Elektriske modeller > Alt om Audi elbil > Audi e-tron > Audi Norge

Alt om Audi elbil

 • 1920_1080_A_E-TRON_181007_crop.jpg
1920_1080_A_E-TRON_181007_crop.jpg

Audi e-tron - helelektriske modeller

 • 1920x1080_Modul12_FarbFelgenWechsler_1001_v001.jpg
  Audi e-tron 50 / 55

  Norges mest solte personbil i oktober. Et bevis på at dette er en komplett familie-SUV for norske forhold.

  Mer om e-tron
 • etron-SB-conecpt_1920x1080-side.jpg
  Audi e-tron Sportback

  Den neste elektriske modellen lanseres natt til onsdag 20. november!

  Mer om e-tron Sportback
 • 1920x1080_X17_Detail_051.jpg
  Audi Q4 e-tron concept

  Kompakt elektrisk SUV med firehjulstrekk og rekkevidde på mer enn 450 km. Produksjonsmodellen lanseres mot slutten av 2020.

  Mer om Q4 e-tron

Plugin hybrid-modeller

Electric goes quattro

Det elektriske firehjulsdriftsystemet er basert på Audis over 40 år lange erfaring med firehjulstrekk tilpasset en elektrisk tidsalder. Med elektrisk quattro kombinerer Audi effektiviteten til en bil med drift på kun forhjulene eller bakhjulene, men med fordelen av trekkraft på alle fire hjul.

Enkelt forklart er det slik at elektrisk quattro kontinuerlig regulerer den ideelle fordelingen av drivkraft mellom de to akslene - innen en brøkdel av et sekund. I de fleste tilfeller bruker Audi e-tron hovedsakelig sin bakre elektriske motor for å oppnå høyest mulig kjøredynamikk - dreiemomentet er da vanligvis fordelt til bakaksel. Hvis føreren krever mer kraft enn den bakre elektriske motoren kan levere, eller at kjøreforholdene tilsier det, fordeler den elektriske firehjulsdriften dreiemomentet til forakselen også.

Gjennom informasjon fra navigasjonssystemet og sensorer i bilen kan det elektriske quattrosystemet sammen med blant annet abs/esc, reagere allerede før det oppstår en farlig situasjon og forhindre for eksempel over-eller understyring.

audi-etron-quattro

Elektrisk styrt quattro er utviklet for alltid å ha optimalt grep og kontroll under forskjellige kjøreforhold. Dette fordi kontrollen på drift mellom fremre og bakre aksel ikke lengre er mekanisk, men beregnet av en styreenhet som mottar en mengde viktig informasjon fra resten av bilen. Tidligere var det en mekanisk girkasse som skulle fordele kreftene fra en motor mellom for og bakaksel. Audi e-tron quattro er utstyrt med to uavhengige elektriske drivmotorer fordelt på hver sin aksel. Hvis forholdene tilsier det kan en enkelt motor levere tilnærmet 100% av drivkreftene.

Resultatet er fantastiske kjøreegenskaper og en suveren fremkommelighet.

Dreiemomentet justeres.

I Audi e-tron kan du også velge mellom syv kjøremoduser som vil gi deg den ideelle innstillingen for alle kjøreforhold og ulike terrengtyper. Dreiemomentet justeres også, noe som vil hjelpe sjåføren spesielt der det er glatt, som på is og snø.
Så fort bilen merker at hjulene mister grep, vil firehjulsdriften hjelpe sjåføren i løpet av millisekunder. Antiskrenssystemet har også fire forskjellige moduser; Standard, sport, offroad og avslått.