Audi activesphere concept | Konseptbil for aktiv livsstil | Audi Norge
The Audi activesphere concept.

Audi presenterer i dag den fjerde konseptbilen i sphere-familien. Audi activesphere concept er designet for en aktiv livstil, og kan enkelt gjøres om til en pick-up med lastemuligheter for sykler og ski. I tillegg tester Audi helt ny teknologi for å fremstille digital informasjon inn i omgivelsene.

Audi activesphere er 4,98 meters lang, 2,07 meters bred og 1,60 meter høy. Akselavstanden er på sjenerøse 2,97 meter og gir svært god benplass. Konseptbilen er laget på Audis PPE-plattform, eksklusivt laget for en elektrisk drivlinje.

Audi activesphere concept
Audi activesphere concept

Med et enkelt tastetrykk kan bakre delen av bilen gjøres om til et lasteplan, som muliggjør en aktiv livsstil i alle værforhold og sesonger. Med store hjulbuer og elektrisk quattro-teknologi er bilen perfekt for off-road-kjøring. Bakkeklaringen kan både økes og senkes med hele 40 millimeter fra basishøyden på 208 millimeter, avhengig av om bilen kjører off-road eller on-road. I tillegg er et skistativ integrert på midten av taket, helt usynlig dersom det ikke brukes.

Audi activesphere concept

Audi activesphere er designet for å gjøre det behagelig å kjøre både på vanlige veier og i et mer krevende terreng. Ratt og pedaler gir selvsagt sjåføren muligheten til å kjøre aktivt. Samtidig vil det være mulig for sjåføren å slappe av på veien mens bilen selv overtar styringen, og ratt og pedaler forsvinner helt. Formet som en coupé er bilen elegant, og den kan i løpet av få sekunder gjøres om til en pick-up med plass til minst to sykler. Konseptbilen har en rekkevidde på over 600 km og effektiv ladetid med 800-volts teknologi.

Konseptet Audi dimensions kombinerer ekte og virtuelle omgivelser, og presenterer 3D-innhold og interaktive elementer i synsfeltet, individuelt tilpasset for sjåfør og hver enkelt passasjer. Det betyr at sjåføren kan følge med på informasjon om kjørestatus, navigasjon, topografi og andre varsler sømløst inn i omgivelsene rundt bilen. Audi activesphere er den første konseptbilen som bruker denne banebrytende teknologien.

Audi Norge Konseptbiler
Audi activesphere concept