du usikker på hvilken familiebil du skal velge kan du alltid prøvekjøre en av våre modeller.