• A8 L
  A8 L
  Pris: fra 1 215 700,00 NOK Mnd.pris fra 8 453,00 NOK (Billån)

  Drivstofforbruk, blandet kjøring: 6,0–5,8 l/100 km

  CO2-utslipp, blandet kjøring: 159–152 g/km

  Eff. rente 4,96 % ved lånebehov kr 764 725 o/10 år, etableringsgebyr kr 2.724. Totalt kr 1 380 532. 

Elektrisk quattro > Alt om Audi elbil > Audi tron > Audi Norge

Alt om Audi elbil

 • 1920_1080_A_E-TRON_181007_crop.jpg
1920_1080_A_E-TRON_181007_crop.jpg

Electric goes quattro

Audi e-tron er ikke bare banebrytende når det gjelder komfort og kjøreegenskaper på elektriske biler. Bilen har også et helt nytt elektrisk firehjulsdriftsystem.

Det elektriske firehjulsdriftsystemet er basert på Audis over 40 år lange erfaring med firehjulstrekk tilpasset en elektrisk tidsalder. Med elektrisk quattro kombinerer Audi effektiviteten til en bil med drift på kun forhjulene eller bakhjulene, men med fordelen av trekkraft på alle fire hjul.

audi-etron-quattro

Enkelt forklart er det slik at elektrisk quattro kontinuerlig regulerer den ideelle fordelingen av drivkraft mellom de to akslene - innen en brøkdel av et sekund. I de fleste tilfeller bruker Audi e-tron hovedsakelig sin bakre elektriske motor for å oppnå høyest mulig kjøredynamikk - dreiemomentet er da vanligvis fordelt til bakaksel. Hvis føreren krever mer kraft enn den bakre elektriske motoren kan levere eller at kjøreforholdene tilsier det, fordeler den elektriske firehjulsdriften dreiemomentet til forakselen også. Gjennom informasjon fra navigasjonssystemet og sensorer i bilen kan det elektriske quattro systemet sammen med blant annet abs/esc, reagere allerede før det oppstår en farlig situasjon og forhindre for eksempel over eller understyring.

Elektrisk styrt quattro er utviklet for alltid å ha optimalt grep og kontroll under forskjellige kjøreforhold. Dette fordi kontrollen på drift mellom fremre og bakre aksel ikke lengre er mekanisk, men beregnet av en styreenhet som mottar en mengde viktig informasjon fra resten av bilen. Tidligere var det en mekanisk girkasse som skulle fordele kreftene fra en motor mellom for og bakaksel. Audi e-tron quattro er utstyrt med to uavhengige elektriske drivmotorer fordelt på hver sin aksel. Hvis forholdene tilsier det kan en enkelt motor levere tilnærmet 100% av drivkreftene.

Resultatet er fantastiske kjøreegenskaper og en suveren fremkommelighet.

audi-etron-grip

Dreiemomentet justeres.

I Audi e-tron kan du også velge mellom syv kjøremoduser som vil gi deg den ideelle innstillingen for alle kjøreforhold og ulike terrengtyper. Dreiemomentet justeres også, noe som vil hjelpe sjåføren spesielt der det er glatt, som på is og snø.
Så fort bilen merker at hjulene mister grep, vil firehjulsdriften hjelpe sjåføren i løpet av millisekunder. Antiskrenssystemet har også fire forskjellige moduser; Standard, sport, offroad og avslått.

Videreutvikling av quattro ultra.

Audi lanserte for noen år siden quattro ultra, hvor bilen kun har forhjulsdrift når man ikke trenger firehjulsdriften. På den måten sparer man både drivstoff og utslipp. Men firehjulsdriften er alltid tilgjengelig når sjåføren trenger den.

Elektrisk quattro er en videreutvikling av quattro ultra ved at den kombinerer effektiviteten til en bil med forhjulsdrift eller bakhjulsdrift med de gode kjøreegenskapene og fremkommeligheten som firehjulstrekk gir. Elektrisk quattro er ikke avhengig av jevn dreiemomentfordeling, noe som gir en bedre assistanse til sjåføren – spesielt i kombinasjon med Audis drive select med forskjellige kjøremoduser.

Ved at dreiemomentet justeres sammen med firehjulsdriften blir det ingen merkbare forskjeller for sjåføren når systemet jobber, og dermed blir kjøreegenskapene mer forutsigbare og konsistente enn på tradisjonelle firehjulsdriftsystemer.

Lange tradisjoner med quattro.

At Audi er gode på firehjulsdrift er ikke så rart. Audi er nemlig en pioner innen firehjulsdrift, og quattro stammer fra prøvekjøringer i Sveriges dype snø vinteren 1976/1977. Den første produksjonsmodellen med quattro så dagens lys i 1980, og quattro-teknologien sørget for flere triumfer i motorsport. I dag er quattro tilgjengelig på alle Audis modeller.

Og nå skrives det ny historie med elektrisk quattro på nye Audi e-tron!

audi-quattro-etron